Kategorier

Skal man sige tillykke?

Jørgen Poulsen gik i går til de radikale. Vi er mange, der kunne se, at han var radikal før han selv anede det. Poulsen har i realiteten kun markeret sig i indvandrer- og asylpolitikken og her står han mere til venstre end en hvilken som helst halalhippie. Så tillykke til Jørgen 'ladeport' Poulsen at han til sidst evnede at analysere sig frem til denne erkendelse.

Det er nok spørgsmålet om det er værd for Poulsen, at han gider tage slæbet i folketingsgruppen. Som 65-årig er der immervæk ikke mange år til, at han også politisk må kalde sig for pensionær. I det radikale venstre er risikoen for at Poulsen kommer til at sige noget kontroversielt trods alt minimal. Så hvorfor læner han sig ikke bare tilbage og nyde vederlaget og at alt virakken om hans person nu forstummer?

Og i øvrigt tillykke til den radikale folketingsgruppe med endnu et metusalem. Det er jo lige før, at Poulsen med sine 65 år trækker aldersgennemsnittet ned'¦

Og tillykke til socialdemokraterne med at de nu kan ånde lettet op og slipper for at have Poulsen gående rundt i folketingsgruppen og skabe slinger i deres indvandrerpolitik. Der er rigeligt ballade i forvejen.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Med Videbæk ombord inviterer K til ny intern ballade

Fra tid til anden så forbløffes man som iagttager af dansk politik over de mange tåbelige beslutninger, der bliver truffet og de forudsigelige problemer som politikere '“ og ikke mindst partiernes organisationsfolk '“skaber for sig selv.

Tag for eksempel de konservative, der i al deres visdom har lukket den frafaldne kristendemokrat Tove Videbæk ind i folden ved at vælge hende til et af partiets kandidater til EU-parlamentet. Med mindre, at de konservative tager skridtet fuldt ud og opstiller Videbæk som spidskandidat, så bliver hun næppe valgt ind i parlamentet, hvad mange konservative sikkert priser sig lykkelige for.

Videbæk har i sin politiske karriere hos de kristelige gjort sig bemærket for to ting: En uforsonlig modstand mod fri abort og en aldrig svigtende evne til at lave ballade i partiet. Med hensyn til sidstnævnte egenskab skal det derfor foreløbig indrømmes Videbæk, at hun sammen med den uduelige Bodil Kornbæk blandt andet med deres interne stridigheder har formået helt at tage livet af Kristendemokraterne.

De konservative græsrødder i Vestjyllands Storkreds har imidlertid kastet deres kærlighed på den tidligere kristendemokrats rimeligt pæne stemmetal i den stadig ret så missionske landsdel, om end at Videbæk faktisk tilhører Pinsebevægelsen. Det gør næppe den store forskel, da denne religiøse vækkelsesbevægelse er nogenlunde lige så bibel-fundamentalistisk som Indre Mission, men adskiller sig blandt andet ved at man går ind for voksendåb og så er gudstjenesterne mere præget af gospel end salmesang.

Mit gæt er, at Videbæk efter EU-parlamentsvalget bliver opstillet i en eller anden kreds og ved næste folketingsvalg får held til at løbe med den siddende konservative MF’er Per Ørum Jørgensens mandat i det vestjyske. Det sidste vil næppe blive opfattet som noget stort tab af folketingsgruppen, men til gengæld importerer man et nyt problem. For den 63-årige Tove Videbæk skal næppe regne med at ændre de konservatives holdninger, hverken til homoseksuelle ægteskaber, porno eller fri abort. Ja faktisk har den politiske ordfører Henriette Kjær allerede bedt hende om at 'nedtone' sine synspunkter. Med andre ord skal den nyslåede konsersative stemmemagnet holde sin mund, hvilket jeg ikke tror på '“ når man skæver til hendes politiske karriereforløb – at hun nogensinde hverken kan eller vil.

Man må derfor gratulere den “kompetente” topledelse hos K, som har nikket til, at man har inviteret Videbæk inden for i partiet. Det bliver spændende at se, hvor lang tid, der går før, at det kristne maverick-missil udfordrer den konservative ledelse i 'værdispørgsmål'. Jeg ser eksempelvis frem til stor underholdning på det kommende landsråd, hvor partiets EU-kandidater vælges. Det bliver et møde, der umiddelbart er i akut fare for at blive domineret mere af interne opslidende diskussioner om 'for eller imod fri abort' snarere end hvad de konservative vil i og med EU.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Bare bad luck, Kristian Jensen

Det var så ugen, hvor Anders Fogh Rasmussen arriverede hjemme igen fra sommerferien i det franske. I strømmen af udmeldinger fra statsministeren var også opsigtsvækkende hårde hug til skatteminister Kristian Jensen. Det unge regeringsmedlem havde formastet sig til forrige søndag i Politikens sommer-interviewserie med dansk politiks up-and-comings have pippet lidt op om, at der var brug for flere liberale løsninger i det danske samfund.

Politiken fik først vinklet Jensens tanker som 'liberalistiske'., men uha uha det er et farligt ord i disse tider, så skatteministeren skyndte sig at få ændret medierne til at betegne hans initiativer som det mere bløde 'liberale'. Samtidig fik Jensen ved sammen lejlighed behændigt også lagt afstand til 'natvægter-staten' og i det hele taget var det en ret så neddæmpet sommeroffensiv trods Jesus-bogstaverne på Politikens søndagsforside.

Bevæger man sig en smule ind i substansen af udmeldingerne, så var det overmåde småt med unge Jensens ideologiske armbevægelser. Skatteministeren pegede blandt andet på, at regeringen har overbebyrdet hjemmehjælpen, skolerne og ældreplejen med statslige regler, som nu bør fjernes. I øvrigt nogenlunde de samme tanker som statsministeren selv gav udtryk for lige før forrige folketingsvalg med regeringens 'afbureaukratiseringskampagne'. Dengang diskede Fogh op med en'fempunktsplan' fordi de offentligt ansatte 'druknede i regler'. Så hvad er der lige at Kristian Jensen har forbrudt sig imod?

Nå jo og så roste Jensen erhvervsoplægget fra Jacob Jensens hånd, der vil gøre brug af mere udbud af offentlige opgaver. Erhvervsoplægget har folketingsgruppen, hvor Anders Fogh også sidder med har vedtaget, så hvor i består Jensens brøde?

Det korte svar er, at statsministeren har og er vildt presset i sagen om, at EU-lovgivning nu blokerer for dansk udlændingepolitik. DF krævede, at Jensen blev banket på plads af Fogh for hans liberale udmeldinger. Afklapsningens skal derfor ses som en luns fra statsministerens side, der skal tilfredsstille DFs leder p.t. Kristian Thulesen Dahl (engang skattenægter og fremskridtmand) og resten af DF-holdet, som i øvrigt her i weekenden endelig har bevist at de ikke tør vælte regeringen på den højprofilerede sag om EF-domstolen m.v.

Til Kristian Jensen er der kun at sige, at han havde bad luck for sin dårlige timing for udmeldingerne. Under normale omstændigheder ville det ellers have været et nemt stik skatteministeren kunne have taget hjem og som kunne have profileret ham blandt Venstres græsrødder frem mod den dag, hvor han vælges som partiets næstformand. Det er dog ikke alle, der har ligeså travlt med at få Jensens karriere op og flyve og jeg gætter derfor på, at Venstres kommende leder Lars Løkke Rasmussen i ugens løb mere end en gang har grinet i skægget over, at statsministeren i fuld offentlighed bankede sin skatteminister på plads.

STØT JARLS BLOG her.