Kategorier

Kronprinsen spiller hasard med sin troværdighed

Kronprins Frederik brød i går sin tavshed, da han pludselig lod sig interviewe på Dansk Idrætsforbunds hjemmeside om sin stærkt kritiserede insisteren på at blive medlem af den inernationale olympiske komité, IOC. Det er ikke et interview, der vil gå over i historien som et, hvor vi blev så frygteligt meget klogere, bortset fra at det er nu står klart for alle, at kronprinsen vil gå planken ud ved at lade sig vælge til IOC, desuagtet at der er stor risiko, for at medlemsskabet vil kunne give ham politiske ubehageligheder.

Kronprinsen fortalte, at han vil i IOC for at kunne 'følge sporten' og “følge udviklingen af de olympiske idealer”. Tænk og her gik vi andre og troede, at IOC-medlemmer lod sig vælge for at påvirke tingene i den rigtige retning. Men det er ikke Frederiks motiv, for hvis der skal behandles eller besluttes det mindste med et politisk indhold, ja så vil han føre de korslagte armes politik og forholde sig tavs. Undskyld, men hvad er så pointen med at lade sig vælge? Er det bare for at kaste glans over arrangementerne og få lidt adspredelse med rejser, middage osv.? Vil han ikke kunne gøre mere gavn i anden sammenhæng?

Jeg hører til dem, der gerne vil vores kongelige familie bekendt, men man bliver da bekymret over at se, hvordan kronprins Frederik nu bevæger sig ud på tyndere og tyndere is med sine papirtynde og pinlige argumentation for, hvorfor at han vil bruge sin tid i IOC.

Når kronprinsens projekt går galt, så skal han dog ikke komme rendende bagefter og beklage sig over, at han ikke er blevet advaret, for han kan jo bare læse aviserne, hvor folk står i kø for at bede ham om at holde sig væk.

Foreløbig har et bredt udsnit af de politiske partier anbefalet kronprinsen at holde sig fra IOC, men hvad der er endnu mere imponerende er, at det oveni også er lykkes for ham og hans åbenbart ikke alt for snedige kommunikationsrådgivere '“ hvem de så end er '“ til at hidse de to mest nådesløse dele af dagspressen op '“ sportspressen og den politiske presse '“ som nu i skøn forening som et ulvekobbel nu står sultne uden for den forfjamskede kronprins’ hule og bare venter på, at han kommer ud, så de kan kaste sig over ham. I lang tid har dagspressen været flinke og taget hensyn til kongehuset, men hvis Frederik tror, at han kan snyde pressen på denne måde ved at give eksklusive interviews til et ikke voldsomt kritisk medie som DIFs hjemmeside i et naivt håb om, at den går, ja så tager han grueligt fejl.

Jeg ved ikke hvem der råder vores kronprins, men jeg forstår ikke presserådgivningen her. Kronprinsen kommunikerer som en amatør, og derfor bliver han nødt til snart at give et pressemøde, hvor han i en time eller mere svarer på alle tænkelige spørgsmål fra hele pressen.

Forinden ville jeg råde ham til at tænke længe og grundigt over, hvorvidt at det er muligt at komme op med et overbevisende svar på, hvad det mon i virkeligheden er, som han kan bidrage med i IOC. Kan Frederik ikke svare på det, så skal han naturligvis holde sig væk. Så enkelt er det faktisk.

Kronprinsen bevæger sig i denne tid ud på farligt vand, hvor han spiller hasard med sin egen troværdighed og for vores respekt. Jeg kan ikke se, hvordan IOC er det værd. Kan nogen?

Se kronprinsen i OL Update på DIFs hjemmeside

Kategorier

Når den rene kaster med sten

I dag skriver Ekstra Bladet at MF for SF Kamal Qureshi er blevet anmeldt for bedrageri for at have skrevet under på emails i en anden persons navn:

Ejeren af Kamals lejede herskabslejlighed i Fiolstræde i København, Oliver Bahner, står bag anmeldelsen. Qureshi har udlejet værelser i den 202 kvadratmeter store toetagers lejlighed og har i den forbindelse udgivet sig som “Oliver” over for potentielle lejere. Oliver Bahner blev først opmærksom på sagen, da en af Qureshis tidligere lejere anmeldte Bahner til Huslejenævnet i den tro, at det var ham, hun lejede sit værelse af.

SF-politikeren har i alle emails til lejere underskrevet sig som “Oliver”, og har angiveligt også benyttet sig af Bahners efternavn, når han viste lejligheden frem.

“Vi ankom til lejligheden, hvor jeg spørger ham: ‘Er du Oliver Bahner?’ Og han siger: ‘Det er mig og det er min lejlighed. Jeg ejer den,'” siger Andrej Krume, direktør i rejsebureauet Kompas, til TV2 Nyhederne.

Qureshi beklager sagen:
– Det er en fejl fra min side. Jeg har ikke villet udgive mig for at være udlejeren. Jeg har kun skrevet ‘Oliver’, fordi jeg gerne ville være lidt anonym i forhold til dem, der blot viser interesse for lejligheden, men som ikke ender som lejere. Husk på, at jeg har været udsat for chikane og har beskyttet adresse,” siger Qureshi til Ekstra Bladet.
– Jeg burde have brugt et andet navn. Jeg kan godt se det fra Olivers side, siger Kamal,” der dog betragter politianmeldelsen som “ren chikane”.

(Fra Netavisen 180 Grader.dk)

Der findes næppe en mere selvretfærdig politiker i folketinget end SFs Kamal Qureshi, som med påtaget moralsk overhøjhed, harme og indignation aldrig går i vejen for at belære hele verden om alskens uretfærdighed.

