Kategorier

Løkken er en splittet opposition

Det har været en fremragende uge for Lars Løkke Rasmussen uden at han og hans ministre har gjort særlig meget for det. Den 'stærke' opposition til venstre er allerede dybt splittet over om myndighederne skal overholde gældende asyllovgivning eller gøre som især de radikale, salig Svend Auken, Enhedslisten og sidst men ikke mindste forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen foreslår, at man udviser 'medmenneskelighed' og bevilger de afviste '“ og nu arresterede – irakere asyl pr. særbevilling. Præcis som det skete med palæstinenserne i begyndelsen af 1990'erne. Helle Thorning-Schmidt rystede imidlertid ikke på hånden, da hun meget elegant kommenterede Nyrups patetiske bøn om nåde og bekymring om 'Danmarks status i udlandet' over politiets aktion mod de tilbageblevne 19 irakere, der havde taget ophold i Brorsons-kirken på Nørrebro. Thornings understregede med sin fulde opbakning til landets asyllove og politiet, at de tider var forbi, hvor den socialdemokratiske asylpolitik var 'på slingrekurs', hvilket blev understreget af S-formandens koldt konstaterende bemærkning om 'at det jo ikke bliver Nyrup, der skal danne regering.' Oversat til dansk: 'Hold nu kaje, gammelfar. Du tabte valget i 2001 blandt andet på grund af udlændingepolitikken. Selv er du kun historie for danskerne og har været det i snart otte år. Vi udholdt akkurat lige din pinlige og forvrøvlede tale ved Svend Aukens gravøl, men nu skal du ikke begynde at ødelægge valgkampen for os, fordi du er et fjols, der nu pludselig igen har fået smag for at føre dig frem i medierne som moralist.' Thorning holdt med sin blanke afvisning af Nyrups og andres krav dermed lige skansen hos de vælgere, som hun ønsker i tale, men hun får alligevel fortsat et stort problem med at forklare, hvilken asylpolitik en S-ledet regering vil kunne føre med de radikale. VKO skal nok hjælpe med at få sat dette punkt på dagsordenen frem mod næste valg.

I forbindelse med aktionen mod Brorsons-kirken har lilleput-partiet Liberal Alliance endnu engang blameret sig. Jeg troede ellers, at det ville stoppe med Naser Khaders afgang fra partiet, men jeg tog åbenbart helt fejl. En ung aktivist, der flere gange af politiet havde fået besked på at fjerne sig, løb ind i ordensmagtens knippelslag. Efterfølgende har hun tudet ud på TV2News og i andre medier. Hun kan ikke forstå, at hun har fået blå mærker for blot at følge sin overbevisning. Det er så her vi er nogle, der mener, at dumhed ikke er et argument, for ikke at følge politiets henstillinger, hvilket man så også må bære konsekvenserne af. Men nu bliver det morsomt, for siden har Liberal Alliance 'truet' justitsministeren med 'et mistillidsvotum'.

Politiken.dk skrev:

De billeder, vi så i går, af en spinkel pige, som bliver gennembanket med en knippel af en politibetjent, er simpelthen kvalmende. Sådan noget må bare ikke foregå i en retsstat, punktum «, siger Anders Samuelsen i en pressemeddelelse .

LA-lederen truer derfor med at stille justitsminister Brian Mikkelsen et mistilidsvotum efter folketingets sommerferie.

 »Hvis ikke han kan tage stilling hverken som minister, politiker eller menneske, så skal han ikke være minister «, siger Anders Samuelsen, der pludselig lyder som sin tidligere radikale partifælle Morten Østergaard eller folk fra Enhedslisten.

Jeg kan ikke sige det med 100 procents sikkerhed, men jeg tror nu nok, at Mikkelsen tager truslen fra LA med nogenlunde sindsro, også selvom at den samlede opposition til venstre skulle stemme for hans forslag.

Liberal Alliance gør sig nu endnu mere umulige at stemme på. Man appellerer tilsyneladende til det meget smalle segment af hardcore økonomisk liberale som tilsyneladende også er bløde i udlændingespørgsmål. Sidstnævnte kurs er formentlig et resultat af at Simon Emil Ammitzbøll nu er gået med i partiet. Jeg har i den sidste uge mødt en lille håndfuld af tidligere LA-vælgere, som på baggrund af Alliancens udmeldinger i forbindelse med rydningen af Brorsonskirken ikke længere kan få sig selv til at stemme på partiet. Alternativet for dem er efterhånden kun at stemme på VKO, alene for at undgå en rød regering.

