Kategorier

Endelig et konservativt lederskifte

Endelig! Bendt Bendtsen går af af som konservativ partileder. Det erfarede TV2 News fra morgenstunden. Han skal være konservativ spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget. Ny formand og partileder bliver justitsminister Lene Espersen. Det vil Bendtsen meddele på det konservative gruppemøde i dag tirsdag kl. 9.00

Skiftet er glimrende timet i forhold til det konservative landsråd, der finder sted senere på måneden. Her kan Lene Espersen klappes ind, og så kan man vælge Bendtsen som EP-spidskandidat. Havde Bendtsen ventet havde muligheden for et skifte til europæisk politik været forpasset.

Anders Fogh Rasmussen kan godt begynde at lægge en ny kabale til en regeringsomdannelse. Det er utænkeligt, at en økonomi- og erhvervsminister kan sidde i flere måneder som en “lame duck”, så der vil ske en udskiftning her. Snart. Ifølge Politiken går han allerede nu af som minister.

Mit bud er også, at Per Stig Møller, som er fyldt 65 nu eller senere, trækker sig som udenrigsminister til fordel for Connie Hedegaard. Måske får hun en ministerpost, der kombineret udenrigs-og klimaministerposten. På den måde vil de to kvinder kunne “dele rovet”. Indtil videre går meldingerne på, at Per Stig Møller bliver som udenrigsminister.

Der har længe netop været rygter om en skuffeplan hos K, der indebar en magtdeling mellem de to kronprinsesser. Måske er det netop denne plan, der nu bliver aktiveret.

For Anders Fogh kan en regeringsrokade nu give lidt luft. Hvis statsministeren bruger magtskiftet hos K til en regeringsrokade, hvor han slipper af med en besværlig og katastrofal minister, Birthe Rønn Hornbech, og derved kan han vinde dyrebar tid for at få afklaret sagen om udlændingepolitikkens kollision med EU osv.

Lene Espersen har også brug for et nyt ministerium. Der går ikke en dag for øjeblikket, der udstiller problemerne med den politireform, som hun har ansvaret for. Der går ikke en dag uden knivstikkerier og skudepisoder. Det efterlader indtryk af en justitsminister, som IKKE har styr på sagerne. Jeg gætter på, at Lene E næppe kan vente på, at overtage Bendtsens erhvervsministerium. Det bliver et konservativt krav, at der sker ændringer i regeringen. NU! Berlingske skriver at Lene Espersen overtager Bendsens ministerium og at Brian Mikkelsen bliver ny justitisminister. Ny kulturminister bliver Lars Barfoed, som får comeback.

Senest var den tidligere konservative trafikminister Flemming Hansen i forbindelsen med udgivelsen af hans erindringer ude med en udmelding om, at Lene Espersen skulle overtage roret efter Bendtsen.

Læs også Peter Mogensens kommentar.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Rohdes obamania

Venstres spidskandidat Jens Rohde er mest til den demokratiske præsidentkandidat Barack Obama. Det skriver Ugebrevet A4 mandag.

Blandt Venstres vælgere bakker syv ud af ti op om Obama, mens otte ud af ti konservative foretrækker ham frem for McCain. Alt i alt er opbakningen til Obama hos de to partiers vælgere så stor, at der er ti gange flere, der foretrækker Obama frem for McCain. En af Obamas støtter i Danmark er Jens Rohde, der er Venstres spids ¬kandidat ved valget til Europa-Parlamentet næste år.

– Obama taler et sprog, som vi kan forstå og identificere os med i Danmark og i Europa generelt, og derfor har han en bredere tilslutning. Republikanerne fokuserer meget på religion og eksempelvis abortspørgsmålet, og det ligger ikke rigtigt til den danske tankegang. Jeg foretrækker selv Obama, fordi han repræsenterer noget nyt og giver mig en følelse af håb. Både for USA og for os andre i resten af verden, « siger Jens Rohde.

