Kategorier

Dødsmærket Alliance

Man må lade Ny Alliance at partiet ikke går i døden frivilligt med de mange ny-ansættelser blandt andet af et par nyhedsjournalister. For tiden taler man om en ny intern alliance mellem Naser Khader og Gitte Seeberg mod Anders Samuelsen, som måske inden for den kommende tid vil forsøge at blive “Kalif i stedet for Kaliffen”. På 180Grader analyserer – og spekulerer – jeg lidt i Alliancens fremtid, som jeg ikke tror bliver hverken lang eller lys. Læs mere her.

Kategorier

Noget om Noa

Der var ikke mange spændende nyheder om dansk politik, der gav mig blog-abstinenser i juleferien. Det skulle da lige være, da nyheden sprang 3. juledag, at den daværende redaktør på Ugebrevet Mandag Morgen Noa Redington bliver ny spindoktor eller snarere personlig rådgiver for socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt. Redington har været i den politiske kloge-åge-branche i en del år og er efter min mening blandt de bedste af slagsen på centrum-venstre-siden. I efteråret skrev han en Thomas Larsen-lignende samtalebog med Thorning. Jeg har dog ikke gidet læse den, da alle – som jeg kendte og som havde kigget i den – sagde at den var kedelig. Længe har folk i Christiansborgmiljøet gået i krogene og vendt Redingtons motiver for, hvorfor han skrev Thorning-samtalebogen. Måske har nogle af dem nu fået svar på deres spørgsmål?

Ovre på K-forum – kommunikationsbranchens faste vandhul – har Politikens tidligere (og forhåbentlig måske snart kommende?) Christiansborg-redaktør Jakob Nielsen begået en glimrende analyse af, hvorvidt det nye team Redington/Thorning bliver til gensidig benefice. Nielsen kommer godt omkring om både fordelene og ulemperne ved konstellationen.
Læs mere her.

Update onsdag – Også K-forum giver et par andre kloge-åger deres vurdering af Noa Redingtons potentiale hos sosserne. Læs hvad Helle Ib, Ole Birk Olesen, Kresten Schultz-Jørgensen, Rasmus Jønsson, Nikolaj Bøgh, min ringhed og andre har af betragtninger herom. Læs her.

Kategorier

Hvem bliver den næste?

Der er efterhånden stor travlhed ved udgangen hos Ny Alliance. Således blev kommunikationschefen Rasmus Jønsson den næste, der forlader partiet. En beslutning, som han ifølge politik.tv2.dk har truffet før jul og en exit, der efter aftale med partiledelsen, sker uden at smække med døren. Men Jønsson har næppe været i den syvende himmel over udviklingen i partiet siden valget. Hvis manden havde bevaret en intakt tro på, at Alliance-projektet stod foran en glorværdig fremtid, så var han jo nok blevet i stillingen.

Dermed er Ny Alliance helt uden medierådgivere. Efter valget blev pressechefen Ulla Østergaard bedt om at forlade sin stilling af partiledelsen og samme vej gik hendes mand Bendt Bendtsens tidligere spindoktor i Erhvervsministeriet Peter Arnfeldt, som under valgkampen også havde fået et vikariat som presserådgiver. Flere har den opfattelse, at Ulla Østergaard som rådgiver nærmest skabte flere interne problemer, end hun løste. Hun sad så hårdt på Naser Khader, at selv nøglemedarbejdere blev forment adgang til partilederen, og det skabte eksempelvis problemer for partiets valgkampstrateg Rasmus Jønsson, at han – på grund af Østergaard – ikke kunne få kontakt med Khader.

Om NA har medierådgivere eller ej betyder næppe det store. For vi er i al fald nogle stykker, der længe ikke rigtig har kunnet se, at Alliancen rent faktisk rådede over den slags ressourcer, da partiet så åbenlyst totalt savner styring. Det er derfor heller ikke til at sige, om medierådgiverne har gjort deres arbejde godt nok eller ej, for ledelsen '“ eller hvad man skal kalde det – har næppe været modtagelige for rådgivningen.

Partiet søger dog fortsat en ny pressechef, alt mens kommunikationschef-stillingen bliver nedlagt. På bundlinjen luner det sikkert lidt, at man nu sammenlagt er sluppet af med lønudgifter på '“ anslået efter markedsprisen '“ den rigtige side af en halv million kr. årligt. Tjah intet er vel så skidt, at det ikke er godt for noget, og i mellemtiden sejler Ny Alliance videre!

Update! Helt uden rådgivere er Alliancen dog ikke. Nordjyske Stiftstidende skriver, at en hvis Lars Kaaber, som ifølge avisen er “En af Christiansborgs mest erfarne spindoktorer” Det er muligt, jeg har nu aldrig hørt om ham. Avisen skriver også at “Han kom til den konservative pressetjeneste, da Bendt Bendtsen overtog ledelsen, og senest har han arbejdet som særlig rådgiver for familie- og forbrugerminister Carina Christensen (K). Den stilling blev nedlagt sammen med ministeriet, og nu går turen altså til Ny Alliance.'
Ja det virker nu som et karriereforløb, der går fra ondt til værre og nu endnu værre. Men ret skal være ret. Den gode Lars Kaaber skal da have en chance for at bevise sit værd, så jeg vil ønske ham held og lykke i jobbet. Han får brug for det!

En lille godbid til de trofaste af læserne:

Lars Kaaber er efter min oplysninger idémand til den tidligere familieminister Carina Christensens formaning til danskerne om at få tre børn. Haaber har sikkert mange flere idéer til vinderudmeldinger af samme skuffe til Naser Khader og Co. Det ser vi frem til! Og måske man skal huske at tage både cola og popcorn frem! 😉

Update tirsdag – TV2s tidligere udlandsreporter Christian Howard-Jessen og den tidligere DR-medarbejder Anita Seifert skal være med til at vende skuden. I modsætning til Lars Kaaber har ingen af dem – så vidt jeg ved – nogen særlig erfaring med politisk kommunikationsrådgivning. Med al respekt for Ny Alliances nye rådgiverhold, så er det ikke ligefrem A-kæden, som Naser Khader har fået hyret til at “redde” partiet. Tværtimod så ser det ud som om, at Khader har hyret en enkelt fra B-kæden (Kaaber) og et par nyhedsjournalister helt uden erfaring i det benhårde politiske game, hvor erfarne rotter som Ulla Østergaard og Peter Arnfeldt altså har måttet kaste håndklæden i ringen. Jeg er IKKE overbevist om, at det hold kan rette op på noget som helst, men man må da tage hatten af for dem, at de måske har turdet satse et godt og trygt job på nyhedskanalerne for et håb om at kunne gøre en forskel hos Ny Alliance.