Kategorier

Sædskat – brud på skattestoppet?

Danske sæddonorer skal betale skat af de penge, de tjener ved at levere sæd. Det skriver Nyhedsavisen på deres hjemmeside i dag.

Det er indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der i et brev til Folketingets sundhedsudvalg oplyser, at sædbanken Cryos skal indberette honorarer til sæddonorer.

Sædbanken har ellers tidligere advaret mod et skattekrav, fordi den frygter, at en registrering vil skræmme donorerne væk. Men Lars Løkke Rasmussen skriver i brevet, at kravet om anonymitet i lov om kunstig befrugtning ikke gælder i forhold til skattemyndighederne.

Nu har jeg ikke – hverken på den ene eller den anden måde – personligt haft gavn af den manglende skat på sæd. Det jeg undrer mig over er, at Lars Løkke – en liberal sundhedsminister – fastholder skat på sæddonation. Det er jo næppe de store midler, der nu tilflyder i statskassen, men til gengæld mindsker man donorers incitament til at levere et par anonyme klatter til menneskeslægtens bevarelse. Det er næsten så uliberalt, som det kan være. Skattesystemet frem for mennesket!

Dermed kan vi gøre regnskabet op for, hvem i Venstres kronprinsedyst, der i dag har vist sig som den mest liberale: Lars Løkke har reelt brudt regeringens skattestop, mens Kristian Jensen har talt for skattelettelser.

Kategorier

Thorning skal slides op

Venstre er gået i offensiven, og man ser nu tydeligt den taktik, som regeringspartiet vil bruge for at slide S-dronningen Helle Thorning- Schmidt op inden et valg.

Claus Hjort er som ofte før både general og bannerfører på denne opgave. Hjort spiller som sædvanlig rollen som provokatør og propagandist, mens Foghs opgave er, at fylde rollen ud som landsfader og statsmand.

For det første skal Thorning udstilles som en jubelamatør i forhold til 'far', “statsmanden” Anders Fogh Rasmussen.

For det andet skal Thornings evt. flertal med RV, SF og Enhedslisten udstilles som en broget samling, der enten er fuldkommen uregerlig eller er en enig flok, der vil åbne op for flygtningestrømmen, brandbeskatte boligejerne og åbne sluserne for de offentlige udgifter. Det sidste beskrives tit som 'Anker Jørgensen- politik' – et af Claus Hjorts yndlingsudtryk, der sikkert er meget virkningsfuldt hos de vælgere, der endnu kan huske landets i nyere tid mest inkompetente regeringschef.

Claus Hjort oplistede forleden i et åbent brev i den Berlingske Avis samtlige uenigheder mellem S og resten af hendes parlamentariske flertal. Siden har han rejst rundt i medierne med præcis det samme effektfulde budskab: VKO har en klar politik, man ved hvad man får. Hvilken politik som S-SF-RV-Ø kommer til at føre, er der ingen, der ved. Men selvfølgelig bruger Hjort det ældste trick, nemlig skræmmebilledet. Før alle går til i forargelse, så lad mig minde om, at netop skræmmebilledet i mange år var S's store våben i valgkampen med VK. Hvem husker ikke de smagfulde DSU-plakater med teksten: VKZ – lugten af gas'¦ Jeg nævner dette, just for the record!

Snakken på Christiansborg p.t. går i retning af, at Socialdemokraterne ikke viser noget politisk. De har ingen forslag, som man kan holde dem op på, deres topfolk glider af i diskussioner om skattestop m.v.

Min vurdering er, at pendulet igen så småt er ved at svinge til ugunst for Thorning og Co, og den opfattelse hjælper regeringens spindoktorer utvivlsomt med til at fastholde hos mange Christiansborg-journalister.

Før jul havde alle historien om Helle Ts succes, nu kommer historierne om, at hun enten ikke duer, tør eller vil diskutere politik. De første artikler er dukket op i aviserne, hvor S og S-lederen netop bliver kritiseret for ikke at vise noget politisk.

