Kategorier

Liberal Alliance uden Khader

Naser Khader forlader nu Liberal Alliance for at blive løsgænger. Det skriver han på sin blog. Khader angiver blandt mange årsager at han ikke er enig i partiets liberalistiske kurs og ikke havde hjertet med. Den nu afgående partileder peger selv på, at han ikke evnede at være partileder og lover i øvrigt, at han ikke vil stifte flere partier.

Man må nok lette på hatten for mandens selverkendelse. Også selvom at den '“ som han selv skriver '“ kommer noget sent.

Jarls Blog erfarer, at Anders Samuelsen bliver ny leder af partiet, som derfor ufortrødent vil fortsætte sin politiske kurs.

For dem, der ønsker et mere liberalt Danmark, så er det næppe den værste nyhed, at Khader nu forlader partiet. Hans troværdighed var noget flosset '“ for nu at sige det mildt – også blandt dem, der ellers føler sig tiltalt af partiets politiske program.

Timingen i Khaders udmelding gør dog også, at spekulationer nu løber om, hvorvidt han går med i en anden tidligere radikal folketingspolitiker Simon Emil Ammitzbølls nye parti, som Politiken mener at vide, vil kalde sig for “Borgerligt Centrum', og som præsenteres tirsdag kl. 13 ved et pressemøde på Christiansborg. Selv siger Khader dog til TV 2, at han IKKE går med i Simon Emils nye parti.

P.S. Nu forlader ifølge Politiken en anden tidligere radikal politiker og indtil i dag LA-medlem Odense-rådmand Erik Simonsen også Liberal Alliance. Måske sker det for at melde sig ind hos Simon Emils tropper, som formentlig får en politisk profil, der minder mere om den, som det oprindelige “Ny Alliance” og Naser Khader abonnerede på eller også – hvad mere og mere tyder på – så går Simonsen til de Konservative.

Sidste: Berlingske skriver at der længe har været planer om udskifte Khader med Samuelsen som partileder. Kilde til historien er landsformanden Leif Mikkelsen.

JP erfarer, at Khader reelt blev væltet som partileder på et møde i går. Det sætter Khaders beslutning om at blive løsgænger i et noget andet perspektiv. Han har formentlig følt jorden skride under sig og så selv truffet beslutningen om at gå, før han blev gået.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Fogh forsøgte med et vist held at fremstå som nationens leder

Med en indirekte appel til befolkningen om nu ikke at gå i panik på grund af finanskrisen, og en opfordring til danskerne om i stedet at søge inspiration i den indstilling og offervilje, som soldaterne i Afghanistan viser i deres arbejde, så forsøgte statsminister Anders Fogh Rasmussen med sin nytårstale her i aften at træde i karakter som nationens leder. I det store hele lykkedes det i det mindste, at balancere talen godt, så den kom omkring de tre væsentlige temaer, som der var en klar forventning om, at han ville runde: Finanskrisen/skattereform, krigen mod terror/Danmarks indsats i Afghanistan og klima/grønne afgifter.

Budskabet fra 'far' til danskerne er, at han kender til og forstår deres bekymringer for den økonomiske fremtid. Det blev understreget af Fogh, at vi alligevel ikke bør frygte krisen, da alt er under kontrol, i det regeringen i god tid har taget højde for situationen. Der er blevet lagt til side i de fede tider, så man ikke nu behøver at suge på klappen. (Læs: der er stadig råd til høj velfærd) Og medicinen mod den økonomiske nedsmeltning er allerede udskrevet. På recepten står: skattelettelser, endnu en bankpakke og en fremrykning af offentlige investeringer. Og mere medicin af samme skuffe kan udskrives, hvis det behøves, lod Fogh forstå. “Far” tøver således ikke med at dreje på alle de store håndtag i samfundmaskineriet!

Nu er socialdemokraterne '“ både dem i regering og i opposition '“ reelt enige om diagnosen og hvilken medicinen, der skal til. Nu skændes man om timingen og især doseringen af medicinen. Herom handler det politiske spil de næste par måneder, og det bliver naturligvis spændende at følge.

Fogh måtte også i sin tale komme omkring de mange faldne under tjeneste i kampen mod terror. Her så Fogh faktisk undervejs ud som om, at han oprigtigt følte med de familier, der har lidt de tragiske tab. De faldne soldater var af indlysende grunde et uundgåeligt tema i talen. Meget retorisk behændigt koblede Fogh de danske soldaters indsats og offervilje som netop forbilleder, der kan inspirere en rådvild befolkning, der nu skal til at gennemgå en økonomisk krise af et “historisk omfang”, som ingen kan forudse længen eller omfanget af.

Var der slet ingen visioner i talen? Jo. Fogh fik gentaget sine tanker om en grøn økonomisk udvikling fra sin 'grønne landsmødetale', der også indbefatter grønne skatter og afgifter, som så spiser nogle af de skattelettelser på arbejde, der er gennemført, og som planlægges.

Fogh var fra starten bagud på point. I sidste års tale sagde han, at det største problem var, at det ville gå for godt i 2008 (så økonomien blev overophedet). Det gik som bekendt ad helvede til økonomisk set. Både for landet som helhed med en banksektor i store problemer, og for de mange danskere, der blandt andet ikke for tiden kan sælge deres huse eller rammes af arbejdsløshed m.v. Om det fik Fogh sig formuleret behændigt uden dog at komme med nogen egentlige indrømmelser:

'For siden sidste nytår har verden ændret sig. 2008 blev mere uroligt, end vi har været vant til'.

Ja, det tør da siges.

Det var tydeligvis en vanskelig tale, som Fogh skulle holde i år. Lidt frækt kunne man kalde den for “festen er slut talen”.

