Kategorier

Pia Kjærsgaard sidder med nitten

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen den 7. december 2007.

Pia Christmas-Møller smed forleden en såkaldt 'bombe', da politikeren meddelte, at hun efter 20 års medlemskab forlod den konservative folketingsgruppe. Den helt indlysende årsag til den drastiske beslutning er en personlig skuffelse over at blive vraget som politisk ordfører og ved seneste regeringsomdannelse endnu engang at blive forbigået som ny minister.
Med Christmas 'smækken med døren' blev der igen sat fokus på Bendt Bendtsens svage lederskab, som fik skylden for hendes exit. K-toppen havde taget hendes loyalitet for givet, mente hun.
Alligevel så er det ikke Bendtsen, men snarere Pia Kjærsgaard, der nu har et problem.
For Christmas, som ikke er nogen DF-fan, støtter nemlig kun en 'VK-regering' og vil i øvrigt arbejde for ændringer i asylpolitikken og lavere skat.
Kun 89 sikre mandater, står nu bag en politik, som VKO-blokken er enige om. Det gør det dermed umuligt for Pia K., at tvinge Fogh til at bruge et 'VOK-flertal', som er væk.
Den forudseende Fogh høster derfor nu gevinsten ved siden valget at have justeret regeringens politiske kurs med henblik på at samarbejde henover midten. En kursændring Pia K. dog ikke har haft forståelse for, ligesom hun heller ikke forstår, at spillereglerne nu ændrer sig med Christmas' soloridt. DF-lederen mente i stedet, at det var de konservatives problem, når de ikke kunne styre tropperne.
Engang stod Pia K. med VK-regeringens liv i hænderne og fik indrømmelser. Nu bestemmer Christmas' ene mandat, om DF fortsat får reel indflydelse. Rollerne er byttet om!

Kategorier

Efter Q-ball og Lotte

Faste seere af Jens Olaf Skærsilds spinprogram har bemærket, at der er kommet en ny holdbesætning. På K-forum sammenligner jeg det nye holds kvaliteter og svagheder med det tidligere holds ditto.

Kategorier

Farvel til VKO-flertallet

Dagens politiske topnyhed er naturligvis, at den tidligere konservative leder Pia Christmas- Møller forlader sit parti efter 20 år som folketingsmedlem for at blive løsgænger.

Dermed bliver der smækket noget så eftertrykkeligt med døren og naturligvis skuffer den detroniserede politiske ordfører ikke ved at affyre en svada mod Bendt Bendtsen, Helge Adam Møller og resten af den konservative ledelse.

Christmas-Møller skriver i en pressemeddelelse 'at ledelses- og debatforholdene i Det konservative Folkeparti har udviklet sig til et punkt, hvor jeg ikke længere har den nødvendige respekt for og tillid til ledelsen'.

Pia Christmas er helt åbenlyst blevet sur over lige efter valget at blive fjernet som politisk ordfører. Før valget blev hun tydeligt for alle 'kørt over' af ledelsen for hendes pressestunt lige før det konservative landsråd, hvor hun gik ud på egne vegne og krævede en folkeafstemning om EU-traktaten og for at have stillet forslag om at tvinge mænd på barselsorlov.

Man skal nok heller ikke underkende, at Christmas-Møller til sin store skuffelse har måttet se i øjnene, at hun aldrig ville blive minister under Bendt Bendtsen. Når partilederen kan finde på at udpege en Carina Christensen, som ingen på Christiansborg endnu kan give en fornuftig forklaring på hvordan kunne blive minister. Skulle det være nogens tur, så var det nok Christmas-Møller. Det er nu anden gang, at Bendt Bendtsen må opleve at et fremtrædende medlem af partiet ikke vil finde sig i, at blive fravalgt af ledelsen. Gitte Seeberg fik som bekendt også nok af ikke at blive lukket ind i varmen som minister, og forlod partiet.

Christmas-Møller holder af at fortælle, at hun har ' knoklet for det konservative folkeparti'. Bevares, men hun er også berygtet for sine nykker og kendetegnet ved aldrig at have optrådt specielt ydmyg i rollen. Journalister kan berette om episoder, hvor Christmas-Møller som partiets politiske ordfører arrogant ignorerer deres telefonopkald. Det er hendes gode ret, men det er faktisk en politisk ordførers job at stille op, også når der ikke er vindersager på dagsordenen. Og så er det vel synd at sige, at Christmas-Møller gik for at være den mest populære skikkelse. Jeg tror, at partiet overvinder tabet.

Den nye løsgænger vil støtte 'VK-regeringen', hvilket ikke er helt det samme som VKO-flertallet, der nu er forsvundet. Hvad det får af konsekvenser er lidt uklart, men Pia Kjærsgaard har nok fået lidt at tænke over. Christmas-Møller er ikke kendt som DF-fan og deres fortolkning af stram udlændingepolitik. Det vil utvivlsomt nu skabe problemer for Fogh. Dermed kan VKO ikke længere alene køre asylpolitikken igennem.

Skal man sige noget pænt, så har den tidligere politiske ordfører faktisk ofte slået et slag for lavere indkomstskatter m.v. Hvis jeg var Naser Khader, så ville jeg tage et møde med Pia Christmas-Møller og høre om man ikke kunne indlede et samarbejde om asylpolitik og skat. Med Pia Christmas ombord, så bliver Ny Alliance pludselig rigtig interessant.

Der er dog også den mulighed at Christmas-Møller læner sig tilbage og helt undlader at blande sig i dansk politik. Det bliver spændende at følge.

Ifølge Berlingske.dk så skulle Bendtsen – efter radiotavshed fra hendes side siden valget – have tilbudt Christmas-Møller at blive partiets spidskandidat ved næste EU-parlamentsvalg. Ikke overraskende for mange, så afviste Christmas-Møller den ultimative fornærmelse: At blive sendt til Elefantkirkegården i Bruxelles, ligesom Bendtsens andet tidligere problembarn Gitte Seeberg.

PCM siger til i øvrigt Tv2 News her kl 16. at hun IKKE melder sig ud af det konservative Folkeparti, men kun af den konservative gruppe. Dermed er hun næppe på vej over til Ny Alliance lige her og nu.