Kategorier

Halv oprejsning til Madam Mim

'Far' kom hjem i dag, og der blev uddelt skideballe både til Madam Mim (Birthe Rønn Hornbech) og Hexia De Trick (Karen Jespersen), som havde lavet sådan frygteligt ballade i regeringen under hans fravær:

Madam Mim slap – som sædvanligt '“ ikke for skældud fra sin statsminister Anders Fogh Rasmusen. Som minister er hun sat i verden for at forsvare regeringens rets og udlændingepolitik '“ også selvom, at Rønn ikke bryder sig om den. Det er især derfor, at hun har så store problemer med '“ og ved '“ at være minister. Beslutningen om at udvise de terrorsigtede – men ikke ved nogen domstol dømte – tunesere '“ er en praksis, der bryder med al juridisk sædvane. Rønn “har haft det skidt med' at have skrevet under på denne såkaldte “administrative udvisning”. Sådan må det vel være, når man, som hun, i et halvt århundrede med brask og bram nede i og udenfor folketingssalen har forfægtet retsstatens principper.

Men nu vedstår Birthe Rønn '“ blandt andet efter en personlig samtale med Fogh – sin underskrift på beslutningen. Integrationsministerens i offentligheden udtrykte betænkelighed var for øvrigt 'en smutter', forklarede Fogh de fremmødte journalister på sit første pressemøde efter hjemkomsten fra sin afrikanske turné.

Rønn blev endnu engang belært af far om, at hun som minister ikke er leder af en studiegruppe til trods for, at Fogh gav den for de fleste indlysende indrømmelse, at Rønn 'ikke var en helt almindelig minister'. Det er så sandt – så sandt.

Men så kunne Rønn, da glæde sig over, at der også var spanking til Hexia De Trick. Statsministeren har været ret så vred over, at de to damer i hans fravær i offentligheden har udstillet uenigheden i regeringen om, hvordan man håndterer retssikkerheden for udlændinge her til lands. Der var således også verbale tæsk til de to på gruppemødet, men også på statsministerens pressemøde.
– Det er fuldstændig uacceptabelt at kaste sig ud i offentlige skænderier på den måde. Hvis man er uenig med hinanden ordner man det på et ministermøde – ikke i pressen, sagde statsministeren, der betonede, at han havde haft begge ministre til samtale.

Fogh gav i øvrigt i samme ombæring Claus Hjort Frederiksen en afklapsning for entydigt at tage Karen Jespersens parti i sagen, og bidrage til balladen og splittelsen af partiet. Det var jo ligesom hende, der startede al balladen ved at kritisere/angribe embedsmands-rapporten om myndighedernes planer for håndtering af ekstremististiske muslimer. Hjort tager det næppe så tungt.

Alligevel må man derudover konstatere, at Hexia De Trick har fået den første rigtigt store skideballe af far, og derfor må Madam Mim samtidigt notere sig en halv oprejsning på den konto. Om det så får nogen betydning for hvor flink Ralf Pittelkow er over for regeringen i sin næste klumme i Jyllands-Posten? Tjah, der må vi vente at se!

Der er vist ingen, der i ramme alvor forestiller sig, at dette drama slutter, før end at Fogh forlader dansk politik, og begge de to damer bliver hældt ud af regeringen. Men det ville på anden side næsten være synd. For underholdningværdien.

Fogh sagde dog sidst på pressemødet, at han “ikke ville gøre mere i sagen”. (Lang pause) Og afsluttede så med: “DENNEGANG!”

Dette tolker de fleste iagttagere som Foghs sidste advarsel til Rønn. Men jeg anser det for at være noget nær naturstridigt, hvis hun holder sig i skindet. Så man kan godt så småt rundt omkring på redaktionerne begynde at skrive hendes politiske nekrolog.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Den politiske oddsmaker er tilbage!

Den gamle oddsmaker har ligget brak i et stykke tid. Nu genopliver ham og sætter lidt odds for aktuelle og lidt fremadrettede interessante politiske spørgsmål. Det er en juleleg, hvor alle kan være med, men hvor kvalitative vurderinger er meget velkomne, så der måske endda er chance for at lære lidt nyt.

Herunder er mine bud. Lad mig endelig høre, hvad I mener.

Skulle jeg undtagelsesvis have misset et interessant spørgsmål, ja så fyr endelig løs, så forsøger jeg at sætte odds på.

