Kategorier

Respekt for Engelbrecht?

Under sidste valg indsang den 'syynnnjyske' pornogangster-rapper L: Ron: Harald en ret fed støtte- og kampagnesang på det lokale mål til fordel for den ellers temmeligt rigsdansk-talende socialdemokratiske kandidat i Sønderborg Benny Engelbrecht. Og til trods for et miserabelt valg for liste A i 2007 gav indsatsen alt i alt pote for den unge socialdemokrat, der kom i Folketinget og siden blev sit partis forbrugerordfører.

Det er en opgave, hvor man fra morgen til aften året rundt jagter især fødevareministeren, hver gang der opstår kødskandaler mv. og hver gang nogen finder kemikalier i sutteflasker mv. Det er et job, hvor man som oppositionspolitiker skal skyde på alt, hvor forbrugerinteresser synes trådt under fode, og Engelbrecht har formået at være ganske synlig '“ selvom at ingen dog efterhånden mistænker ham for at operere med en bagatelgrænse for, hvilke sager at han går ind i. Måske en klog strategi på den lange bane, og noget tyder da også på, at Engelbrechts nidkære og utrættelige indsats for forbrugernes interesser endelig er ved at bære frugt, i det han nu er blevet landskendt på noget, der i al fald minder om en politisk sag.

I sidste uge fik Engelbrecht i hvert fald de bredeste smil frem på Christiansborg, da han forfægtede det synspunkt, at pludselig opstået tvivl om, hvorvidt alle de afgivne stemmer var nået frem under en SMS-seerafstemning i det populære talentshow-program “X-factor” forrige fredag aften på DR, var en sag, som politikerne nu skulle blande sig i. Socialdemokraten krævede således både kulturminister Per Stig Møller (K) og videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) inddraget i denne for vort lands fremtid så afgørende sag:

Når det gælder videnskabsministeren har jeg i første omgang stillet et spørgsmål. Vi er nødt til at finde ud af, hvad erfaringerne er med de overtakserede sms ´er, som blev indført i 2008. Når vi så har set svaret er det meget tænkeligt, at vi er nødt til at tage et samråd på det,” siger Benny Engelbrecht.

Den første april falder som altid den 1. april. Og ikke midt i marts, som man skulle tro.

De bornerte radikale mente naturligvis, at sagen var noget være pjat at beskæftige sig med, mens Thor Pedersen i stedet tog kegler hele vejen rundt med dette udsøgte karaktermord:

Berlingske skrev:

Folketingets formand Thor Pedersen gav i går medlemmerne ekstra god tid til at få trykket på knapperne til en afstemning. Det skete med følgende ord:

– Vi har hørt diskussionen om sms-stemmerne i X Factor. Jeg vil være sikker på, at alle stemmer når frem.

Og i fredags fik Engelbrecht såmænd den ære, at “blive interviewet” i TV2-satireprogrammet 'Live fra Bremen'. Det går nok lidt tid før at den socialdemokratiske forbrugerordfører igen bliver taget lidt alvorligt.

Alle os der har været med i politik på et tidspunkt ved, at ens 'allerbedste venner' findes i ens eget parti. Og det får den i Sønderborg valgte folketingsmand nu også at mærke fra Haderslevs borgmester, Jens Christian Gjesing. Man skal nok ikke overfortolke borgmesterens sarkastiske udfald mod Engelbrecht. Det er vist bare hans 'loyale' måde, at støtte den lokale – og rivaliserende – folketingskandidat i Haderslev på…

Måske Engelbrecht alligevel her i resten af valgperioden i stedet for SMS-afstemninger skulle fokusere på, at der blev bygget lidt mere infrastruktur i det synnerjyske, som L: Ron: Harald i sangen jo ellers brugte som salgsargument overfor vælgerne?

Det er bare et velment råd.

Kategorier

Tid til magtskifte?

Informations medredaktør Bent Winther og min ringhed fik forleden stukket nogle aktuelle spørgsmål ud af det politiske magasins “Ræsons” redaktion om oppositionens nylige og kommende initiativer.

Spørgsmål og svar indgår i det nyeste nummer af Ræson, som Clement Kjærsgaard og hans brave flok af flittige politisk interessede unge mennesker redigerer.

Læs Bents og mine svar her

P.s. I kølvandet på Quindernes Internationaler Kampfftag, har Joachim Sperling for Kforum lavet en slags (hit)liste over mediebranchens klart mest undervurderede mænd (i forhold til TV), hvor der åbenbart også er blevet plads til min ringhed. Jeg vil dog mene, at centrum-venstres klart bedste blogger Kristian Madsen burde være at finde på sådan en liste. Lad os se og høre meget mere til Madsen på TV.

Læs mere her.

Kategorier

SF rammer vælgerloftet – for dennegang.

Søvndal-projektet med at charme borgerlige over til rød blok er løbet ind i problemer.

Læs min analyse her, som jeg skriver for dagbladet Information.