Kategorier

Et V-landsmøde i Løkkens skygge

I weekenden er der landsmøde hos 'bondevennerne' eller 'grisepryglerne', som mine konservativt sindede venner plejer at sige, når vi sidder og hygger os i skjænkestuen. Og i år er det så ekstra 'festligt' efter at Berlingske har skrevet om en Gallup-måling, der viser, at vælgerbefolkningen herunder Venstres egne vælgere giver partiets næstformand og finansminister Lars Løkke Rasmussen minuspoint i samtlige politiske discipliner '“ kun undtaget faget “arrogance” '“ når der sammenlignes med de konservatives leder Lene Espersen. Den konserative leder er mere kompetent, ville være en bedre statsminister osv. , og mindre arrogant…end Løkke.

Sammenlignes der med Helle Thorning-Schmidt, ser det lidt '“ men ikke meget bedre ud for V-kronprinsen, og målingen er faktisk værre end en tilsvarende, der blev offentliggjort efter “bilagsgate” i foråret.

Tidligere på ugen fik Jyllandsposten hidset en håndfuld HB-medlemmer op til at lægge pres på Anders Fogh Rasmussen for at blive som statsminister. Ligefrem “garantere” ville han ikke '“ men han sagde dog – til sikkert stor beroligelse for de pågældende HB-medlemmer og JPs Christiansborg-redaktion – at han blev og tog det næste folketingsvalg med som statsministerkandidat. Alle '“ der kan tænke selv '“ ved, at det er løgn.

Dagbladet Politiken i dag er ikke meget bedre. Her har et V-gruppemedlem formuleret situationen sådan, at Venstre simpelthen ikke er cool længere. Nogen vil nok sige, at det er længe siden, at V har været det. Men da den slags udsagn er selvforstærkende, så er jeg ret sikker på, at Claus Hjort Frederiksen er gået bananas i raseri over at læse det. Det er der faktisk intet at sige til.

Endelig har Weekendavisen i dag fredag oprullet hele finanslovsdramaet. Artiklen bekræfter det, som mange af os godt vidste eller anede alligevel, og det er, at Lene Espersen havde ganske svært ved at finde sine ben under finanslovsforhandlingerne. Espersen forsøgte at rende med DF's presse og i øvrigt forsøgte at presse indrømmelser ud af DF (som naturligvis ikke blev givet). Hun forsøgte at snyde på vægten, hvilket er meget – meget – urutineret! Til gengæld nægtede DF at lægge stemmer til Brian Mikkelsens forslag om skattefrihed for OL-medaljetagere. Det er et forslag, der tælles i hundredtusinder af kr. mere end i millioner dvs. absolut peanuts. Men DF følte et stort behov for at fortælle den nye leder '“ Lene Espersen '“ hvem der bestemmer, og at de ikke vil tages for givet af konservative ministre i gavehumør. Alligevel mener vælgerbefolkningen, at Lene E. er mere kompetent end Lars Løkke Rasmussen…

Men det er alt sammen ligegyldigt, for “historien” LIGE NU er, at finansministeren kan være to skridt fra statsministerstolen, og derfor bliver han gennemlyst, målt og vejet på alle leder og kanter. Det er barske løjer, men også spillets regler, og det kan ikke nytte, at V-folkene klynker over det. Bare dagspressen også husker på, at give også Lene Espersen og Helle Thorning-Schmidt den samme fair behandling. Jeg gad eksempelvis godt se pressen undersøge helt i dybden, hvem af de tre, der har mest styr på de politisk-faglige ting, og hvem af de tre, der er den mest flittige. Lene E? Det var hende man ikke kunne ringe til i justitsministeriet efter kl. 16 på hverdage. Helle Thorning? Hun imponerede ingen under forhandlingerne om arbejdsmarkedsreformen og kendte ikke stoffet. Thornings politiske svendestykke og højdepunkt udi den politiske forhandlings kunst er stadigvæk “Vibrationsdirektivet” som hun fik forhandlet hjem i sin tid som medlem af Europa-parlamentet…