I forvejen imponerer LA ikke ligefrem imponerer i meningsmålingerne, og det bliver med de seneste meldinger fra partiet formentlig en smal sag for VK at advare borgerlige vælgere mod stemmespild ved at stemme på Liberal Alliance ved næste folketingsvalg.

Nå ja og midt i det hele foreslog Socialdemokraterne “en statsbank”. Hvad bliver det næste mon? Nationalisering af vindmøllefabrikker? Man forstår efterhånden, hvorfor Pernille Rosenkranz-Theill føler sig hjemme i det parti!

Det er derfor nemt at kunne konstatere, at det har været en fremragende uge for Lars Løkke Rasmussen.

Kategorier

K giver Khader chancen

Til stor undren for mange har den konservative folketingsgruppe i deres uendelige visdom nu givet Naser Khader en chance som partiets nye udenrigs- og integrationsordfører. Det skriver Ritzaus Bureau.

Hvordan Khader har kvalificeret sig til at blive udenrigsordfører for de Konservative er noget uklart.
Naser Khader har tidligere som partileder hos Ny Alliance som bekendt krævet at få undersøgt hele grundlaget for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Hvad mener han nu? Jeg gætter. Han har ændret holdning. Eller måske påstår han nu, at han ALTID har ment, grundlaget var ok, men at alle har misforstået ham. Khader har det jo med at ændre holdning efter, hvad vej vinden nu blæser.

De konservative har også altid som udgangspunkt været pro-Israel i den lange konflikt med palistinænserne. Nu har det regeringsbærende borgerlige parti noget overraskende valgt Khader, som har en palæstinensisk-syrisk baggrund som ny ordfører. Det kan ikke undre ret mange, at Khader derfor er pro-palæstinensisk og anti-israelsk. Der er altså – må man formode – tale om et historisk kursskifte hos de konservative.

Khader er endnu ikke blevet opstillet af nogen kreds. Han har lagt billet ind et par steder, men uden at nogen er bidt på. For tiden spekuleres der i partiet om, man opstiller ham ude i en af de mere ydmyge – og for de konservative – meget små kredse i Københavns Storkreds. Normalt ikke steder, der giver valg, men Khader har tilsyneladende ikke haft noget valg. Gør han det godt, så kan det sikkert være, at tilbuddene fra mere interessante kredse kommer.

Imidlertid må Naser Khader være klar over at han skal tage sig gevaldigt sammen. Han skal langt mere op i gear under debatter – og det med ikke at læse på lektion og kunne stoffet – den må nu være forbi. Det er sidste chance. Men flot – og meget modigt – af de konservative at give en ellers færdig mand et nyt come-back. Personligt forstår jeg det ikke, men jeg er heller ikke konservativ. Gudskelov!

Khader skal mindre overraskende også være ny integrationsordfører, og K har bebudet et udspil på området, som Khader skulle have forfattet. Det er lidt svært at vide på forhånd om det bliver et hårdt eller et blødt udspil. Khader har i hele sin karriere haft alle synspunkter. Lad os se. Mine forventninger til Khaders evne til at nytænke konkret politik er – baseret på hans hidtidige karriere – uendelige lave. Det er for at sige det ligeud: Røven af fjerde division. Til gengæld er han eminent til almindelig ordskvalder og talen sort!

Kategorier

Tak for ingenting, Kristian Jensen og Villy Søvndal!

Venstres kommunalvalgkamp er tilsyneladende allerede på vej til at køre af sporet. Det er sket takket være partiets nye næstformand Kristian Jensen, som forleden dag følte en pludselig trang til at nedtone forventningerne til partiets formåen hos vælgerne i Danmarks største byer dvs. København, Ã…rhus, Aalborg mv. til november I øvrigt troede Venstres næstformand heller ikke på at Venstre kan slå socialdemokraterne som landet største kommunale parti endsige nå op på valgresultatet fra sidst. Man strutter virkelig af selvtillid i V-toppen lige for tiden…

Meningen var ellers, at Kristian Jensen med en tur rundt i landet skulle peppe partiets kernetropper op, men ved i stedet at dæmpe forventninger til et niveau langt under gulvbrædderne har det nu fået den totalt modsatte effekt. Nu raser partiets medlemmer i de nævnte byer over, at partiledelsen OFFENTLIGT tilkendegiver, at de store byers V-politikere ikke har en chance for at vinde kommunalvalget til november. Forståeligt nok. For man må da spørge sig selv, hvad den dybere fornuft med denne udmelding er? Det er i hvert fald ikke det, som får folk til at bruge utallige fritidstimer med at hænge plakater op og dele flyers ud på gågaderne. Eller hvad med dem, der hiver checkhæftet frem for at give et bidrag? Hvorfor smide penge ud på lokale valgkampe, hvis Venstres næstformand alligevel på forhånd mener, at det er udsigtsløst?

