Kategorier

Morten Østergaard, blå reformer eller valg, hollandsk valgkamp og flere unge i uddannelse i Cordua & Steno torsdag

De radikales leder Morten Østergaard lægger nu pres på Socialdemokraternes nye alliance med Dansk Folkeparti. Mette Frederiksen må vælge mellem DF og de radikale. Østergaard er gæst torsdag kl. 10.05 i Cordua & StenoRadio24syv.

Regeringen bør droppe de brede forlig og samle opbakning til blå reformer '“ ellers kan vi ligeså godt tage et folketingsvalg. Det mener Børsen-kommentator, cand.polit. Steen Leth Jeppesen. Han er gæst sidst i 1. time.

Hollænderne skal snart til valg, og Geert Wilders frihedsparti står til at gå frem på et program med modstand mod indvandring, flygtninge og EU. Socialdemokraterne står omvendt til en kæmpe lussing. Men måske er der flere nuancer i valgkampen? Vi får en analyse af cand. mag. Christian Foldager, der har fulgt hollandsk politik tæt gennem mange år.

En femtedel af en ungdomsårgang får ikke en uddannelse. Alle er enige om, at det er et uacceptabelt spild. Nu skal der ske noget, og et udvalg nedsat af regeringen har netop fremkommet med et katalog med anbefalinger til, hvordan flere unge får en uddannelse. Men bliver det til noget? Analyse af Politikens uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang, der faktisk er optimist.

Den tyske delstat Brandenburg har for nyligt indført en lov, der giver opholdstilladelse til asylansøgere, der er ofre for fremmedfjendske angreb. Hvad er det for noget? Vi spørger Tysklands-kenderen Siegfried Matlok.

Mange briter har været træt af indvandring fra især Østeuropa. Det har formentlig været medvirkende til Brexit-beslutningen i fjor. Den østrigske regering er nu i gang med at præsentere tiltag, der skal dæmme op for indvandring fra EU’s østeuropæiske lande. Det er børnepenge og daglejerforhold, som regeringen vil til livs. Vi har en telefon igennem til Christine Proksch fra Wien.

Husk at du kan skrive os med tips, idéer og kommentarer på Cordua & Stenos Facebookside. Lytterne kan også komme med et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse, der går til en politiker eller organisation, der er kommet med et fornuftigt forslag eller et modigt forfriskende synspunkt.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718