Kategorier

Ung Alliance, gode tider, stop for reformamok, America First, dansk charme i Indien og robotflygtninge i Cordua & Steno torsdag

Sendt 26. januar 2017

De unge flokkes om Liberal Alliance. Det viser en ny analyse af professor Kasper Møller Hansen lavet for Altinget.

Det går godt i dansk økonomi. Det går fint med beskæftigelsen og der er styr på de offentlige finanser. Vi har udlandsformue og den offentlige gæld er stabil. Er der mere at pibe over? Skal vi ikke bare nyde de gode tider? Vi spørger cheføkonom hos Dansk Erhverv Steen Bocian?

  2. time:

Det er slut med økonomisk at være efter 'staklerne', slog S-gruppeformand Henrik Sass Larsen for nylig fast. Dermed melder S sig ud i kampen om at gå mest 'reformamok', som Helle Thorning-Schmidt tidligere pralede af. Er vi nået ved vejs ende mht. reformer af det danske samfund? Vi tager debatten med Benny Engelbrecht MF(S) og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V).

Donald Trump har sat sig i præsidentstolen, og indledt sin 'America First'-revolution hvor internationale handelsaftaler vil stå for skud. Men hvad er effekten af USA’s økonomiske nationalisme politisk og økonomisk? Vi spørger journalist Uffe Gardel.

Klima og Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) stod for nyligt i spidsen for et dansk erhvervsfremstød i Indien. Inderne har i nogle år lagt Danmark på is på grund af Holck-sagen. Er der tøbrud på vej? Fik vi held med den danske charmeoffensiv? Vi spørger Indien-kender Ole Christensen.

  Børsens debatredaktør Thomas Bernt Henriksen er netop hjemvendt fra det årlige topmøde   World Economic Forum, der finder sted i Davos i Schweiz. Her diskuterede man en dyster fremtid med de såkaldte 'digitale flygtninge'. Det er fremtidens flygtninge, som flygter til Europa, fordi de ikke engang kan få job i forarbejdningsindustrier i deres hjemlande, da robotter er blevet billigere end lavtlønsarbejdere.

Hør hele 1. time med bl.a. Kasper Møller Hansen og Steen Bocian her

Hør hele 2. time bl.a. med debat om behovet for reformer mellem Jakob Ellemann-Jensen og Benny Engelbrecht her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006.
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128