Kategorier

Vild med dans og blank på politik

Liberal Alliance har præsenteret deres nye kandidathold, hvor flere – hvis målingerne holder – har udsigt til at blive folketingsmedlem.

Jeg har tidligere på min blog omtalt Ole Birk Olesen, som jeg vurderer som et tiltrængt friskt pust til Christiansborg, hvis han kommer ind.

I det hele taget er jeg Liberal Alliance gunstigt stemt og vil måske endda stemme på partiet.

Er kandidaterne så gode nok? Tjah. De er i al fald ikke dårligere end dem, man ser andre steder. Og ud over Ole Birk Olesen har andre af de nye navne udmærkede egenskaber.

Men der er også åbenlyse problemer med de seneste fem navne.

Fx hvad laver Joachim B. Olsen dog i det felt? Manden har indtil for relativt kort tid siden været medlem af Socialdemokratiet og førte sidste år kommunalvalgkamp for Nicolai Wammen i Ã…rhus. Forinden har han flirtet med flere forskellige partier. Ingen aner hvad han står for politisk. Til gengæld har han en elitesportskarriere bag sig og '“ det er næsten det vigtigste: Han har vundet Vild med Dans! Som det blev formuleret af en iagttager: “Han har masser af ambitioner for sig selv, men er spejlblank på politik”.

Ny Alliance blev kaldt for storbytosserne. Hvem var med dengang? En Røde Kors-generalsekretær, en erhvervskvinde, flere stenrige erhvervsmænd og en håndfuld veltjente politikere. Det gik op i hat og briller. Nu prøver man med et par veltjente folk, en stribe mediefolk og en kuglestøder! Forskellen er dog, at der er et veldefineret politisk program.

Nu mener LA, at vælgerne skal tage Joachim B. Olsen seriøst? Undskyld, men det kan man jo ikke. Hvor troværdigt er det at først være medlem af Ny Alliance '“ som havde et stort reformprogram – og så umiddelbart gå til Socialdemokratiet, der er totalt imod reformer '“ til så igen at melde sig under fanerne i LA '“ og kræve reformer? Det er flip-flopperi!

Ã…h! Joachim vil være sportsminister? Hvad laver sådan én – bortset fra at stjæle lidt resort fra kulturministeren? Bruger flere skattekroner på idræt? Jeg troede i min naivitet, at LA ville have mindre offentlig sektor og lavere skat? Mon ikke Joachim skulle være blevet hos S?

Lad bare journalisterne betages af dansestjernens charme og kolportere det ævl, som han lukker ud. Vi andre, der kan tænke selv, kan godt identificere en vaskeægte opportunist, hvis sportskarriere og mediekarriere er ved at være slut, og som nu skal forsøge sig som politiker. Det bliver en katastrofe. Han bliver den næste Jørgen Poulsen. Jeg tør næsten garantere det. Og ansvaret for det, hviler ikke på den tidl. kuglestøder, men på LAs politiske ledelse.

Så er der Anders Samuelsens storesøster, Mette Bock. Jo. Hun er da seriøs nok og kan sikkert også vælges. Jeg har dog svært ved at se, hvad Ole Birk Olesen og Mette Bock er enige om. De har krydset klinger et par gange i P1-debat, og det har virkelig slået gnister mellem dem. Så at partiet kan rumme dem begge, siger da lidt om bredden. På den anden side. De har jo også en tidl. socialdemokrat med, så det skulle vel næppe blive noget problem med rummeligheden..

Bock er – udover kortvarigt at være SF-folketingskandidat i 1994 – også tidl. næstformand for de radikale '“ familien Samuelsens gamle parti. Hvorfor bliver hun ikke kandidat for dem? Hun har jo de samme selvgode synspunkter, og har forfægtet dem i årevis i offentligheden? Er det mest nærliggende svar, at det kun er hos LA, der p.t. er en mulighed for hende for at blive valgt? Og hvorfor vil hun i Folketinget nu? Er det fordi, at Bock er ved at løbe tør for lederjobs i medieindustrien? Karrieremæssigt er hun lidt på et sidespor efter at være blevet fyret fra DR? Det kunne godt se sådan ud.

Merete Riisager? Hvem er dog det? Jeg kan vitterligt ikke se, at det er et navn, som skulle få nogen til at falde ned af stolen i forbavselse. Hun er tidl. en masse alt muligt stedfortræder, folketingskandidat og andet ligegyldigt hos de radikale. Og for kun fire dage siden delte hun valgbrochurer ud for liste B….

Så er vi fremme ved Anne Sophia Hermansen, som jeg også har sympati for. Bevares hun har været blogger hos Berlingske mv., men har hun nogensinde ment noget opsigtsvækkende politisk? Jeg kan ikke erindre det. Det har altid handlet om kønsroller, parforhold mv. Fint nok, men ikke noget, som jeg synes giver noget fingerpeg om at vi står overfor et overset politisk talent, der brænder igennem. Tværtimod har jeg et indtryk af efter at have hørt Anne Sophia Hermansen i P1, at hun viger uden om at mene noget, hvor hun for alvor skiller sig ud. Men det kan jo være, at jeg tager fejl.

Det er vist heller ingen hemmelighed, at Ole Birk Olesen ikke alene lever af at skrive/redigere 180Grader. Han har mig bekendt heller ikke et andet job med fast løn (i øvrigt ligesom undertegnede). Derfor er det jo heller ikke en stor karriere som næsten ulønnet debattør, som han opgiver for at gå ind i politik. Det man dog kan være helt sikker på, er, at Ole Birk ikke går ind i det for pengenes skyld. For så kender man ham dårligt. Ender han med at skuffe sig selv efter at været gået ind politik, så tror jeg han forlader Christiansborg igen.

