Kategorier

Frank Jensens autoritet led endnu et knæk

Fredag den 23. marts blev en trængt Frank Jensen udsat for en sjældent set og stor politisk ydmygelse, som det formentlig ikke er overgået en socialdemokratisk overborgmester længe '“ om nogensinde. Det skete da et bredt flertal minus Enhedslisten bestående af SF, de radikale, Venstre, de konservative, Liberal Alliance samt Dansk Folkeparti gik sammen om et forlig der vedrører den såkaldte 'overførselssag'. Det var i realiteten en 'budgetfest', hvor forligspartnerne fordelte kommunens store overskud på 830 millioner kr. fra forrige års budget, så de kunne opfylde de enkelte partiers politiske mærkesager. Overborgmesterens eget parti, Socialdemokraterne, kom også med i forliget, som dog mere havde karakter af diktat fra de øvrige forligspartier mere end en forhandlet aftale.

Læs min klumme om “overførselssagen”, som jeg skriver for lokalavisen “Bryggebladet”.

Kategorier

“Dødsskat” og LAs “kulturrelativisme” i “Cordua & Steno”

I dag i “Cordua & Steno” på Radio 24Syv skulle vi have haft besøg af Europaminister Nicolai Wammen (S) til en debat om Danmarks EU-formandskab. Et eller andet i kommunikationen kiksede. Han kommer næste torsdag!   Vi lagde ud med at diskuttere “dødsskatten”, som de borgerlige kalder de arveafgifter, som regeringen formentlig pønser på at forhøje, med Ceposøkonom Mads Lundby Hansen  og lederskribent på Politiken Kristian Madsen og  begge blev og diskutere europagt, EUs økonomiske politik, skattereformens finansiering  og meget andet.  I anden time dvs. debatterede den konservative formand Lars Barfoed med LAs politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll, de konservatives angreb på Liberal Alliance for at være på samme kulturrelativistiske hold som regeringen.     Endelig uddelte   vi ugens fidusbamse.

Hør hele 1. time   her

Hør hele 2. time her

Kategorier

LA vil fortsætte angreb på Venstre

Bal i den borgerlige. Sådan lyder den bittersøde kliché i medierne, hver gang de borgerlige partier er røget i totterne på hinanden. Engang betegnede det stort set kun de situationer, hvor Venstre og de Konservative i deres rivalisering skabte synlige sprækker i samarbejdet. Men efter at sidstnævnte er vælgermæssigt kollapset, og Liberal Alliance har vundet solidt fodfæste, så passer beskrivelsen nok bedre på Anders Samuelsens og hans troppers momentvise '“ men heftige og åbne '“ angreb på deres egen regeringskandidat, Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

I regeringskontorerne får man sig et tiltrængt pusterum fra at skulle bevidne regeringspartiet SF’s pinsomme og langsomme harakiri for åbent tæppe, hver gang at Liberal Alliance indrykker annoncer i hundredetusindkroners-klassen mod Venstres formand. Det skete blandt andet for nyligt, da VK indgik et '“ set med borgerlige øjne '“ på mange måder kritisabelt energiforlig med regeringen, hvor et portræt af Løkke prydede de kritiske annoncer.

Læs min analyse af   Liberal Alliances politiske strategi og muligheder, som jeg skriver for ugeavisen “Kommunen”.