Kategorier

Rohde mellem linjerne

Jens Rohde er træt af at være radiodirektør. Det fornemmer alle, der kan læse en lille smule indad i Ekstra Bladet fredag, hvor hans gamle veninde fra de glade dage i Venstres pressetjeneste journalist Tanja Frederiksen præsenterer hans “jobansøgning” om at blive Venstres spidskandidat ved næste kommunalvalg. Godt nok afviser Rohde i artiklen 'kategorisk', at han er kandidat til overborgmesterposten. Men sjovt nok kunne en central V-kilde – sikkert Rohde selv eller folk omkring ham '“ fortælle, at tingene stillede sig anderledes, hvis han altså fik en direkte opfordring fra V-toppen plus tilstrækkeligt med penge til valgkampagnen plus politisk opbakning til at implementere sine valgløfter. Nu kan Anders Fogh og Jens Rohdes selvudråbte 'far' Claus Hjort Frederiksen tygge lidt på den'¦

Samme Tanja Frederiksen fulgte naturligvis op på sin historie, da hun på Venstres pressemøde i dag i Haderslev spurgte Anders Fogh om Venstres top ville opfordre Jens Rohde til at stille op som borgmester. Det spørgsmål gled statsministeren selvfølgelig helt af på. Thi Rohde var som bekendt endnu radiodirektør, og alle spørgsmål om opstilling og valg af borgmester, ja det skal de gode mennesker lokalt have lov til at ligge og ro(h)de med i København, mente Venstres formand. Fogh selv har nu fokus på forberedelsen af valget. Det andet interesserer ham p.t. ikke et hak, hvor det politiske projekt ligger klar på affyringsrampen og de økonomiske (driv)midler fra erhvervslivet til at få 'valgraketten' i luften i disse dage ticker ind på Venstres valgkonto.

Jens Rohdes radio har ikke voldsomt mange lyttere. Det er noget med ganske få procent af danskerne, der ulejliger sig med at tune ind på TV2 Radio, der mest er kendt for at være en opsamlingsplads for landets største mediekrukker. Jeg har ikke megen kendskab til, hvordan det ellers kører på 'Radio Rohde', men her forleden læste jeg en ganske interessant blog og morsom stemningsreportage fra radioværten Lasse Rimmer, der har fantastisk gode kilder i miljøet. Den skal have lov at tale for sig selv. Det er meget underholdende læsning, kan jeg røbe!

I det politiske miljø er vurderingen i hvert fald, at Jens Rohdes dage som radiodirektør er talte, nu hvor hans opfinder og beskytter '“ Per Mikael Jensen – er dampet af til det store udland.

Er Jens Rohde i øvrigt manden, der matcher Ritt Bjerregaard? Man kan vel indvende, at han egentlig minder lidt i stil om både Martin Geertsen og Søren Pind dvs endnu en yngre mand, der godt kan lide lidt 'slag i bolledejen'. Stiller Rohde op, så tror jeg ikke på, at det ville blive særlig gnidningsfrit. Ganske mange lokale venstrefolk vil direkte modarbejde manden, selvom at han bestemt også har tilhængere i Venstres organisation. Jeg har oven i meget svært ved at se, at Jens Rohde formår at være en samlende figur for partiet i København. Skal Venstre bare klare sig nogenlunde hæderligt ved næste valg, så må man som minimum finde en spidskandidat, der kan samle tropperne. Det kan Jens Rohde ikke, for han har alle dage været en spreder. Bigtime!

P.S. Nej, skal jeg være P1 utro og stille ind på kommerciel radio, så vælger jeg til hver en tid Radio 100 FM. Se her hvordan min gamle ven Martin Hjort – engang kendt som RIBUS overmand i Esbjerg – a.k.a. “Hjorten” har fået lokket Helle Thorning-Schmidt med i seng 😉 Thumbs up Hjort!

Kategorier

Valget udskrives sidst i august

Okay! Jeg vover pelsen. Folketingsvalget udskrives sidst i august og bliver afholdt en tirsdag eller onsdag i den næstsidste uge af september. Det bliver en tre-ugers valgkamp, som det er kutyme. Det er ikke kun denne ydmyge blogger, der har den vurdering. Det mener også nogle af Venstres helt centrale folk fra de sidste par valgkampagner.

