Kategorier

Halal-hippiepartiet mister opbakning

Det er mærkværdigt at følge dansk politik for tiden. Al medie-opmærksomheden er på det politiske venstres banehalvdel, hvor Villy Søvndal mere og mere ligner den reelle leder oppositionen. Det politiske venstre er splittet midt over i hele tilgangen til indvandrerdebatten. For få år siden var det politiske venstre domineret af 'Halal-hippiepartiet' med SF, Enhedslisten, de radikale og den Svend Auken-dominerede del af Sociademokratiet. Synspunktet var, at integrationsproblemerne med indvandrerne mere eller mindre skyldtes kapitalismens uvæsen, for få offentlige ressourcer, racistiske arbejdsgivere, Pia Kjærsgaard og den danske småborgerlighed samt USA og ikke mindst Israel. Det skyldtes i hvert fald ikke Islamismens fremmarch eller de middelalderlige samlivsformer med tvangsægteskaber mv., som mange indvandrere har videreført her i deres nye hjemland Danmark. Valget i 2001 blev et opgør med den tankegang. Naser Khaders brud med det Radikale Venstre var delvis initieret af et opgør med de radikales '“ efter hans mening 'naive' tilgang til hele spørgsmålet, og netop de radikale er de eneste der står tilbage som eksponent for Halalhippiepartiets synspunkter. Socialdemokratiet har forlængst opgivet sin modstand mod 24-årsreglen for familiesammenføring af ægtefæller. Enhedslisten ligger i intern åben krig på spørgsmålet om hvorvidt Asmaa Abdol-Hamid skal tegne butikken. Endelig er Villy Søvndal i gang med at krænge overfrakken med SFs tidligere halal-hippieagtige synspunkter af sig. Og vælgerne kvitterer for Søvndals træk – i hvert fald ind til videre '“ i meningsmålingerne.

Det forunderlige er dog, at Villy Søvndal fantastiske fremgang udstiller Helle Thorning-Schmidts alvorlige problemer med at fremstå som et statsminister-alternativ overfor vælgerne. Det gør venstre-oppositionen helt utroværdig. Så paradokset er, at jo bedre det går for Villy og SF '“ jo sikrere sidder Anders Fogh i sadlen som statsminister. Villys udfald mod de radikale islamister i Danmark legitimerer desuden mange af Pia Kjærsgaard og DFs synspunkter. Det har SFs folketingsgruppe '“ som mest består af halalhippier set '“ og det har de reageret imod, som forleden på gruppemødet, hvor MF'ere følte sig underinformeret om formandens udmeldinger. Omvendt kan Villy tage det roligt, for langt de fleste af SFs mange nye vælgere er enige med partiformanden. Men sagen har også udstillet et skisma mellem synspunkterne i SFs folketingsgruppe og deres vælgere. Det bliver interessant at se hvor længe og hvad SFs bukser kan holde til. Indtil videre kunne det godt se ud som om, at Villy har spændt buen til grænsen.

I dag er Villy på forsiden af et dagblad kontrolleret af den egyptiske regering. Hans synspunkter om 'Gisp-ud-Tapir' er nu blevet til at alle muslimer skal gå ad helvede til. Det er jo en kanonhistorie, men dagbladets research imponerer næppe mange. Hvem er dagbladets korrespondent i Danmark? Medierne kunne jo ringe til IPC (Det internationale pressecenter) og spørge om nogen af korrespondenter, mon har ansvaret for løgnehistorien. Jeg har desværre mange herboende islamister mistænkt for at have plantet historien i det egyptiske dagblad. Under Muhammed-krisen rejste dele af det herboende muslimske kleresi som bekendt til Mellemøsten med en bunke løgnehistorier under armen og antændte vreden og hadet mod lille Danmark. Nu ved Villy, hvordan det er at få fordrejet sine synspunkter i Mellemøsten. Han bliver næppe den sidste danske politiker, der kommer til at opleve det. Under alle omstændigheder ender SF-lederen også med tage dette stik hjem hos danskerne. Det er i hvert fald ikke en sag, der vil mindske sympatien for ham blandt vælgerne. Vi må dog håbe for Villy, at det ikke ender med, at også han skal mandsopdækkes af PET-vagter, ligesom det skete for Naser Khader og Pia Kjærsgaard.

Kategorier

Kampvalg i SF-København

Med dagens overraskende melding fra MF Anne Baastrup om at hun går efter at blive borgmester for SF i København er der lagt op til kampvalg med SF-spidskandidaten ved de seneste to komnunalvalg Børne- og Ungdomsforvaltningens borgmester Bo Asmus Kjeldgaard om at stå i spidsen for partiet i 2009. Baastrup henter opbakning fra et af SFs yngre BR-medlemmer Camilla Burgwald, der for kun et par dage siden takkede nej til at stille op imod Bo Asmus Kjeldgaard. Læs blandt andet min analyse bragt i denne uges udgave af Bryggebladet, som desværre ikke fik dagens seneste nyhed med, om at Anne Baastrup forlader Christiansborg for at satse på københavnsk kommunalpolitik. Alligevel vurderer jeg Kjeldgaard som svag favorit til at blive valgt som SFs overborgmesterkandidat ved partiets urafstemning i maj.

