Kategorier

Schlüter: Fogh forvirrer vælgerne

Anders Fogh har gjort danskerne mere venstreorienterede. Det mener Danmarks tidligere konservative statsminister Poul Schlüter.

Han slutter sig dermed til en række borgerlige og liberale meningsdannere, der mener, at Foghs kurs omfavnelse af den socialdemokratiske velfærdsstat, har gjort danskerne mere venstreorienterede.

Poul Schlüter siger til Berlingske Tidende søndag:

– Hvis man opgiver sine tidligere synspunkter, som man er kendt for, og som man har stået for i en generation eller to, så skaber det forvirring hos vælgerne. De tænker, “når de borgerlige politikere ikke vil have deres holdninger længere, så skal jeg vel heller ikke have dem”, siger Poul Schlüter.

Poul Schlüter er efterhånden en alderstegen herre, men hans analytiske evner fejler bestemt ingenting!

Desværre er der intet håb om, at det påvirker Claus Hjort og Anders Fogh, som hellere ideologisk vil sønderslide Venstre op, blot så længe det holder dem ved magten.

Men VK-regeringen kan da stadig spille flygtninge og skattekortet overfor vælgerne, og det er sikkert i det lys, at Justits-Lenes skræmmekampagne mod en kommende SR-regering Lørdag i Berlingske skal ses. Det er forudsigeligt politisk teater og Lene Espersen gjorde det ikke dårligt. Det gjorde Henrik Sass heller ikke, da han sagde at S hverken vil ændre på skattestoppet eller flygtningepolitikken efter et valg. Det kommer han til at sige rigtig mange gange frem til næste valg.

Læs mere analyse om Lene Espersens “SR-skræmmeraid” på bloggen

  • Dansk Politik
  • Kategorier

    Respekt for Jelved i frit fald

    Man skal ikke være et politisk geni for at kunne se, at det kører for oppositionen for tiden: Dagens meningsmålinger er i top. Venstres kronprins sundhedsministeren Lars Løkke er til tælling i en grad, så i hvert fald Politikens Anders Jerichow først nu kræver hans afgang. (Daglige læsere af Politiken ville forvente, at det var sket for lang tid siden)

    Regeringen står over for ny hård kritik: I forbindelse med en ny dokumentarfilm 'den hemmelige krig' af Christoffer Guldbrandsen om danske soldaters indsats i Afghanistan beskyldes forsvarsminister Søren Gade for at tale usandt til folketinget. Filmen hævder, at danske soldater i 2002 tog 31 afghanske fanger og siden overlod dem til mishandling/tortur til amerikanerne.

     »Det er en meget alvorlig sag, hvis oplysningerne står til troende «, siger de radikales udenrigsordfører Naser Khader til Politiken.

    Avisen skriver videre:

    Efter fangerne blev overgivet til amerikanerne, skulle de blandt andet være blevet slået og sparket så meget, at en fik brækket et ribben, mens en anden fik flækket sin næse.

     »Jeg er rystet, hvis det er rigtigt. Så har regeringen et alvorligt problem «, siger Khader, og samme melding kommer fra SF og Enhedslisten.

     »Det er helt, helt uacceptabelt, hvis der er noget om det «, siger SF’s udenrigsordfører Holger K. Nielsen til TV2, mens Enhedslisten siger, at det hermed er bevist, at de danske soldater har taget krigsfanger i Afghanistan – en påstand, forsvarsminister Søren Gade ved flere lejligheder har afvist over for Folketinget.

    Regeringen og især Venstre, der oveni er plaget af internt kævl, er groggy, men hvad sker der så? Marianne Jelved giver dem en håndsrækning i en ny bog 'Jelveds Danmark', hvor hun kritiserer S-formand Helle Thorning-Schmidt for designerpolitik m.v.

    Berlingske skriver i dag:

    Jelved forklarer, hvordan Socialdemokraterne efter hendes mening er så fokuseret på magten, at de har svigtet deres eget værdigrundlag med ændringen i bl.a. udlændinge- og skattepolitikken.

     »Jeg synes, de har svigtet, og at det hele er blevet meget middelklassebestikkelsesagtigt «, siger Jelved i bogen. Jelved konstaterer, at hun har svært ved at se, hvor S og R i dag har  »fælles værdier «. Derfor bliver det ifølge Jelved svært for S-formand Helle Thorning-Schmidt at forhandle en regering på plads efter næste valg.

    Marianne Jelveds ord bliver mødt med hovedrysten af politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S).
     »Jeg har svært ved at se formålet med udtalelserne. Vi arbejder på at få skabt et regeringsalternativ, og det indebærer et samarbejde med de radikale. Så det er ikke os, der siger noget ufordelagtigt om vores potentielle samarbejdspartner «.

    Den radikale leders timing af sine udtalelser i bogen er hun ikke helt herre over, men det er under alle omstændigheder forrykt, når Marianne Jelved angriber sine politiske samarbejdspartnere på den måde. Forleden kom det frem, at det var Vestager og andre besindige radikale, der tvang Jelved til at opgive sine ultimative krav om statsministerposten m.v. Et kursskifte havde skam ikke selv faldet den radikale leder ind…

    Henrik Sass-Larsens frustration over en radikal leder, der har mistet sin politiske tæft og fremturer med sin selvovervurdering, er mere end forståelig. Anders Fogh skal prise sig lykkelig over, at han som trumfkort overfor vælgerne har den tidl. regnelærer Marianne Jelved.

    Med dagens tåbelige Jelved-udtalelser er et lederskifte hos de radikale rykket endnu tættere på. Ingen med et minimum af indsigt kan anbefale partiet at gå i valgkamp med hende i front, for man kan jo åbenbart forvente flere ubesindige og skingre udtalelser af samme skuffe. Manglende driftssikkerhed kan blive fatalt i en valgkamp. Oveni er stort set alle – vælgerne inklusive – dødtrætte af Jelved.

    Her er et gratis råd: Skift hende dog ud nu!