Kategorier

Pind mere populær end nogensinde – i befolkningen

Pind bliver straffet, Venstre sætter Pind på plads. Venstre degraderer Pind.

Journalisterne lugter blod, men dagens mest omtalte politiske sag blev faktisk ikke diskuteret på V-gruppemøde her ved middagtid, hvor Søren Pind i øvrigt gav champagne i anledning af, at han havde fået et nyt job.

Sandt er det dog, at Søren Pind ikke længere skal skrive det retspolitiske oplæg, som Folketingsgruppen i sin tid bad ham om, og hvor han forinden først spurgte dem: 'Er I klar over hvad det er, som I beder mig om' for at sikre sig, at de var indforståede med, at et retspolitisk oplæg fra Pinds hånd var ensbetydende med et oplæg, hvor der ikke ville blive lagt fingrene imellem med hensyn til metoder m.v. (Se dagens Politiken)

Nu er debatten kørt af sporet. Det er delvist Pinds egen skyld. Hans forslag om elektroniske armbånd til særligt uvorne 12-årige og angrebet på Per Larsen er blevet brugt af Venstres retsordfører Kim Andersen og partiets politiske ordfører Inger Støjberg til at udstille Pind som rabiat.

Pinds forslag og udtalelser blev udlagt af dem som ren gakkelak-retspolitik og 'angreb på Politiet'. Ritzau-journalisten Kim Kristiansen hjalp også til at afspore sagen med sine forvrængede Pind-citater. Ikke så overraskende for Kristiansen har altid skrevet konsekvent negativt om V-politikeren.

Fogh havde næppe heller anden mulighed end at lægge afstand til Pind. Havde Fogh ikke gjort det, ville statsministerens udtalelser af pressen blive udlagt som om, at han ikke havde tillid til politiet og at regeringen gik ind for elektroniske armlænker til 12-årige.

På den anden side, så er Søren Pind stadig udenrigspolitisk ordfører. Store dele af befolkningen er ganske enige med mange af V-politikerens synspunkter. Hovedpersonen selv påstår på sin blog, at han har fået mere end 300 positive mails. Pinds popularitet i befolkningen er formentlig styrket og ganske mange i medlemmer af Venstres folketingsgruppe støtter nogle af hans synspunkter. Derfor lever han stadig og derfor er repressalierne forholdsvis små.

Men Christianborg-pressen analyserer sig alligevel sikkert frem til, at Pind er færdig, banket på plads og alt muligt andet af samme skuffe. Der skal jo nok være en politisk ordfører eller en spindoktor i V-pressetjenesten, som bekræfter dem i denne analyse. Men om et år eller to, så er Inger Støjberg næppe længere politisk ordfører, V-pressetjenestens spindoktorer og pressekorpset på Christiansborg sikkert også skiftet ud. Fogh er efter alt at dømme også væk.

Hvem tror I fortsat er med i politik? Nu endda mere populær i det borgerlige vælgerkorps end nogensinde. Prøv at gæt?

Og just for the record. Selvfølgelig er dette et partsindlæg.

Her er i øvrigt også et partsindlæg. Forfatteren – som hæver sin hyre i det Berlingske hus – vil tilsyneladende af en eller anden grund bare ikke være åben om det.

Men ikke alt er den rene elendighed. Netavisen 180graders leder onsdag får vist sagt, det der skal siges om talentudviklingen i Venstre.

Kategorier

Frihed og mammon

Vi er mange, der har støttet tegneren Kurt Westergaards sag ved at melde os til netværket Kurt Westergaard-supportFacebook. Andre har skrevet og talt til støtte for manden – i denne omgang stort set alle danske aviser. Som oftest er det jo en gratis omgang for den enkelte, men når det begynder at gå ondt '“ særligt på pengepungen '“ så er det en helt anden sag, og det ser man et klokkeklart eksempel på nu:

Kurt Westergaard kan ikke længere bo på noget hotel i Danmark, for der er ingen, der tør indlogere ham. Den bekvemme begrundelse er: Frygt for andre gæsters sikkerhed. Westergaard selv forstår godt beslutningen.