Sandsynligheden for:

at Anders Fogh Rasmussen er statsminister ved årsskiftet 09/10

5 procent

At Fogh er statsminister 1.11.2009

10 procent

At Fogh er statsminister 1.8. 2009

50 procent

At Fogh er statsminister 1.4 2009

75 procent

At Helle Thorning-Schmidt træder tilbage som S-formand efter næste folketingsvalg

60 procent

At Lars Løkke Rasmussen bliver Danmarks næste statsminister inden næste valg

95 procent

At Lars Løkke Rasmussen genvinder regeringsmagten efter næste folketingsvalg

60 procent

At en S-ledet regering kommer til magten efter næste valg.

40 procent

At SF indgår i en ny regering efter næste valg

10 procent

At en ny skattereform bliver forhandlet på plads i januar og februar

80 procent

At S kommer med i en ny skattereform

50 procent

At Birthe Rønn Hornbech sidder som integrationsminister 1.4 2009

60 procent
At Fogh foretager en ny større regeringsrokade i 2008/2009

20 procent

At danskerne skal til folkeafstemning om Euroen i løbet af 2009

30 procent

At Venstre får flere end tre mandater ved EP-valget til sommer:

20 procent

At Liberal Alliance kommer ind ved næste folketingsvalg

5 procent

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Samtale fremmer ikke forståelsen

Forleden vågnede Danmark op til Ø-Karens seneste kup. Velfærdsministeren havde angiveligt lækket oplysninger til Jyllands-Posten om, at et interministerielt udvalg havde planer om, at myndigheder skulle have en eller anden kontakt eller ligefrem 'samtale' med/til radikale muslimer her til lands. Videnskaben i Holland havde ellers nået frem til at myndighederne får bedre resultater ved at have en dialog med disse grupper af muslimer og den tidligere PET-chef Hans
-Jørgen Bonnichsen
bekræfter ellers, at dialog med radikale muslimer skulle være en fornuftig fremgangsmåde – ikke mindst for efterretningstjenesten. Det havde integrationsministeriets 'smagsdommere' taget bestik af og skrevet ind i den tværministerielle rapport, men det skulle embedsmændene nok ikke have gjort. For deres minister Birthe Rønn Hornbech blev endnu engang hængt til tørre i offentligheden af sine partifæller.

Det er meget muligt, at hollænderne og Bonnichsen har ret. Det er også ligegyldigt, for de faktiske forhold i dansk politik er, at fronterne i indvandrerdebatten er trukket så meget op, at der kun er plads til to synspunkter: Enten nægter man totalt at have med radikale muslimer eller også er det ikke et problem. Hvis man kan se en idé i at snakke med dem, så risikerer man at blive sat i bås af DF, Karen Jespersen, Naser Khader og Claus Hjort Frederiksen som naive halal-hippier, der ligger på maven for Islam og Osama Bin-Laden. Der er ikke længere plads til nuancerede synspunkter, og det er resultatet af de sidste par års meget kedelige oplevelser med terror mod vores ambassader og voksende problemer med indvandrer-bander i storbyerne og ikke mindst al balladen med Muhammed-tegningerne.

Anders Fogh Rasmussen har jo været i Afrika hele ugen og se på “udviklingssocialismens” fiaskoer, så det blev overladt til statsministerens (ind)pisk(er) Claus Hjort at få banket en vildt uenig gruppe på plads. Da det er ikke muligt at forklare befolkningen, at man får noget ud af at samtale med radikale islamister, så valgte beskæftigelsesministeren den nemme udvej: Sparke til en upopulær og uduelig minister og bakke regeringens mest rabiate medlem op. Kønt så det ikke ud, og det var lige før (men også kun lige før), at jeg fik mobiliseret lidt sympati for hende, nogle engang kaldte for 'folketingets eneste mandfolk'.

Det er svært at forestille sig, at Birthe Rønn står model til at forblive på denne ministerpost i mere end et par måneder endnu, hvor den ene skidtspand med kritik bliver hældt ud over hende. Udestår der egentlig politiske ydmygelser, som hun ikke er blevet udsat for? Rønn er stædig siger man, så hun bliver. Alternativet er jo at hendes tid som politiker pludselig udrinder. Dvs. Rønn har alt at vinde ved at blive. Fogh vil næppe fyre hende på denne side af en ministerrokade, da han jo har som religion ikke at ville fyre ministre, hvis offentligheden kræver det. Og så gad jeg godt se, hvem blandt Venstres MF'ere, som tør ligge billet ind på integrationsminister-posten. Det skal vel være nogle med et politisk dødsønske, og det er nok ikke dem, statsministeren foretrækker på den post. Undtagelsen var udnævnelsen af Rønn Hornbech til minister, og det blev han frarådet. Og det er også grunden til at Rønn kan blive siddende. For Fogh vil formentlig ikke for anden gang på blot to uger gå til bekendelse og indrømme, at han tog fejl….

STØT JARLS BLOG her.