Kategorier

Brexit, Eva Kjer om åbne samråd, debat: skinner vs asfalt og Søren Pind i Cordua & Steno torsdag

Eva Kjer Hansen  MF (V) mener, at tilliden til Folketingets politikere er dalet til et bundniveau, og mener at De åbne TV-transmitterede samråd bærer en del af skylden. Det handler mere om at beklikke hinandens troværdighed end sagens substans, skrev hun i en kronik for nylig.

Skal Danmark satse på flere togskinner eller mere asfalt? Venstremanden Kristian Pihl Lorenzen tror, at de selvkørende biler vil kræve mere asfalt, mens Socialdemokraten Rasmus Prehn sværger til at skinner vil udgøre rygraden i den offentlige transport. Vi tager debatten om fremtidens trafikinvesteringer allerede nu i god tid.

Det er i 1. time af Cordua & Steno.

Søren Pind  (V) skiftede for nylig til uddannelses- og forskningsministerposten. Og han har allerede måttet forsvare uddannelsesloftet, og regeringen vil også reformere SU'en for at bruge nogle af pengene på investeringer i uddannelserne. Vi tager en snak om sagerne på ministerens bord. Skriv til os med forslag til spørgsmål til Pind.

Det er lagt op til et totalt brud med EU eller en 'hård Brexit', fastslog UKs premierminister Theresa May tirsdag. Får det betydning for dansk økonomi og især dansk landbrug, som i 130 år har nydt godt af fødevareeksporten over Nordsøen. Vi spørger cheføkonom Frank Øland, Landbrug & Fødevarer.

Hvad var det egentlig May sagde? Og hvad betyder de 12 punkter, som hun oplistede? Kan de bruges til en drejebog for udmeldelsesprocessen fra EU, som formelt først finder sted, når UK anmoder om det i løbet af marts måned. Vi spørger seniorforsker Maja Kluger Dionigi, der både har indsigt i EU-politik og britisk politik.

Har lytterne spørgsmål til gæsterne og forslag til nye emner eller et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside.

Hør hele 1. time med Eva Kjer og siden trafikdebat her

Hør hele 2. time med Søren Pind og siden analyse af Brexit her.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718