Kategorier

Farcen med Fredes IOC-planer fortsætter

Kommunikationsfolkets faste pittstop Kforum har bedt mig udvikle lidt på min analyse fra forleden om, hvorfor Kronprins Frederik skal holde sig fra den internationale olympiske komité, IOC. Siden har en nuværende samt et tidligere IOC-medlem henholdsvis DIF-formand Kai Holm og Niels Holst-Sørensen blandet sig i debatten. De to herrer kan ikke rigtig blive enige om, hvorvidt IOC er et forum, hvor der træffes beslutninger, der involverer politik eller ej. Holm afviser det, mens Holst-Sørensen slår fast, at idræt og politik hænger sammen. Læs min analyse på Kforum.

Kategorier

1. marts bliver eksamensdato for ungdomshus-demonstranter

Den første marts er det årsdagen for rydningen af Jagtvej 69. For de radikale på Københavns Rådhus bliver dagen en eksamensdag for ungdomshusbevægelsen/de autonome, for ender demonstrationerne i vold og hærværk bliver det sværere at finde en løsning med et nyt ungdomshus, som et flertal på rådhuset for tiden arbejder på. Omvendt vurderer venstrefløjen, at Ritt Bjerregaard er presset til at finde en løsning inden årsdagen. Læs analysen, som jeg har skrevet for Bryggebladet her.

Kategorier

Salig er den selvretfærdige

Ritzau Bureaus hjernetrust er kommet på den idé at spørge danskerne om, hvad de mener om Malou Aamunds faneflugt fra Ny Alliance til regeringspartiet Venstre:

'Malou Aamund har svigtet sine vælgere.

Det mener hele 56,1 procent af danskerne ifølge en meningsmåling, som Catinét Research har gennemført for Ritzau.'

——————————————————————————————————
Det var den tidligere justitsminister Erik Ninn-Hansen, der engang sagde, at man først er udlært som politiker, når man har set sig selv hængt ud på forsiden af Ekstra Bladet tre gange, og UDEN at ens puls stiger.

Malou Aamund har ikke fået den bedste presse, siden at hun i tirsdags fandt på at skifte fra det absolut nedsmeltningstruede Ny Alliance til regeringspartiet Venstre, hvor hun med et trylleslag blev regeringens sidste og det i dansk politik helt afgørende halvfemsindstyvende mandat. Der har nu skabt så rolige tilstande, så det efterhånden hårdt prøvede Christiansborg kan tage på vinterferie i nogenlunde sikker forvisning om, at et VKO-flertal kan holde en rum tid frem.

Den slags gør man ikke gratis. Aamunds faneflugt er af oppositionens politikere og presse blevet placeret i stereotyp-kassen “kolde og beregnende kællinger”. Måden hun skiftede på gør det nærmest ud for et karakterselvmord, for reaktionen var vel ret forudsigelig. Man kan undre sig over, hvad i alverden det var, som drev Malou Aamund, siden at hun opgav sit gode og i forhold til MF-vederlaget noget bedre lønnede job i IBM, for i stedet at udsætte sig selv og sin familie for at blive “offentlig henrettet” i medierne.

Men bevares. Selvfølgelig har hun da svigtet sine vælgere, men er det ellers et rimeligt billede, som der tegnes af hende? Jeg er faktisk meget i tvivl, for hvor længe skal man gå rundt og forstille sig og bilde omgivelser ind at alt er perfekt i et parti med en så sønderskudt troværdighed som NA? Hvor længe er karenstiden for den slags narrespil med vælgerne? Er det så ikke mere ærligt at sige sandheden, at man ikke tror på projektet længere og så i øvrigt skride fra Naser Khaders politiske plimsoller-parti?

Medierne og folkedomstolen har nu i fællesskab fældet dommen, og journalister holder derfor gerne mikrofonen for selvretfærdigheden selv Pia Christmas-Møller, som nu for snurrende tv-kameraer atter kan lufte sin ærgrelse og frustration over ikke længere at være interessant som det 90. mandat. Nu kan hun hævne sig ved at hælde sin galde ud over Malou Aamund. Hvordan Pia Christmas får sig selv til at stille sig op og skælde Aamund ud og så samtidig udstille sin egen selvretfærdighed som man fik indtryk af i TV-avisen mandag aften i 21'eren ja det går over min forstand. Christmas skal ikke genvælges, så hvorfor skal vi så høre på hende? Højst sandsynligt fordi, at hun var den eneste, der var skamløs nok til både at stille sig op og kommentere Ritzaus meningsmåling '“ her seks dage efter at Aamunds forlod Ny Alliance '“ og SAMTIDIGT fremhæve egne fortræffeligheder som værende principfast på de synspunkter, som hun blev valgt på. Jezez give me a break! Flot iøvrigt af Christian Gundtoft fra DR på denne måde at karaktermyrde to kvindelige politikere med ét TV-indslag!

Måske man i stedet skulle glæde sig over, at den patetiske Pia Christmas er blevet fortid, ja totalt politisk ligegyldig, og at glemselens skær formentlig snart sænke sig over denne på ingen måde undervurderede politiker. Sandheden er jo den, at Malou Aamunds fremtid i dansk politik måske først er lige ved at tage sin begyndelse. Hvis hun altså gider.