Kategorier

VK-regeringen vil vinde konkurrencen: Mest økonomisk ansvarlig

Regeringen forsøger at vinde de borgerlige vælgere tilbage med klassisk borgerlig politik, der skal krisebevidstgøre danskerne. Samtidig hvæsser VK knivene og venter på, at oppositionen præsenterer sin økonomiske plan.

Læs min analyse af Lars Løkke Rasmussens nye omprioiriteringsplan, som han fremlagde i dag på pressemødet efter regeringsseminaret. Analysen skriver jeg for dagbladet Information.

Kategorier

København gør klar til massive besparelser

Menuen i den kommende tid står på personalefyringer og sandsynligvis blokerede daginstitutioner. Og så blev Frank Jensen frikendt af ombudsmanden på grund af manglende beviser i sagen om de fire ansættelser blandt andet af partifæller i hans administration. Ombudsmanden kritiserede imidlertid ansættelsesproceduren, som han fandt “stærk kritisabel”. Det knirker fortsat i den radikale lejr – og så får byen snart en ny shiamuslimsk moske i Nordvest-kvarteret. Mums for DF.

Læs min analyse, som jeg skriver for lokalavisen Bryggebladet.

Kategorier

Menige unge sosser lader sig gribe af stemningen

Der er ikke meget at beklage sig over for tiden, hvis man er socialdemokrat. Regeringen er knæ, forholdet til DF er belastet, og internt i Venstre har man indtil torsdag formiddag været uenige om dele af skattepolitikken.

Så derfor er jubelstemningen forståelig, men der er nok grænser for, hvor euforisk man har lov at være. Det kan man i dag erfare i Jyllandsposten, hvor Socialdemokraternes ligestillingsordfører Julie Rademacher stillede vælgerne overfor et noget besynderligt valg.

Fra Business.dk:

'Dansk erhvervslivs kronjuvel A.P. Møller-Mærsk kan hurtigt være fortid, hvis der kommer en ny S-ledet regering, og rederigiganten ikke indfører kønskvotering på mindst 40 procent kvinder i bestyrelsen inden 2014.
Det er Socialdemokratiet som er fremme med det ultimative forslag, som skal gælde for alle virksomheder i Danmark. Partiets ligestillingsordfører, Julie Rademacher bliver spurgt, om ikke det vil få katastrofale konsekvenser, hvis det kommer dertil, at Mærsk må lukke.
– Det vil jeg tro. Men jeg tror heller ikke, at vi når så langt, at Mærsk bliver tvangsopløst. Jeg er ret overbevist om, at Mærsk vil rette ind, hvis vi gennemfører forslaget. Ellers synes jeg, at vi skal have en debat om, hvem der bestemmer og tager beslutningerne i Danmark. Jeg mener, vi lever i et demokrati, siger Julie Rademacher.

Senere sætter hun trumf på:

– Det er os, der definerer lovene og ikke Mærsk Mc-Kinney Møller.

Desværre for regeringen var De radikale og SF ikke så tåbelige, at de hoppede med på Rademachers kugleskøre forslag.

Og der gik heller ikke så lang tid, før Julie Rademacher formodentlig fik et kraftigt vink med en vognstang fra sin partiledelse, at hun selv går ud og lukker den sag ned nu.

Til Business.dk siger socialdemokraten torsdag over middag:

– Helt rolig nu. Vi vil selvfølgelig ikke tvangsopløse virksomheder. Først og fremmest vil vi prøve med andre sanktioner som bøder og lignende, siger Rademacher, der fastslår, at S ikke har lagt sig fast på en model….

A.P. Møller kan altså ånde lettet op'¦

Det er ikke første gang, at en ung politiker har ladet sig gribe af stemningen. Og det bliver næppe den sidste.

Rademacher bør for fremtiden nok holde sig for øje, at hun ikke udtaler sig som medlem af den lokale DSU-forening, men som ordfører for et parti, der bejler efter at få statsministerposten. Og derfor duer det ikke at fremkomme med så bombastiske krav overfor erhvervslivets i stil med, “at enten makker i ret eller også lukker vi jer sgu ned”.

Det er ikke den form for “fair forandring” som vælgerne efterspørger, og var vel også en stil, som socialdemokraterne forlod tidligt i partiets historie, men som åbenbart for et par timer blev genoplivet af en skinger yngre feminist på partiets venstrefløj.

Men det er altid rart at blive mindet om, hvorfor man ikke skal lade den slags reguleringsliderlige typer udøve magt for magtens og 'retfærdighedens' egen skyld uanset konsekvenserne for dansk erhvervsliv.

Jeg tror såmænd, at Julie Rademacher efter i dag har fået at vide af partiledelsen, at hun har fået et klip i kortet med sine ubetænksomme udtalelser. Med andre ord: Ingen ministerpost til hende lige foreløbig. Og gudskelov for det.

P.s. De begavede unge VU’ere i Ã…rhus foreslår, at man tvangsopløser Socialdemokratiet i Kolding, hvor Rademacher er opstillet. For den forening kan heller ikke leve op til kravet om minimum 40 procent kvinder i bestyrelsen. En glimrende udstilling af det komplet gakkede S-forslag fra Rademachers hånd.

Dertil kommer, at en sur gammel mand på Berlingske, lige får fortalt Frk. Rademacher hvilken studentikos opkomling hun er.