'Det ville være rart med et lille pip en gang imellem, og at hun stillede sig op på Folketingets talerstol og fortalte, hvad Socialdemokratiet vil, så folketingsmedlemmerne kunne komme til at stille spørgsmål til hende. Det er vel ikke for meget forlangt, at den, der gerne vil være statsminister, også tør tage debatten,” sagde Claus Hjort Frederiksen i går til Jyllands-Posten.
Her vil vi dog ligesom politik.tv2.dk lige bemærke, at Fogh Rasmussen i året før han selv blev statsminister var en sjælden gæst på talerstolen. Formentlig af de samme grunde som forklarer Thornings fravær.

I dag følger Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen op i Politiken med denne udsøgte perfiditet:

“Det kunne være dejligt, at høre, hvad hun mener. Alene af den grund, at hun ikke har siddet i Folketinget længere end siden 2005”.

Alt andet lige er det dog en kendsgerning, at regeringen '“ til trods for en lang stribe dårlige sager, elendig stemning mellem regeringspartierne og K-DF forhold på smeltepunktet – stadig har et lille flertal i målingerne. Derfor må Helle T – nu eller senere – på banen med forslag om, hvad man vil efter et valg. Jeg ville dog vente med det, hvis jeg var hende.

Alt sammen er i øvrigt et tegn på, at valget rykker nærmere. Nu ser vi fx de klassiske diskussioner om statsministeren ikke tør/vil møde udfordreren. Det er de første tydelige tegn på, at de to store partier kører deres ledere i stilling til en valgkamp, der senest kommer om to år.

Et andet tegn på, at valget er om hjørnet er Venstres forskellige skattemeldinger. Især skatteminister Kristian Jensen gør sig bemærket ved i dag i Børsen igen at tale for skattelettelser.

“Jeg mener, at vi skal gå til valg på præcis det samme denne her gang, som vi gjorde i 2001 og 2005, nemlig et løfte om et skattestop og en målsætning om, at hvis der findes råderum, så sænker vi skatten på arbejde,” siger Kristian Jensen i dag til Børsen.

Det kan jo være, at der skal findes en ny V-leder efter en tabt valgkamp, og så vil det være jo smart forinden at have sikret sig en profil hos de liberale kræfter, der stadig findes i Venstre. Måske vil en ny leder skabe sig en platform med en dagsorden om liberal ideologisk genrejsning af Venstre? Faktum er, at Lars Løkke Rasmussens 'kræftsager' har gjort kronprinsedysten endnu mere spændende end nogensinde før.

Igen husker man Richard M. Nixons råd om kandidatens kyniske og opportunistiske strategi:

“When you want your partys nomination – go right like hell! But if you want to get elected as president, you have to go center like hell!”

Kategorier

"Won’t get fooled again"

Opdateret 12.1.07 (Se link nederst)

Bloggeren Andreas har venligt udfordret mig på sin blog Biasedblog, hvor han bl.a. skriver:

“Men for pokker, Jarl. Man kan ønske sig meget af Fogh, og det er en kendt sag, at borgelige, særligt liberale, ikke har været fuldt tilfredse med Fogh. Fogh har udviklet sig til noget, der ligger endda overordentligt langt fra hans ideologiske ungdom. Det er ærgerligt, men vi må huske på, at alternativet er markant værre.
Alternativet er nemlig en Socialdemokratisk ledet regering. En regering som måske kan ende med at have SF som deltager, og der er ikke tvivl om, hvad en sådan regering vil betyde. Den vil betyde øget offentligt forbrug, den vil betyde øget indvandring og den vil betyde øget omfordeling, altså højere skat.”

En liberal blogger Morten Sørensen har også blandet sig i debatten med en række rigtige gode argumenter for, at Fogh-regeringens liberale resultater er til at overse.

-Nyrup sænkede topskatten. Umuligt at forestille sig under Fogh.
-Nyrup skar i dagpengeperioden, hvilket den borgerlige regering høster gevinsterne af nu. Svært at forestille sig, at Fogh ville gøre det samme.
-Lykketoft udliciterede og privatiserede som aldrig før. Det er gået fuldstændig i stå under Anders Fogh.
-Skatten stiger. Ja du læste rigtig. I 2001 var der skattefrihedsdag 5. august, i 2005 var der skattefrihedsdag 10. august Tallet for 2006 kendes ikke endnu.
Danmarks Statistik har også peget på, at skatten stiger:
-Men værst af alt. Under Nyrup regeringen pegede alle vælgerundersøgelser på, at befolkningens holdning rykkede mod højre, og nu peger alle vælgerundersøgelser på, at befolkningens holdning rykker til venstre.