Det morsomme er, at Berlingske mfl. har fået os alle sammen til at tro, at vi vælgere får indflydelse på, hvem der bliver statsminister efter Fogh. Det er sådan en leg, som man kan lege for at sælge nogle flere aviser og have en debat om, men med realiteterne har det så ikke at gøre. Fogh har forlængst udpeget Løkke som sin efterfølger. Lene Espersen HAR klart sagt, at hun ikke vil stå i vejen for Løkke – og hun forsvarer ham endda! Og DF peger også på ham. Hvem skulle de ellers pege på? Lene Espersen forsøgte jo at snyde dem under finanslovsforhandlingerne. Blandt alle spinatfugle i kloge-branchen er jeg snart den eneste, der mener, at det kommer til at gå som beskrevet ovenfor. Og det er også en frygtelig kedelig analyse, især fordi den er så forudsigelig.

I weekenden vil Anders Fogh forsøge at genrejse kampgejsten i sit gamle parti. Det bliver selvsagt overordentligt svært, men det er ikke umuligt. I hvert fald vil Venstre forsøge at sætte en eller anden politisk dagsorden, som giver aviserne noget at skrive om og som fortjener betegnelsen “et nyt V-projekt”. Hvis ikke det sker, så får kritikerne ret. Og så er det ikke kun Fogh, der behøver luftforandring fra Christiansborg. Så er det hele holdet, der bør hældes ud og finde ny inspiration. Det Venstre jeg kendte engang er for længst tømt for politisk indhold, men de kan i det mindste gøre et hæderligt forsøg på, at få det til at se ud som om, at de har en politik. Ellers fortsætter vælgerne med at tjekke ud.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Fogh undgik at blive fedtet ind i Gramse-gate

I går 'kommenterede' Anders Fogh Rasmussen 'Gramse-gate' ved blot at konstatere, at han ikke kendte til sagen om V(L)idenskabsminister Helge Sanders påståede ragen på Christine Antorinis baller under finanslovsforhandlinger hin dag den 31. oktober anno domini 2008. Dvs. at han fulgte en gammel regel i kommunikation ved helt at lade være med at forholde sig til ting, der ikke med 100 pct. sikkerhed er fastslået som kendsgerninger. Men Foghs generelle holdning til balleklapning kom klart til alles kendskab, da han efterfølgende fastslog, at man – dvs. inklusive Lidenskabsministeren Gramse-Helge – ikke må rende rundt og beføle kvinders endeballer sådan uden videre.

Christine Antorini havde jo ellers orienteret den socialdemokratiske folketingsgruppe i sidste uge om sin ubehagelige oplevelse med Lidenskabsministeren, men hun har nok vurderet, at hun risikerede at gå over i den politiske historie, som en genstand for en opstemt ministers beføling, der efterfølgende udløste skandale og evt. ministerafgang mv. Det har nok ikke været så tillokkende. Fremturede hun med sagen ville hun formentlig have ødelagt Sanders ministerkarriere, men hendes egen ville formentlig gå samme vej. Så mon ikke, at hun traf en klog karrierebeslutning ved at fortrække? Sander skal nok blive fejret i karlekamre og ved stambordene på bodegaerne rundt omkring, men jeg er ret sikker på, at man på Christiansborgs gange ryster på hovedet over en minister, som ikke kan holde fingrene for sig selv. Sander får lov at sidde som minister, men ryger efter min vurdering ud ved førstkommende lejlighed. Ingen VK-regering går til valg med ham på ministerbænken!

P.s. Min kære gamle onkel Egon fra Mombasa slår folderne især i Berlingskes Groft Sagts-spalte – mediet som avisens chefredaktør Lisbeth Knudsen ligeså stille er i gang med at aflive. I dag har han minsanten gjort mig og min blog den ære, at omtale den i sin spalte. “Jo mindre medie – jo højere råber man” skriver han i en kommentar til, at jeg forleden skulle have “krævet” Gramse-Helge afsat.