Anders Fogh Rasmussen har gennem længere tid været i gang med at lukke hullerne. Irak-krigen er slut og selv Ekstra Bladets insisterende reporter Bo Elkjær har fået sit så længe ventede interview om samme krig. Så er den prut slået! Hvad er der ellers tilbage af løse huller? Jo kræftbehandlingerne! Dem har Fogh i dag i Berlingske (også) foreslået at stille en garanti for at få løst, men alle morgenaviser har han givet interviews. Endnu et hul blev dermed lukket, og Fogh sætter sig nu fuldstændigt på mediedagsordenen. Der vil han blive indtil aftenen før valgdagen. Venstres leders 'momentum' kan dårligt blive højere. Det er yderligere et argument – i en lang række – for at valget udskrives lige om lidt. Blandt slagnumrene er initiativer til 'øget indvandring' i form af en formentligt ineffektiv udvidelse af green-card-ordningen. Det er sikkert et forslag, der skal stive fronten af i forhold til det “blød-borgerlige” vælgersegment, hvor man er i konkurrence med Ny Alliance.

I dag har Venstre sommergruppemøde i Haderslev med efterfølgende 'Sommertræf' for partisoldaterne. Det er i øvrigt her, at Naser Khader skal debutere i en 'partilederrunde'. Alle venter spændt på at få et indtryk af formanden for Ny Alliances politiske form. Formkurven har sikkert ikke fået det bedre af, at Asger Aamund fandt det betimeligt i går at kritisere ledelsen for en forkert strategi. Det er jo en mindre katastrofe for partiet, når denne meget talende og derfor blandt journalister respekterede erhvervsmand – åbenlyst – dolker Ny Alliance bagfra. Men i det mindste tog han ikke '“ i modsætning til Judas Iskariot – penge for det. For Aamund var det formentlig tilstrækkeligt at få mulighed for at få vasket hænderne i god tid, sådan at han ikke bliver en del af det projekt, som han så tydeligvis ikke tror på. Havde Aamund i det mindste smidt nogle penge i foretagendet så havde Ny Alliance i dog fået lidt ud af at have indledt sig med erhvervsmanden. Nu forlader han skibet, før det går ned.

Der er efter min vurdering 90 procent chance for, at valget udskrives inden måneden er gået.

Politiken skriver Fredag 10.8.07 følgende:

“Nogle af Geertsens kampagnefolk satte desuden beskidte rygter i gang '“ blandt andet at Jens Rohde skulle have solgt narko som ung i Viborg.”

Som kampagnechef for Geertsen kan jeg naturligvis BLANKT afvise, at kampagnen stod bag dette rygte. Politiken kan derfor kun have sine oplysninger fra Venstres top dvs. de selvsamme mennesker, der ved sidste folketingsvalg meget effektivt fik klistret denne ” beskidte smædekampagne mod Rohde” på Geertsens kampagne og navnlig min person. Dele af pressekorpset især Berlingske Tidende valgte blindt og fuldstændig ukritisk at tro på, at historierne stammede fra Geertsens kampagne, mens kilden til at det skulle være tilfældet var alene fra kredse i og omkring Venstre-toppen. Også statsministeren bidrog med udtalelser i dølgsmål til at skabe et indtryk af det “moralske fordærv”, der åbenbart hærgede Geertsen-lejren. Bag “modkampagnen” stod ingen ringere end Claus Hjort Frederiksen. Enden på det blev selvsagt, at Geertsens kampagne faldt sammen som et korthus og jeg måtte gå som kampagnechef, da det var umuligt at trænge igennem med min version af begivenhederne. Sådan er det engang imellem i dansk politik! 😉

Det er i øvrigt min overbevisning, at ovenstående rygter om Rohde alene bygger på fri fantasi. Et synspunkt jeg i øvrigt har gjort krystalklart over for alle – herunder journalister – der har konfronteret mig med disse beskyldninger mod Rohde.

Må jeg i øvrigt ikke henvise til denne lille perle fra Michael Jeppesen på Ekstra Bladet, som åbenbart heller ikke er en stor fan af Anders Fogh Rasmussens yndlingskommentator Thomas Larsen. Jeg synes, at Berlingske Tidendes politiske redaktør, Bjarne Steensbeck gør opsigtsvækkende og nærmest demonstrativt lidt ud af at forsvare Thomas Larsens skriverier. Men døm selv!

Kategorier

Martin Geertsen siger farvel

På én måde er det ganske overraskende, at Martin Geertsen forlader sin borgmesterpost midt i perioden. På den anden side har han i private stunder i dølgsmål udtrykt tvivl om, hvorvidt politik skulle udgøre hele hans liv.

Læs min analyse på Netavisen 180 grader

Der er i øvrigt indsneget sig en lille faktuel fejl i analysen på 180grader. Jeg var kampagnechef for Geertsen ved Folketingsvalget 2005 og IKKE kommunalvalget 2005.

Update! Jarls Blog var på gæsteoptræden i TV2 News i torsdag aften den 9.8. kl. ca. 19.45 for tale lidt om, hvem der evt. kunne komme på tale som afløser for Martin Geertsen som Venstre i Københavns ny borgmester og/eller spidskandidat.