Men skal man være fair (og det skal man være indimellem), så er min bedømmelse, at statsministeren – også i år – på udmærket vis løste sin bundne opgave med at holde tale, alt i mens store dele af nationen er bagstiv.

STØT JARLS BLOG her.

Kategorier

Medieklovnens nytårsforsæt

Mange ved godt, at Ekstra Bladet er småt kørende '“ både indholdsmæssigt, og når man ser på det jævnt faldende oplag. Derfor ansatte foretagendet JP/Politiken Poul Madsen som ny chefredaktør for at rette op på det. Foreløbigt uden det store held, selvom Stein Bagger-sagen har givet avisen lidt kunstigt åndedræt her i december, hvilket også gav Madsen anledning til at føre sig frem på TV2 News i rollen som den 'indsigtfulde erhvervsjournalist'. Det er han nu ikke. Madsen er blot en simpel karriemager, der lige nu er chefredaktør på et formiddagsblad, men sikkert om lidt skiftet til et chefjob et eller andet andet sted i mediedanmark. Opportunister af Madsens støbning er “professionel medieklovne” og rejsende i et hvilket som helst tåbeligt synspunkt – blot så længe, at det kan skaffe lidt omtale i et forfængeligt håb om at sælge lidt ekstra aviser.

Efter at Bagger-sagen er klinget lidt af, så er Madsen og Co blevet så desperate efter at finde et tåbeligt, men opsigtsvækkende standpunkt, man kan gå i byen med og som kan få evt læsere til at købe løssalgsavisen. Første nytårsdag fandt avisen således på at anklage majestæten for at have leveret en 'politisk tale', som ligeså godt kunne være skrevet af Anders Fogh Rasmussens statsministerium. Essensen af Madsens og hans avis’ kritik – kan man læse i dag i en lederartikel – går på, at Margrethe skulle have leveret noget mere skarpt '“ ligesom dengang i 1984, hvor danskerne blev beskyldt for at komme med “dumsmarte bemærkninger”. Majestæten skulle åbenbart i stedet – anbefaler avisen – have fremmanet en økonomisk krises konsekvenser '“ i stedet for som dronningen fornuftigvis gjorde, nemlig at sætte den lidt ind i det rette perspektiv: Ingen går sulten i seng, selvom at nogle må sætte forbruget ned i nogle år. Den pointe er 'politisk', mener – af alle – også tugthusfangen Klaus Riskær Pedersen, som er blevet udspurgt til lejligheden. Herefter har den politiske hjernetrust på Ekstra Bladets redaktion siden konkluderet, at Margrethe er 'Foghs bugtalerdukke'. Den eneste politiker, som bladet i øvrigt spurgte var Villy Søvndal og han mente, at majestætens tale var god.

At efterspørge en mere kontroversiel og politiks tale af majestæten er en letkøbt og banal analyse, hvilket er indlysende for de fleste mennesker med en smule indsigt. Hvorfor Ekstra Bladets redaktion er så svagt kørende i disse år mht. forståelse for politik, ja det kan man så kun undre sig over.

Der var i øvrigt også noget, der mindede om en nyhed i 2009s første udgave af avisen, for Poul Madsen har åbenbart tænkt sig at fyre Hans Engell som bladets politiske kommentator. Ja, det stod der ikke direkte, men det må vel være konsekvensen, når man i en stort opsat lederartikel inde i selve avisen læser at Poul Madsens 'nytårsforsæt er at gå til kamp mod spin og analyser'. Herefter skoser Poul Madsen Peter Mogensen og Michael Kristiansen og deres program for kun at forholde sig til spillet og ikke indholdet. De skulle være mere politiske i deres programmer. Hvordan rammer det her forslag fru Jørgensen osv? Det troede vi andre ellers, at det var en JOURNALISTISK opgave, som blandt andet Ekstra Bladet skulle tage sig af?

Konsekvensen af det synspunkt må jo være at Poul Madsen nu fyrer sin forgænger på chefredaktørposten – Hans Engell '“ som politisk kommentator og koncentererer sig om at beskrive, hvad politiske forslag har af konsekvenser for borgerne. Kom så i gang!

Hvordan kan det i øvrigt være at selvsamme dag at Madsen 'går til kamp' mod analyser og spin lægger spalteplads til to sider, hvor alle mulige kendisser som Riskær, Søvndal og Hans Engell kommer med deres analyser af majestætens tale? Samme dag som Poul Madsen puster sig op, kan hans egen avis dokumentere, at hans 'nytårsforsæt' – naturligvis – er varm luft. Medmindre at chefredaktøren altså fyrer avisens kommentator og i øvrigt forbyder den politiske redaktion at skrive politiske analyser i avisen! Det sker selvfølgelig ikke, og i morgen går Madsen nok i byen med et nyt opsigtsvækkende synspunkt, der kan få ham i TV2News.

I medierne er der en gentleman-aftale om, at man ikke skriver “grimt” om andre redaktører og journalister. Nu er jeg jo ikke en del af den del af mediebranchen, hvor man give årgangskammerater fra journalisthøjskolen jobs på redaktionerne. Derfor påtager jeg mig hjertens gerne opgaven at påpege, at Madsens 'nytårsforsæt' og angreb på majestæten er et tåkrummende pinligt forsøg på – selv for et formiddagsblad på – at sætte noget der skulle forestille at være en 'dagsorden', der er så papirtynd, letbenet og himmelråbende gennemskuelig, at man tydeligt fornemmer desperationen over de svære økonomiske tider på det engang så frække og ofte interessante formiddagsblad.

Sådan, så er jeg varmet op til i aften! 🙂

Godt nytår!!

STØT JARLS BLOG her.