Det er gode argumenter, som jeg sagtens kan tilslutte mig,

Derudover mener jeg, at Anders Fogh og Claus Hjort har ødelagt Venstre som parti. Det er især gået ud over debatkulturen, at topledelsen bevidst har drevet rovdrift på anderledes tænkende i folketingsgruppen. Ingen tør jo sige noget, længere.

Jeg ønsker mig ikke nødvendigvis en anden regering, men hellere nogle andre lederskikkelser som har større forståelse for partiets arv og miljø. Jeg kender Claus Hjort, og han har sgu aldrig gået ind for fri debat. Dengang han holdt med dem i partiet, som vi kunne kalde for de 'œliberale kræfter,' var han jo en ligeså hård hund efter dem, som mente noget andet som fx Kresten Phillipsen. Hjort er en ren Rumsfeld: enten er du med eller også er du imod os.

Fogh har jo også vendt alt det, han engang mente, ryggen. Jeg har aldrig abonneret på forestillingen om minimalstaten. Nu har Fogh så overhalet mig venstre om, og fortæller os, at man skal smide Uffes Venstre på porten og ligne socialdemokraterne mest muligt. Strategisk er det måske meget fornuftigt lige her og nu, men min pointe er at vælgerne gennemskuer det, og jeg tror at Fogh er ved at blive gennemskuet.

I den forbindelse varmer man sig ved goe gamle Abe Lincolns ord om, at:

“Du kan snyde alle mennesker en gang og nogle mennesker hver gang. Men du kan ikke snyde alle mennesker hver gang.”

Og Fogh og Hjort kan ikke snyde mig mere.
Jeg håber derfor, at Fogh gør som sit store strategiske forbillede Tony Blair, og derfor går af før tid, og overlader stolen til en ny Venstreleder. Det kunne være Lars Løkke Rasmussen, men det kunne også være Kristian Jensen. Det ville også sende Claus Hjort og resten af hans hof ud i kulden. Dén dag ser jeg frem til!

Men selvfølgelig spekulerer Hjort og Fogh i, at liberale ikke tør blive hjemme på sofaen på valgdagen, fordi alternativet er værre. Men forskellen er da til at overse, for S garanterer både skattestop og 24 års-reglen, siger de i hvertfald.

Omvendt vil jeg ikke være med til at give Fogh/Hjort fire år til. Hvorfor skulle jeg tage medansvar for det? Store dele af regeringen oser jo nærmest af, at de har tænkt sig at sidde for evigt. Lene Espersen er det seneste eksempel i rækken af ministre, som har sovet i timen ved ikke at have sørget for at opdatere politiets udstyr.

Andreas’ skriver bl.a.:

'œEn regering som måske kan ende med at have SF som deltager, og der er ikke tvivl om, hvad en sådan regering vil betyde. Den vil betyde øget offentligt forbrug, den vil betyde øget indvandring og den vil betyde øget omfordeling, altså højere skat.'

Det er jo som at høre Claus Hjort i aftes på TV2 News. Det er jo den Venstre-propaganda, der kører frem til næste valg. Skræmmekampagne hedder det på nudansk. Jeg stemmer ikke på Helle T. Det bliver formentlig enten en V eller K-kandidat, der tør være liberal. Eller også bliver det en blank stemmeseddel.

Liberalisternes projekt har jeg megen sympati for, men jeg ser det ikke svæve. Og så nægter jeg bare at se på, at Claus Hjort og Fogh stjæler mit gamle parti fra mig! Meldte jeg mig ud af Venstre i morgen, ville det da sikkert glæde dem. Så ville de da være fri for mig, og den triumf skal de da ikke have lov at få!

P.s. Mht overskriften “Won’t get fooled again” så er det for dem, der ikke lige ved det, et klassisk rocknummer fra 1971 af den berømte britiske gruppe The Who, skrevet af bandets guitarist Pete Townshend. En af linjerne lyder sådan: Meet the new boss, same as the old boss, og når jeg hører den, så kommer jeg altid til at tænke på Anders Fogh.

Update: 12.1.07: Læs Andreas seneste svar på mit indlæg