“Det var et chok og et slag i ansigtet,” sagde Mads Sølver Pedersen, Venstres gruppeformand i Aalborgs byråd, ifølge bt.dk om Kristian Jensen udmelding.

“Det er særdeles uintelligent gjort,” siger formanden for den århusianske Sabro-Fårup Vælgerforening, John Filthuth til Ã…rhus Stiftstidende og fortsætter:

“I øjeblikket arbejder i tusindvis af Venstre-græsrødder på at sikre Venstre et så godt kommunalvalg som muligt, og så kommer næstformanden med sådan en melding.

Jeg forstår til fulde græsrøddernes kritik og frustration. For det er da en sjældent set komplet tåbelig udmelding fra Kristian Jensen. Det er desuden i totalt modstrid med, hvad alle lærebøgerne siger herom. Jensens plan var utvivlsomt at nedtone mediernes fokus på Venstres muligheder for at få fremgang eller borgmesterposter. Bevares det kan da være klogt ikke at puste sig alt for meget op forud for et svært kommunalvalg, og selvfølgelig ønsker Lars Løkke Rasmussen sig ikke endnu et stort nederlag, som det Jens Rohde gav ham under Europa-Parlamentsvalget i juni. Men at man som Jensen ligefrem på forhånd nærmest helt aflyser valgkampen i de store byer og på denne måde trækker tæppet væk under sine lokale folk? Ja, der er immervæk en stor forskel. Hvordan man vender eller drejer det, så er udmeldingen et totalt selvmål af Venstres nye næstformand. Man kunne få den tanke, at det måske glæder Lars Løkke Rasmussen nu at se sin næstformand i store selvskabte vanskeligheder, der vil reducere skatteministerens popularitet blandt græsrødderne. Jensen var '“ som de fleste ved – aldrig Løkkes valg på posten. Alligevel bør Løkke tage kritikken alvorligt. Han fremstår jo også selv som en der er bange for at få bøllebank af Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal. Meget kan man sige om Anders Fogh Rasmussen (og slet ikke Uffe Ellemann-Jensen) men slig defaitisme var aldrig deres stil.

Så hvor er Claus Hjort Frederiksen, når man har brug for ham og hans kølle? Hjort ved jo alt om valgkampe '“ både om hvordan de føres, og hvordan de ødelægges. Få nu Kristian Jensen til at lade være med at komme med flere tåbelige bemærkninger på denne sag af kommunalvalgkampen. Lad ham passe sit skatteministerium eller luk ham inde på Kalø Slot. Der er frit valg.

I SF i København er man sikkert ligeså glad, for den hjælp man får fra Villy Søvndal. Her sad den superpopulære SF-partileder i går på partiets gruppemøde og undsagde sit partis overborgmesterkandidat. Søvndal sagde at han håbede på, at SF fik et godt valg i hovedstaden, men nægtede at få over sine læber at han håbede på eller endsige anbefalede Bo Asmus Kjeldgaard som Københavns overborgmester. Der var jo ikke tale om nordkoreanske tilstande i SF!(?) Det er i sandhed en mærkværdig opbakning fra en partiformand. Den offentlige ydmygelse af Kjeldgaard kan dårligt være større, men SF-borgmesteren har klogelig fundet sig i den. Villy Søvndal leverer alene i kraft af sin personlige popularitet SFs fremgang i København. Det ved alle '“ også Kjeldgaard. Søvndal er så stærk, så han kan tillade sig at trække bukserne ned på Kjeldgaard og give ham en endefuld i fuld offentlighed uden at nogen i SF vil kritisere ham for det. Det er i sandhed at have magt i sit parti! Der bliver selvsagt heller ingen ballade i København over overborgmesterposten til november, der dermed kan splitte de to partiers sammenhold på Christiansborg og i sidste ende spolere, hvad der måske bliver både Søvndals første, sidste og eneste chance for at komme i regering.

Landspolitikerne har vist aldrig blandet sig så meget i lokalpolitikken, som nu. Både hos SF og hos Venstrefolkene lokalt er det derfor ikke altid noget positivt, at de nu bliver underlagt partitoppens topprioritet: At vinde regeringsmagten for enhver pris om to år.

Man forstår de lokale græsrødder, hvis de står tilbage med hovedrysten af at være prisgivet Christiansborg-politikerne og derfor må udbryde et frustreret:

Tak for ingenting!