Kategorier

Putins dukkefører, klimatilpasning, Fransk præsidentvalg og opgør med Curlingopdragelsen i Cordua & Steno torsdag

Han kaldes Putins dukkefører, Kremls grå eminence og den moderne Rasputin, der endog har inspireret Donald Trump. Han går under navnet 'Vladislav Surkov', men hedder i virkeligheden noget helt andet. Spørgsmålene er flere end svarene med hensyn til den mystiske russiske tjetjener, der har taget spin og politisk manipulation til et helt andet niveau end vi kender. Vi får besøg af Ruslands-kenderen konstitueret Berlingske-redaktør Anna Libak.

Det er kl. 10.05 i Cordua & Steno torsdag.

Vi kan godt droppe tanken om at nå klima-målene. Verdens lande formår alligevel ikke at arbejde sammen om den målsætning. Bør vi i stedet bruge ressourcer på at tilpasse os klima-ændringerne? Det diskuterer vi med professor ved Niels Bohr Instituttet Jens Hesselbjerg Christensen og mangeårig deltager i FNs klimapanel. Han er gæst sidst i 1. time.

2. time

Det franske præsidentvalg er gaven, der bliver ved med at give. Den hidtidige favorit   den borgerlige Francois Fillon er grundstødt, men fortsætter ufortrødent og Marine Le Pen er under anklage for EU-fusk. Vi opdaterer jer lyttere med det seneste nye fra en fransk valgkamp, der allerede er legendarisk i selskab med Pierre Collignon tidl. chefredaktør på Jyllands-Posten.

'Den første generation af curlingbørn er for længst blevet voksne, og det kan ses i stress-statistikkerne og høres i stadigt mere hysteriske råb om anerkendelse. De forstuver sjælen mod virkeligheden, og når de oplever, at verden ikke tilpasser sig dem, bliver de meget sårede og vrede', skrev Berlingske forleden, hvor tidligere formand for Børnerådet psykolog Per Schultz Jørgensen nu opfordrer til et opgør med curlingopdragelsen. Han er gæst sidst i 2. time.

Har I lyttere idéer til programmet eller spørgsmål og kommentarer til vores emner og gæster, så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Vi læser det hele. Også hvis I har et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1 time med bl.a. Anna Libak og Jens Hesselbjerg Christensen her

Hør hele 2. time med Pierre Collignon og   Per Schultz Jørgensen her

Kategorier

Morten Østergaard, blå reformer eller valg, hollandsk valgkamp og flere unge i uddannelse i Cordua & Steno torsdag

De radikales leder Morten Østergaard lægger nu pres på Socialdemokraternes nye alliance med Dansk Folkeparti. Mette Frederiksen må vælge mellem DF og de radikale. Østergaard er gæst torsdag kl. 10.05 i Cordua & StenoRadio24syv.

Regeringen bør droppe de brede forlig og samle opbakning til blå reformer '“ ellers kan vi ligeså godt tage et folketingsvalg. Det mener Børsen-kommentator, cand.polit. Steen Leth Jeppesen. Han er gæst sidst i 1. time.

Hollænderne skal snart til valg, og Geert Wilders frihedsparti står til at gå frem på et program med modstand mod indvandring, flygtninge og EU. Socialdemokraterne står omvendt til en kæmpe lussing. Men måske er der flere nuancer i valgkampen? Vi får en analyse af cand. mag. Christian Foldager, der har fulgt hollandsk politik tæt gennem mange år.

En femtedel af en ungdomsårgang får ikke en uddannelse. Alle er enige om, at det er et uacceptabelt spild. Nu skal der ske noget, og et udvalg nedsat af regeringen har netop fremkommet med et katalog med anbefalinger til, hvordan flere unge får en uddannelse. Men bliver det til noget? Analyse af Politikens uddannelsesredaktør Jacob Fuglsang, der faktisk er optimist.

Den tyske delstat Brandenburg har for nyligt indført en lov, der giver opholdstilladelse til asylansøgere, der er ofre for fremmedfjendske angreb. Hvad er det for noget? Vi spørger Tysklands-kenderen Siegfried Matlok.

Mange briter har været træt af indvandring fra især Østeuropa. Det har formentlig været medvirkende til Brexit-beslutningen i fjor. Den østrigske regering er nu i gang med at præsentere tiltag, der skal dæmme op for indvandring fra EU’s østeuropæiske lande. Det er børnepenge og daglejerforhold, som regeringen vil til livs. Vi har en telefon igennem til Christine Proksch fra Wien.

Husk at du kan skrive os med tips, idéer og kommentarer på Cordua & Stenos Facebookside. Lytterne kan også komme med et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse, der går til en politiker eller organisation, der er kommet med et fornuftigt forslag eller et modigt forfriskende synspunkt.