Kategorier

Landbrug og klima, politisk folkekirke og Jeppe Kofod i Cordua & Steno torsdag

Vi skal holde op med at spise bøffer, hvis vi skal redde klimaet, lyder det i debatten på baggrund af FNs dystre klimarapport. Hos Landbrug & Fødevarer kører man ellers TV-reklamespots om, at fremtiden faktisk ikke længere ser så sort ud bl.a. på baggrund af landbrugserhvervenes landvindinger gennem forskning. Vi har  Leif Nielsen, økonom og kommunikationschef i Landbrug og Fødevarer i studiet til en snak om landbrug og klima, og hvorfor det ikke bliver nødvendigt at slagte køerne. Luk op for Cordua & Steno på Radio24Syv torsdag mellem kl. 10-12.

Regeringen foreslår nu, at Folkekirken skal have en et centralt styrende organ for Folkekirken, der indebærer at nogen kan udtale sig på folkekirkens vegne. 'Den mest radikale ændring af Folkekirken siden reformationen', siger modstanderne. 'Tiltrængt modernisering' lyder det fra tilhængerne. Debat om kirkens fremtid som mulig aktiv deltager i den politiske debat mellem Christian Langballe fra Dansk Folkeparti og formand for Landsforeningen af Menighedsråd Inge Lise Pedersen.

Jeppe Kofod er Socialdemokraternes spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget den 25. maj. Han er gæst sidst i programmet.

Husk at man kan skrive til os på Facebookside Cordua & Steno med forslag til emner og kommentarer samt hvis man har et bud på en værdig modtager af Ugens Fidusbamse.

Hør 1. time med Ugens Fidusbamse og Leif Nielsen, Landbrug&Fødevarer her

Hør 2. time med debat om Kirkeråd og siden Jeppe Kofod  her

Kategorier

Nick Hækkerup, Ulla Tørnæs og Natos fremtid efter Ukraine i Cordua & Steno torsdag

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) vil gøre op med lighedsprincippet i servicen, sådan at kortuddannede grupper som er overrepræsenterede i statistikkerne over kroniske sygdomme, får flere ressourcer, mens andre grupper må klare sig for færre.

Vi taler med Nick Hækkerup om hans sundhedsvisioner og om aktuelle problemer i dansk sundhedspolitik. Det er i 1. time i Cordua & Steno torsdag mellem kl. 10-12 på Radio24Syv.

Ruslands anneksion af Krim og den efterfølgende spænding ved grænsen til Ukraine har givet Nato en ny rolle at spille. Vi analyserer den aktuelle situation og Natos fremtidsmuligheder med seniorforsker Henrik Breitenbauch fra Center for Militære Studier, institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

Tidligere undervisningsminister Ulla Tørnæs ville ved kommunalvalget i november være borgmester i Holstebro. Men Vælgerne ville det anderledes. I stedet er hun nu Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentet. Mød Tørnæs i 2. time af programmet.

Har du spørgsmål eller kommentarer til vores gæster, så skriv til os på Cordua & Stenos Facebookside. Også hvis du har en kandidat til Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1. time med Fidusbamsen og Nick Hækkerup her

Hør hele 2. time Ulla Tørnæs og Henrik Breitenbauch her