HORESTA og åbenbart alle hoteller i Danmark bør man jo takke for denne klare udmelding. Man vil ikke være med til at bakke op om ytringsfriheden, så fremt at det koster penge eller at man skal yde lidt for dem som er kommet i klemme ved at have benyttet sig af sine frihedsrettigheder.

Jeg personligt vil vitterligt gerne støtte en hotelkæde, som i denne situation udviser en forbilledlig civil courage og eksempelvis tager et medansvar for at beskytte Westergaard. Hvorfor er der intet mandfolk i hotelverdenen, som tilbyder Kurt Westergaard et hotelværelse? Hvad er det dog for nogle kræmmersjæle, der åbenbart styrer hotelbranchen og som gør alt '“ selv vores ytringsfrihed – op i penge. Har I ingen skam i livet?

(Undskyld til læserne for, at jeg i ovennævnte lyder som en gammel sur og indebrændt socialist.)

N.B: Dejligt at se mange andre danske træder i karakter og tilbyder Kurt Westergaard husly.

Update: Ser nu at der faktisk findes hoteller som tager medansvar. Hotel Kronprins Frederik i Fredericia, Hotel Royal i Ã…rhus og Best Western Hotel Hebron i København stiller sig til rådighed for Kurt Westergaard samt SAS Radisson Scandinavia Hotel. Respekt!

Kategorier

Fidel færdig

Der Oberkommando Cubas gibt bekannt at El Commandante, Fidel Castro, nu fratræder som El Presidente. 50 års kommunistisk totalitært styre med undertrykkelse af millioner af mennesker er måske på vej til at være overstået her 19 år efter Murens fald.

 »Jeg har hverken ønske om og vil heller ikke acceptere – jeg gentager – jeg har hverken ønske om eller vil acceptere positionen som præsident for statsrådet eller som øverstbefalende «, skriver Castro i de officelle medier. Ifølge Politiken (Hrmm. ordvalget leder tankerne hen på gamle “LBJ” (Lyndon B. Johnson) da han ikke ville genopstille til præsidentvalget i 1968)

Der skal jo nok være en række socialistiske koryfærer også i det danske folketing, der stiller sig op og beklager mandens afgang, formentlig Frank Aaen, Ole Sohn, Villy Søvndal, Svend Auken og Mogens Lykketoft.

Jarls Blog derimod ønsker det cubanske folk hjertelig tillykke med denne fantastiske gode nyhed og udsigterne til nu endeligt at måske få et frit samfund med demokratiske tilstande. Det kunne være, at man i denne anledning skulle tage sig en “Cuba Libre” til tonerne af KU-kultbandet Free To Choose’ gamle sang, som vi så tit har skrålet på Toga Vinstue 'Fidel Castro', hvis tekst jeg har fundet via Andreas Boisens hjemmeside.

Du var med i Svinebugten, og kan stadig huske lugten,
du var med i Campuchea, røg (Pols) Pot med de røde khmerer,
da Havanna ligned' Vesten, kom du frem og lukked' festen,
gjorde det slut med Meyer Lansky samt kasinoer og vandski.

Omkvæd:
Ã…h Castro, du er stadig skide go,
åh Castro, og så lever du endnu,
åh Fidel, mens de andre sir farvel,
åh Fidel – ja så kan du stadig selv.

I har Krussemands missiler og gamle US biler,
I har ikke nogen penge, det har været sådan længe.
Men kun sukker og cigarer, det er svært at sku' forklare,
hvis dit folk vil ha Salami, må de svømme til Miami.

Omkvæd

Det er slut med Mongoliet og Tjekkoslovakiet.
Der er kommet mange furer i alverdens diktaturer.
Skal du ud og rekreere, må du ta' til Nordkorea.
Ellers ses vi i Angola, hvor du gir en rom og cola.

Omkvæd

Tekst og Musik: Henrik og Morten Carmel