Kategorier

Slutter festen – så er det Dennis’ skyld!

Anders Fogh Rasmussen holdt i aften sin traditionelle nytårstale. Det er en såkaldt dåsetale dvs. optaget på forhånd, og journalisterne Ask Rostrup og Kim Bildsø Lassen sad i TV-Avisen på DR1 lige før den blev udsendt og nærmest vigtede sig med – på en lidt selvfed facon- at de skam havde læst talen og kendte dens indhold på forhånd. På den anden side var talen reelt renset for politiske nyheder og var naturligvis helt uden ideologiske markeringer. Befolkningen skal jo ikke blive mindet om, at Fogh faktisk er formand for Venstre – Danmarks liberale parti. Hvorfor har Claus Hjort egentlig ikke taget sig sammen til at fået pillet denne tilføjelse ud af partinavnet? Ja det afholder sikkert enkelte fra at stemme på partiet!

Nå tilbage til talen! De offentligt ansatte, som altså ikke er tilfredse med at blive sikret 5,1 milliarder kr. over de næste tre år uanset hvad der sker på det øvrige arbejdsmarked, fortsætter kampagnen for flere penge. Også efter at Thorning og Pia Kjærsgaard har taget katapultsædet ud af Dennis Kristensens og hans kollegers fortsatte korstog mod finansministeren og de øvrige offentlige arbejdsgivere for mere i løn. Tværtimod! Dennis K. fik på en indirekte måde at vide aaf statsministeren, at fører deres fagforeningers lønkrav til en offentlig lønfest, får det dansk økonomi til at brænde sammen '“ og de gode tider fordufter. Det forklarede Fogh egentlig meget pædagogisk. De gode tider med god beskæftigelse har skabt en “social revolution”, mente han. Men den fest risikerer altså at slutte. Så nu ved Dennis det! Han og hans medarbejdere får skylden, hvis det hele går ad helvede til! Jeg tror nu, at Foghs argumenter preller af på de enkelte sygeplejersker m.v. Presset vil blive opretholdt, men altså nu uden Pia Kjærsgaard og Helle Thorning. Naturligvis skulle Fogh udnytte det ved at lægge en eller anden form for modpres på FOA.

Afghanistan-soldaterne, deres indsats og tab blev samtidig kanoniseret på en efter min mening smagfuld måde. Her bliver regeringen svær at angribe '“ indtil videre. Men det kan jo ændre sig, hvis tabene fortsætter, og hvis oppositionen optrapper kritikken. Man må lade Fogh, at han i denne sag ikke lefler for folkeopinionen. I stedet trådte han i karakter og forsøgte faktisk at forklare os alle sammen, at Danmark ikke løber af pladsen, men tværtimod mener det alvorligt med at stå vagt om samt forsvare og udvikle demokratiet – også udenfor landets grænser.

Danmark skal nu være en 'drivende kraft' EU igen. Naturligvis ved at Danmarks forbehold skal afskaffes. Det er tydeligt for enhver, at Foghs politiske projekt frem mod sin afgang er at blive den statsminister, der afskaffer dem.

Og ingen nytårstale uden klimatruslen. Væk er Foghs tidligere skepsis og Lomborg-kammerateri. Klimatemaet er afpolitiseret i en grad så selv dronningen slog et slag for det i sin nytårstale i går. Også selvom at hun ifølge Ekstra Bladet gladelig brænder brændstof af på ikke aldeles nødvendige helikopterture. Majestæten må derfor lære, at hvis hun blander sig i politik på denne måde, så må hun også finde sig i også at blive målt på sine handlinger, og i sidste ende risikere at blive hængt ud som hykler.

Godt nytår!