Kategorier

Regeringens “gode start”

På sit pressemøde tirsdag var det Helle Thorning-Schmidts egen vurdering, at regeringen er kommet godt fra start. Det er imidlertid en vurdering, som langt de fleste danskere er uenige med hende i. I en Green-måling lavet for dagbladet Børsen tirsdag vurderer 62 pct. af danskerne, at ABF-regeringen er kommet dårligt eller meget dårligt for start. Kun 19 pct. siger til analyseinstituttet, at regeringen er kommet enten godt eller meget godt fra start. På Christiansborg har journalisterne for længst fældet deres dom, hvilket også gav anledning til, at JP-journalist Knud Brix på pressemødet ikke kunne nære sig mht. at udfritte Thorning, om hun med sin virkelighedsopfattelse ikke var bekymret for at ende i den samme tvivlsomme kategori mht. troværdighed som Saddam Husseins ukuelige informationsminister, der blev verdensberømt som 'Komiske Ali'.

Imens Thorning puster sig op, i stil med den ukuelige talende torso fra Monty Pythons 'Skøre riddere', vil jeg for de 62 pct. af danskerne, der anerkender diskussionens præmis '“ at regeringen er kommet dårligt fra start '“ forsøge at redegøre for nogle af årsagerne til, at regeringen har fået den ringeste start, en dansk regering i mere end 30 år har præsteret-

Læs min analyse på Kforum.

Kategorier

“Cordua & Steno” diskuterer fri narko

I dag torsdag i “Cordua & Steno” på Radio 24-Syv tager vi en debat om narkotikapolitikken i Danmark. Vi har en økonom i studiet, Niels Westy, der anbefaler, at afkriminalisere narkotika fordi den nuværende forbudspolitik er for dyr for samfundet. Med i studiet har vi to politikere fra henholdvis de radikale, MF Marlene Lorenzen, og Enhedslistens socialborgmester i København Mikkel Warming til at diskutere sagen.

I 2 time taler vi om tidens aktuelle sager: Det rækker fra det kulørte som, at Enhedslisten giver de kongelige en lønforhøjelse på 1 mill kr., at SF nu underbetaler sit personale på Christiansborg, det måske nyåbnede Nordsøolieforhandlinger og til den spegede og mere alvorlige sag i Skatteministeriet, hvor departementschefen Peter Loft er under mistanke for at have blandet sig i afgørelsen af Helle Thorning-Schmidt og hendes mands skattesag muligvis efter pres fra den tidliger skatteminister Troels Lund Poulsen.

I den sidste halve time tager vi en snak med forfatteren m.m. Peter Mose om politiske embedsmænd, særlige rådgivere m.v. Skal vi have flere politiske embedsmænd som fx. statssekretærer i Danmark og hvorfor skulle det være en fordel. Lytterne skal være velkommen under hele programmet til at give deres besyv med, stille spørgsmål osv på telefon 20 247 247.

Stay tuned!

Kategorier

Intet folketingsflertal for “enhedsforvaltning” i de store kommuner

I morgen torsdag taber Københavns overborgmester Frank Jensen på et møde i Borgerrepræsentationen slaget om at indføre “enhedsforvaltning” i København. Et meget bredt flertal vil pålægge overborgmesteren at arbejde for det “delte administrative styre”, der findes i dag. I regeringen presser S på for at skabe enighed om “enhedsforvaltning” og både R og formentlig også SF bøjer sig trods modstand fra baglandet i København. Men hverken Enhedslisten, de konservative, Venstre eller DF kan – som situationen er i dag – stemme for et lovforslag, der måtte blive fremlagt i Folketinget, der tvinger København og de tre andre store kommuner om at indføre “enhedsforvaltning”.

Læs min analyse “Københavnsk politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.