Kategorier

Finanslov igen kemisk renset for liberale mærkesager

Finansminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede i dag, onsdag, sin første finanslov, hvor politikerne bruger 650 milliarder kr. af skatteborgernes penge på, hvad de nu finder er bedst for os alle sammen.

Trods det sædvanlige mediehurlumhej, så handlede forhandlingsspillet også i år reelt kun om enkelte milliarder kr, der kunne forhandles frem og tilbage. Det store “narrespil” som Claes Kastholm Hansen kaldte det sidste år.

Igen fik Pia Kjærsgaard (næsten) hvad hun bad om. DF fik selvfølgelig den obligatoriske ældrecheck forhandlet hjem. Det koster en lille halv milliard kr, og det kunne Enhedslisten også have foreslået. Det er en gang populisme, uanset hvor end kravet kommer fra.

Så var der en 'tryghedspakke' med 100 millioner til tryghed i form af mere overvågning af borgerne og 20 mill. kr til politiet som de kan bruge til at købe vandkanoner for. Måske politiet skulle bruge pengene i stedet på mere moderne teknisk materiel, som de kan anvende i dagligdagen. Fx nyt EDB-udstyr. Det er vist mere nødvendigt.

Alligevel. Man kan sige om DF'erne, hvad man vil, men de går efter at få de indrømmelser, de siger, at de vil. Om man kan lide det eller ej: Der er bare ikke et bedre politisk brand på Christiansborg p.t. end Pia Kjærsgaard. Socialdemokraterne skal glæde sig til, at DF-lederen går på pension, for de får ikke et ben til jorden, når det gælder effektiv politisk kommunikation.

Så skal skolebørnene have tilbudt et sundt måltid mad hver dag. Det er et NA-forslag, men jo '“ det kunne de radikale og SF sikkert også have foreslået. Regeringen har også sat 50 mio. kr., af til at afskaffe lukkedage i børnehaver og vuggestuer på almindelige hverdage. Det svarer til en halv lukkedag, mener SF. Det er sikkert rigtig, og derfor lidt uheldigt, at VK er gået til valg på det.

En halv milliard kr. til sundhed. Tjah. Hvem er uenig i det?

Regeringen forsøger at rende fra deres løfte om forhøjelse af børnechecken, som udsættes. Det er lidt pinligt og selvfølgelig er det Bendt Bendtsen der render ud og forsvarer det. Han er og bliver dansk politiks svar på Anders And. (Gid rygterne om at han trækker sig hurtigt efter, at Anders Fogh damper af til det store udland, taler sandt!)

Regeringen har fremlagt en jobpakke, som ingen indsigtsfulde mennesker tror på vil øge arbejdskraftsudbuddet. Og det er jo meningen med pakken!

Ny Alliance har fået 13 forslag gennemført, siger de. Der er blandt andet ca. 50 mill. til fattige i ulandene. 'Negerpengene' som de hed i Thor Pedersens finansministertid. Sympatisk formål, men vel også en idé som Enhedslisten eller SF ja, hvem som helst kunne have undfanget.

Jeg har prøvet at lede efter de liberale – eller – konservative mærkesager i finansloven, men jeg kommer til kort. Jeg synes ikke, at de falder i øjnene. Det er sikkert helt, som Claus Hjort gerne vil have det.

Der er ingen skattelettelser (bortset fra en skatterabat til de 64-årige) Der ingen administrative lettelser eller afbureaukratiseringer. Der er heller ingen privatiseringer.

Der bliver heller ikke tale om offentlige besparelser. Der sker nogle indefrysninger på 1 pct. af det offentlige forbrug. Når dampen er gået af økonomiens kedler, så skal der åbenbart til næste år igen føres socialdemokratisk ekspansiv finanspolitik og brændes offentligt forbrug af. Fuldstændig som Nyrup i 90'erne.

Der er lidt penge til uddannelsesområdet, der kun skal 'spare' på  ½ pct. Var det ikke Fogh og Bendtsen, der ville investere i uddannelse blabla for at sikre Danmarks plads i fremtiden blabla i fremtidens globaliserede tidsalder blabla?

Men et stort tillykke til Løkke for at have forhandlet finansloven hjem. 'Far' er utvivlsomt glad og tilfreds med sin nye finansministers indsats. Så nu skal Løkke bare håbe på, at topforhandlingerne om EU-præsidentposten i Bruxelles og de store landes hovedstæder forløber tilfredsstillende, så outsider-kandidaten Fogh hurtigt kan forlade dansk politik.

Med Løkke på statsministertaburetten vil han utvivlsomt fortsætte Foghs anti-ideologiske kurs, hvor VK-partierne i det store hele fører socialdemokratisk politik, men paradoksalt nok uden at Socialdemokraterne dog må have lov til at være med. Det har Pia K betinget sig.

Det blev altså – helt som ventet – endnu en VKO-finanslov. Så alt er nu igen, som det plejer at være i dansk politik!