Kategorier

Sister Spin

Det er ikke kun statsministeren, der er blevet skiftet ud her i weekenden. Der er også vagtskifte i det højprofilerede job som 'spindoktor' eller særlig rådgiver for statsministeren. På vegne af Kforum har jeg taget et tjek på den tiltrædende spindoktor i Prins Jørgens Gaard Søs Marie Serup og giver et par bud på, hvad man skal kunne for at få succes i jobbet. Og så peger jeg på nogle styrker og svagheder hos Lars Løkke Rasmussens rådgiver.

Læs mere her

Læs også mit portræt af Lars Løkke Rasmussen som blev bragt i Information i mandags.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Overraskende sats på ministerliste

Så er den nye statsminister Lars Løkke Rasmussens ventede lille ministerrokade faldet på plads. Det var ingen overraskelse, at Claus Hjort Frederiksen bliver ny finansminister.

Karen Ellemann bliver Indenrigs- og Socialminister, mens Inger Støjberg bliver ny beskæftigelses- og ligestillingminister.

Det store velfærdsministerium er dermed blevet lidt opsplittet. Det er nok meget fornuftigt.

Umiddelbart er det en stor overraskende at Ellemann allerede er blevet minister. Hun blev først valgt i folketinget ved det seneste valg i 2007. Der må stå en del folk tilbage som er meget skuffede. Jeg tænker især på Peter Christensen og Jacob Jensen.

At Støjberg bliver minister er knap så stor en overraskelse. Hun stod til forfremmelse, selvom at det langt fra er alle, der har været imponerede af hende som politisk ordfører, hvor hun gik under flere øgenavne så som 'Inger larm' og deslige. Det må være Claus Hjort, der har anbefalet hende som minister.

Nu skal Venstres folketingsgruppe finde en ny politisk ordfører. Det kunne meget vel blive en af Løkkes håndgangne mænd dvs. enten finansordfører Peter Christensen eller måske Søren Pind.

Regeringen opruster nu på spindesiden. Det vil den få point for. Ellemann får nu sin store chance. Det bliver spændende at se, om hun magter opgaven. Jeg er noget skeptisk, men lad os nu se! At hun bliver minister er i hvert fald udtryk for den fornyelse, som mange har efterspurgt. Og far Uffe må utvivlsomt være meget stolt. (Høhø!). Og så er Ellemann også folkets valg. Også set i det lys, så er det nok ikke så ueffen en manøvre.

Spekulationerne om en kommende større rokade vil dog fortsætte. Ganske mange regner med, at den vil komme allerede efter sommerferien.

Læs også min kommentar til Ritzaus Bureau.

Update:Ifølge Politiken.dk indstiller V-toppen til folketingsgruppen, at den vælger Peter Christensen som ny politisk ordfører. Det er et ordentligt klap på skulderen og nok også velfortjent opmuntring til den unge sønderjyde. Christensen er måske ikke altid blevet set som loyal i forhold til Fogh/Hjorts projekt, men loyaliteten har altid været der i forhold Lars Løkke. Ikke mindst under bilagssagerne, hvor “PC” forsvarede Løkke med stor iver, og hvor han ligefrem fik uofficiel titel af “bilagsordfører”.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Alle elsker Frankie-boy

Ritt Bjerregaard har annonceret sit farvel og tak som overborgmester. Og pludselig er alle glade på Københavns Rådhus over at Frank Jensen er socialdemokraternes kommende spidskandidat. Der er dog nogen, der surmuler blandt socialdemokraterne. Tre ud af de fire medlemmer af BR-gruppens bestyrelse blev “belønnet” af partiets græsrødder med pladser som nr. 8 og nedefter på opstillingslisten. Kun Ritt-klonen Anne Vang fandt nåde, da hun blev nr. 2.

Læs hele analysen.

STØT JARLS BLOG her.