Noget nyt? Ja og venstredrejet. Obama lagde på demokraternes konvent mest af alt op til at opruste velfærdsstaten, hvor mere 'government' er løsningen på alle problemer. Det var – som det er denne blogs læsere bekendt – også Jens Rohdes dagsorden, da han for nogle år siden var Venstres politiske ordfører. Dengang jagtede han nidkært som en anden ridefoged liberale partifæller, fordi de tillod sig at mene, at der var behov for færre skatter og mindre stat. Tanker som Rohde konsekvent stemplede som 'usympatiske', så hans sympati for Obama giver bestemt mening.

Rohde kommer dog galt af sted, når han skal forklare årsagerne til, at Bush også hos danskerne er upopulær:

– Det er med Bush, som det var med Reagan. De taler med samme drævnende texanske dialekt, og det gør altså, at danskerne synes, de virker lidt dumme

Ronald Reagan (1911-2004) var ikke fra Texas, men var født og opvokset i Illinois (Obamas hjemstat'¦) Senere hen blev 'Ron' guvernør i Californien, men fra Texas var han sgu ikke. Og hans tunge var egentlig meget all-american skolet af en karriere som filmskuespiller og radio-sportsjournalist. Journalisten fra A4 er sikkert født i går, siden at hun ikke kan huske 1980'erne, men sjusk i sin research kan hun dog ikke løbe fra. (Betalingsavisen Politiken skrev bevidstløst de forkerte oplysninger af…tsk, tsk,tsk)

P.s. I øvrigt var det morsomt at se John McCains konventstale på TV i går, hvor der blev vist et hurtigt klip til publikum med en særlig rørt tilskuer med blanke øjne. Tilskueren var såmænd Frederiksbergs konservative borgmester, Mads Lebech, som deltog i republikanernes konvent. How about that, hu?

Her er et link til dansk-politik.dk, hvor dovne journalister på Politiken, Ugebrevet A4 m.v og Jens Rohde kan forsikre sig om, at Ron ikke talte med Texas-accent… Ã…h ja måske det bliver nødvendigt at sige at det er fra Brandenburger Tor. I Berlin. Ã…ret er 1987 dvs. under den kolde krig. I har sikkert hørt om det i skolen… Well, folks: Watch, Listen and learn!!

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Dan the Man!

Når det gælder næste års EU-parlamentvalg, så står sosserne til at få klø efter at de har valgt at satse på den unge MEP’er Dan Hvem Jørgensen som deres spidskandidat. Jeg har altid fundet ham lidt for frelst og selvsmagende til min smag.

Men, men, men. Det kan være, at denne blogger skal genoverveje sagen. I hvert fald er der thumps up til denne oneliner fra Dan Jørgensen, da han skulle præsentere sig på weekendens socialdemokratiske kongres, der endte med at vælge ham som spidskandidat:

“Jeg har ikke været TV-vært eller  »stjerne for en aften «. Jeg har ikke kørt så meget som en eneste radiostation i sænk (….) Det jeg kan tilbyde er noget andet, « lød det fra Dan Jørgensen, som lovede Socialdemokraterne, at han brænder helt inde i hjertet for at være deres mand i Bruxelles.

(Ifølge Berlingske)

Well, Dan. Jeg vil aldrig i 1000 år stemme på dig, men jeg kan fanme godt li’ din stil! 🙂

Update: Ekstra Bladet skriver mandag, at Morten Messerschmidt og Jens Rohde vil køre parløb under kampagnen med duelmøder under overskriften “Messerschmidt mod missilet”. Ekstra Bladet lader det hænge i luften, at øvrige duelmøder med Dan Jørgensen og de to herrer dermed er udelukket, hvilket i sidste ende reducerer medie-interessen for den unge socialdemokrats kandidatur. Lad os se om det går så galt. Det er i øvrigt ikke nogen spritny taktik. Eksempelvis Poul Nyrup Rasmussen var voldsomt optaget af sin egen eksklusivitet ved sidste EP-valg i 2004, men denne gang bliver det nok ikke “over-sossen”, som folk gider se.

STØT JARLS BLOG her.