Vist råbte jeg højt herom, men blev til min ikke al for store overraskelse overhørt af Anders Fogh Rasmussen. Nu begiver jeg mig heller ikke af med at “kræve” eller forlange dit og dat. Der er blot tale om velmente råd, vejledning eller højst en opfordring.

Men det skal ikke overskygge min glæde over at blive bemærket af Onkel Egon fra Mombasa! 🙂

Se også satire hos Netavisen 180grader

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Gensyn med narrehattene i Venstres hovedbestyrelse

Jyllands-Postens forside kunne i dag onsdag fortælle om et angiveligt krav fra Venstres bagland til Anders Fogh Rasmussen, hvor læserne desuden blev forgyldt med 'kloge og begavede' betragtninger fra en række nulboner og narrehatte i Venstres ligegyldige hovedbestyrelse og et par borgmestre hist og pist om, hvor vigtigt det er for Venstre, at statsministeren nu melder klart ud, hvor han er på vej hen.

Selv det svagt trænede øje kan ved læsning af artiklen gennemskue, at hele historien slet og aldeles ikke har sin baggrund i et pludseligt opstået folkekrav i V-baglandet om klarhed om Foghs fremtid. Næh det er en historie eller snarere en idé, som kun kan være undfanget på Jyllands-Postens Christiansborg-redaktion i anledningen af Venstres landsmøde i weekenden, der meget vel kan blive Foghs sidste som landsformand. Det er ikke nogen voldsom ny eller epokeskabende endsige kreativ idé JP-journalisterne har hittet på. Skabelonen er brugt mindst 1000 gange i politisk journalistisk: Ring til en håndfuld ikke specielt kendte (eller specielt kloge) skikkelser i Venstres organisation som efter lidt smooth-talk ikke evner at modstå fristelsen til fem minutters fame i JPs spalter og siden på TV2 News. Selvfølgelig opnås det bedste resultat, hvis man kontakter folk fra Jyllands mere fjerne og vindblæste egne, hvorfra medierne så sjældent gider opsøge kilder.

Hvis Anders Fogh skulle bøje sig for de nulliteter i baglandet, der kræver klarhed, så ville konsekvensen være at han blev nødt til at begå offentligt politisk selvmord. Bekræfter Fogh spekulationerne, er han færdig som toppolitiker. Siger han nej, så lyver han og spekulationerne fortsætter.

Det er immervæk meget at forlange af en statsminister gennem syv år og folketingsmedlem i mere end 30 år, at han skal tvinges til at træffe det valg. Og det er virkelig svært at forstå, hvorfor de interviewede mennesker i ædru tilstand forlanger det af deres formand og hvorfor de ikke indser, hvor tåbelig en idé, det er. (Hvis man altså vil Fogh det godt…)

Som “meiner alter Kammerad” Jens Rohde siger i en kommentar i artiklen: “Det ville da være idiotisk.” Og det har han da så evig ret i.

Update: Torsdag endte Fogh så op med at benytte sig af den egentlige reelle mulighed han havde og stikke os alle en løgn om, at han agter at genopstille til næste valg. Det gør Fogh jo ikke, og han render naturligvis fra sit løfte på et eller andet tidspunkt. Det er også i og for sig ligegyldigt, for vælgerne får jo aldrig en mulighed for at straffe ham for det. Til gengæld har narrehattene i Venstres bagland nu fået det, som de ville. Skuespillet (og spekulationerne) kan fortsætte!

Sidste: De seneste spekulationer på Christiansborg går på at Lars Løkke skulle gå af som finansminister m.v. her i weekenden. Jeg kender ikke rygtet i detaljer – og kan ikke helt følge logikken i det – men det er åbenbart noget, der kører i journalistkredse. Jeg må sige, at det SLET ikke giver mening, at Løkke der står ved tærskelen til statsministeriet, skulle forlade det hele. Men rygtet bliver i øvrigt også blankt afvist af folk nær Løkke. Så der skulle ikke være noget at komme efter! 😀

STØT JARLS BLOG her.