Kategorier

Overborgmester fik øgenavnet “Frank Klam”

Københavns Rådhus blev i dagene op til jul rystet af historien om, at byens overborgmester i en heftig vodkabrandert havde insisteret på at danse lige lovligt tæt o.a. med flere yngre kvindelige fuldmægtige i forbindelse med Økonomiforvaltningens julefrokost fredag den 16. december. Det var naturligvis Ekstra Bladet, som bragte historien på forsiden lillejuleaften, og i juledagene blev Frank Jensens påståede tilnærmelser – efter heftig indtagelse af vodka, idet julefrokosten havde et russisk tema – yderligere vendt og drejet af frokostaviserne. Den pæne del af pressen lod i første omgang tvivlen komme Københavns førstemand til gode, der på dette tidspunkt selv nægtede at kommentere påstandene. Jensen slap naturligvis ikke for at blive trukket gennem sølet bl.a. af det efter hånden mere og mere bornerte, Ekstra Bladet, der i øvrigt og paradoksalt nok i stigende grad lever af prostitutionsannoncer. Avisen mente imidlertid, at man i sin dækning af sagen nu var i sin gode ret til at udstyre Københavns overborgmester med et nyt øgenavn, 'Frank Klam', henset til, at førstemanden ifølge de anonyme rapporter skulle have forsøgt at kysse – og siden – slikke mindst en af de førnævnte fuldmægtige i nakken for endelig at have 'omklamret' andre medarbejdere samt forsøgt at holde dem fast.

Læs hele min analyse i klummen “Københavnsk politik”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Kategorier

Tid til rolleskift

ABF-partiernes første tid på regeringsbænkene har helt indlysende været en PR- og vælgermæssig fiasko. Det må være konklusionen henset til den enestående dårlige presse, den nye regering har fået i sine første tre måneder samt de ret entydige meningsmålinger, hvor flere og flere vælgere massivt fravælger den røde blok. I stedet sætter svingvælgerne  ­deres lid til det tidligere statsministerparti Venstre, som i parentes bemærket er eneste borgerlige parti, der siden valget har mødt fremgang i de samme målinger.

Det er formentlig de såkaldte ­ blå socialdemokrater '“ typisk privatansatte mænd med kort eller mellemlang uddannelse – der er vendt hjem igen til Lars Løkke Rasmussens fold, uanset V-formandens historisk pinlige pressemøde og V-ministres eventuelle indblanding i den seneste lækageskandale. Spørgsmålet er naturligvis om de skuffede vælgere blot er på 'en fransk visit', eller om de har taget 'mere permanent ophold' i den blå blok. Det korte svar: Det afhænger af den økonomiske udvikling og især beskæftigelsen frem mod det næste folketingsvalg.

Læs analyse som jeg skriver for ugeavisen “Kommunen”.

Kategorier

Mögers midterstrategi

Ved at hæve beskæftigelsesfradraget og hæve topskattegrænsen vil regeringen og skatteminister Thor Möger forsøge at vinde midten tilbage. Spørgsmålet er, hvad SF-vælgerne siger til, at man fører borgerlig skattepolitik og derved bliver endnu et midterpolitik i rækken?

Læs min kommentar i “Information” om den nye ideologi “Leverpostejssocialismen”.