Kategorier

Københavnsk politik er tilbage!

De københavnske politikere er tilbage fra sommerferie og er før årets budgetforhandlinger enige om, at det sociale område skal opprioriteres. Ritt Bjerregaard har dog netop lidt et mindre nederlag til Venstres borgmester Pia Allerslev, der forhindrer højhusbyggeri i Københavns Indre by. Endelig er den mangeårige socialdemokrat, men siden valget løsgænger Finn Rudaizky her i sommerpausen skiftet til Dansk Folkeparti. Læs alt om det i min faste klumme om københavnsk politik, som jeg – indtil videre frem til årsskiftet – skriver for Bryggebladet – Islands Brygges Lokalavis.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Jarls Blog i P1 Debat – Søndag

Søndag debatterede jeg i programmet P1-Debat med Ekstra Bladets chefredaktør Bent Falbert S-SFs udlændingepolitiske udspil, pressens dækning af Kina under OL, kronprins Frederiks valgkampagne til IOC og endelig den tidligere TV A-studievært Morten Løkkegaards planer om at stille op til Europa-parlamentet for Venstre.
Hør programmet her.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Socialdemokraterne evner ikke at udnytte Foghs krise

Socialdemokraternes leder, Helle Thorning-Schmidt, har ikke på nogen måde formået at overbevise ret mange om, at hun kan ryste VK-regeringen fra magten. Både Helle Thorning-Schmidt og SR-alliancen fremstår historisk svag. I meningsmålingerne dumper vælgerne som hovedregel Socialdemokraterne i en grad, så de ofte ligger under sidste års katastrofevalg – partiets ringeste siden 1906.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen og den borgerlige regering har i foråret stort set gået fra den ene krise til den næste. For tiden er der på grund af EF-Domstolens dom slået et alvorligt hul i Fogh-regeringens flagskib: den stramme udlændingepolitik. Men heller ikke den situation formår Thorning at udnytte særlig effektivt.

Læs min syvende klumme om de politiske partiers dagsform, som jeg i sommer skriver for dagbladet “Information”.

STØT JARLS BLOG her.