Når politikere som Qureshi ustandseligt belærer sin omgivelser om dobbeltmoral, så rammer det naturligvis meget hårdere, når han selv står i fedtefadet. Det sker efter devisen: Jo højere moralsk hest man kravler op på, jo mere slår man sig, når man falder ned. Der er derfor ikke så få på Christiansborg og navnlig i dagspressen, som ikke kan undertrykke følelsen af skadefryd over, at Qureshi har bragt sig selv i denne mildest talt bizarre situation.

Der er desuden næppe mange, der har tiltro til, at Qureshi selv kan se, at han har et problem. I SF-politikerens noget forenklede verdensbillede er han selv det forfulgte offer, og dermed er det åbenbart kun en 'fejl', når han som folketingspolitiker render rundt og udgiver og underskriver sig som en anden person, som var han hemmelig agent. En mistanke for dokumentfalsk er så alvorlig en anklage mod politikerens person, at det for alle parter er bedst at få undersøgt den sag til bunds. Nu.

Det er naturligvis en evt. retssag eller politiundersøgelse, som afgør, om Folketinget skal fratage Qureshis immunitet. Men det bliver næppe et problem. Hvis oppositionens reelle leder Villy Søvndal er ligeså nidkær, som han plejer at være overfor regeringen, så er det vist en ren ekspeditionssag at få sendt Qureshi på orlov indtil at denne sag er vendt og drejet af de ansvarlige myndigheder.

Update: SF’s folketingsgruppe lægger nu afstand til Qureshi. Meget fornuftigt omend en anelse defensivt. Qureshis blanke indrømmelse af at have udgivet sig for en anden person, gør det krystalklart, at der er et eller andet i anklagen. Nu skal politiet blot undersøge om forseelsen egenlig rækker til at der er grundlag for at en retssag vil kunne idømme Qureshi en eller anden form for straf.

Jeg er ikke jurist, men har da været domsmand i tolv år. Hvis der er nogle blandt læserne fx jurister, som kan sige noget mere begavet end jeg om dette, så byd endelig ind og berig mig og øvrige læsere med jeres indsigt.

Kategorier

Død Alliance

Malou Aamund forlader nu Ny Alliance til fordel for Venstre. Tiden er derfor kommet til endegyldigt at dødsdømme partiet.

Malou Aamund er i weekenden nået frem til, at hun “ikke længere tror på projektet”.

Det er en klog beslutning af Aamund, og det er logisk, at hun tager konsekvensen af den fortsatte ballade i NA, og partiets kurs mod afgrunden. I Venstre kan hun stille og roligt bygge en karriere op under mere normale forhold, og venstrefolkene må være lykkelige for at få hende ombord. De vil utvivlsomt kunne gøre nyttigt brug af den eneste politiker hos NA, der siden valget har formået at samle noget, der ligner bred folkelig sympati om sin person.

Hvis jeg var Anders Samuelsen, så gik jeg snart samme vej og søgte optagelse i Venstres folketingsgruppe. Måske er der endda plads til en Naser Khader?

Anders Fogh Rasmussen kan nu atter trække vejret roligt. Med Malou Aamund i V-folketingsgruppen, så er der atter 90 VKO-mandater bag regeringen. Dermed er denne tirsdag i sandhed blevet en stor dag for “far”, hvor stabiliteten atter har sænket sig over Christiansborg. Et sted på Borgen kan en Pia Kjærsgaard endnu engang hæve glasset, skåle og lykønske sig selv som sejrherre!

Mit bud er, at Jørgen Poulsen inden så længe søger optagelse i Den Radikale folketingsgruppe. Det ville være logisk ud fra hans holdninger. Spørgsmålet er, om de i det hele taget vil have ham med Poulsens ikke så vanvittigt smukke exit fra Dansk Røde Kors in mente.

Naser og Samuelsen kan ikke gå tilbage til de radikale. Så skal de videre i “karrieren”, så bliver det i et af de borgerlige partier. Sker det, så har alle vi andre klogeåger og medierne dermed også håneretten, for de herrer og damer gik som bekendt til valg på at minimere Pia K.s indflydelse. Men det er jo småting i forhold til, hvad Khader har måttet stået igennem det seneste års tid.

Sidste: Naser Khader har indkaldt til et pressemøde i eftermiddag. Er det mon dødsdommen, der fældes dér? Det er vel logisk, for hvad skal han ellers meddele ved den lejlighed? Ny Alliance spiller nu ikke længere nogen rolle i dansk politik – asylforhandlinger eller ej.

Blandt argumenterne for at trække i faldlemmen er, at Aamunds exit trækker tæppet økonomisk væk under de resterende tre NA’ere, som nu mister gruppestøtte fra Folketinget for 100.000 kr. om måneden, skriver Nyhedsavisen. Så Khader skal formentlig fyre stort set alle de spindoktorer, som han ellers lige har hyret.

Kl. 13.25: Khader “vil tænke over partiets fremtid” lyder meldingen på hans pressemøde:

“Vi ligger ned. Ny Alliance eksisterer stadig. Men har brug for at tænke vores fremtid igennem,” sagde Naser Khader på pressemøde tirsdag middag ifølge Ritzau.

Han blev overrasket over Aamunds afgang, fortalte han.

————————————————————————————–

Det er meget godt altsammen, men betænkningstiden bør nok ikke tage så lang tid. NA er nu uden indflydelse, vælgere, driftsmidler eller organisation. Der er tre politikere tilbage, som nu bør finde på noget andet og mere fornuftigt at tage sig til.

Det kan være at Ny Alliances første landsmøde i næste måned også bliver det sidste, som Hans Engell er inde på her i sin analyse til TV2 News.