Er jeg for negativ? Sikkert. Men sådan må det være efter, at jeg på nettet har læst lovprisningerne af det nye LA-hold. Der står jo knapt et kritisk ord!

Men selvfølgelig skal de alle have en chance. Selv Joachim.

Så held og lykke!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

81 kommentarer til “Vild med dans og blank på politik”

Jeg er enig i din kritik af Joachim B. Olsens opportunisme. Man kan ikke skifte fra Socialdemokraterne til Liberal Alliance fra den ene dag til den anden – det er dybt utroværdigt. Jeg er derimod uenig, når du skriver, at han bliver den nye Jørgen Poulsen. Det gør han ikke, det er han alt for fornuftig og klog til.

Den kandidat, jeg har de største forbehold over for, er Mette Bock. Som man ville sige syd for grænsen, habe ich keinen Bock auf Bock. Hendes sejlen rundt mellem forskellige partier er i min optik meget problematisk. Dertil kommer, at hun så sent som i 2007 har udtalt sig positivt om kønskvoter, mens hun under Muhammed-krisen mente, det var Jyllands-Posten, der var “ekstremisten”, som “udnyttede ytringsfriheden til sin yderste grænse.” De muslimske ekstremister talte hun derimod ikke om. På samme måde mener hun også, problemerne med udlændinge i stort omfang skyldes danskernes behandling af- og syn på dem.

M.h.t. Ole Birk Olesen, må jeg tilstå, at jeg faktisk godt kan lide manden. Han minder mig på mange måder om Bertel Haarder; Han har en polemisk, åben, ærlig og direkte stil, man ikke finder hos ret mange andre i den politiske verden. Nogle gange kan han blive lidt for skinger, som når han betegner islamkritikere som “muslimhadere”, men jeg ser under alle omstændigheder frem til at få ham i Folketinget og håber, han vil være tro mod sin stil til den tid.

Jeg undrede mig også over den med “sportsminister”. For hvis LA kommer i regering, bliver det sgudda ikke med LAs gode vilje at der kommer sådan én.

Man kan godt få mistanke om, at der er mange mennesker som ikke rigtig har respekt for selve det håndværksmæssige i at være politiker på toppen. Og som fejlvurderer sig selv – når de skal se på om de har noget at gøre der.

I P3-programmet Køter fortalte Joachim B. Olsen, at der ikke er så stor forskel på Socialdemokraterne og Liberal Alliance. Derefter redegjorde han for, at den eneste forskel består i måden man vil “bevare det nuværende velfærdssystem”.

En stemme på Ole Birk, er en stemme på Mette Bock. Gys.

For mig er det et skridt frem, og to tilbage. I sin egen valgvideo, siger Ole B., at de konservative ikke har haft nogen klar linie, og at de ikke ved hvad de står for. Det samme kan vel siges om LA med det sammenrend af folk med meget forskellig ideologi. Der er ikke noget der forbinder dem.

For mig vil valget stå mellem om jeg er mest bekymret for indvandring eller økonomien. Der findes ikke et parti der tager begge dele alvorligt. Hvis LA så ikke engang vil slanke den offentlige sektor mere, så er der vel ikke den store grund til at stemme på dem. På trods af at jeg tror lige netop Ole B bliver et stort aktiv for dem. De andre kommer bare til at trække ham ned.

Det vigtigste er at vi kommer af med de muslimforskrækkede pianister.

Mette Bock har helt ret i, at det største integrationsproblem bunder i danskernes behandling af indvandrerne.

Det er godt at LA signalerer den rigtige afstand til DF.

Jeg vil ikke stemme på et parti med en fornuftig økonomisk politik, hvis kompensationen er mere leflen for national selvtilstrækkelighed.

Jeg er så umådeligt ked af at måtte sige, at jeg er enig i stort set alt i Jarls post og kommentarerne herovenfor. Måske lige m.h.t. Anna Sophie Hermansen, som jeg ikke vil udelukke kunne blive et interessant politisk bekendtskab.

Derudover er Mette Riisager/Joachim Olsen/Mette Bock vel både hver især og tilsammen indbegrebet af den type lykkeridder-fænomen, som LA har så stort behov for som et hul i hovedet. Ganske trist.

Tak for en fint indlæg Jarl. Det står jo i modsætning til Krause-Kjærs.

Angående Mette Bock. Der er vist endnu ingen der har formået at forklare hvordan hun pludseligt passer ind i Liberal Alliance og kun få havde vel placeret hende som borgerlig før i dag.
Hun er iøvrigt aktuel som med-redaktør på en ny politisk korrekt gennemgang af indvandrings-emnet ligesom hun hyppigt skriver hysteriske kronikker om selvsamme tema – altsammen fra et perspektiv der passer til den skingre del af det radikale venstre eller SF.
Og karrieremæssigt sidespor. På wikipedia kan enhver læse hvordan hun shopper rundt mellem ligegyldige jobs der kun kan imponere i cafelatte segmentet. Det tyder på hun har svært ved at fastholde et fast arbejde.

Iøvrigt er det da småtrist for det borgerlige Danmark såfremt Ole Birk og Anne Sophie skulle blive stemt ind, for så mangler deres stemmer jo i den del af debatten der består af ikke-politikere. De har fyldt en del ud i mediernes behov for en modvægt til den enorme skare af venstreorienterede debattører.

7 Læste lige dit link:

http://stiften.dk/article/20100923/AAS/709239841/1003

 »Jeg har siddet til timelangt møde med Joachim B. Olsen, hvor han bekendte sit socialdemokratiske dybfølte og ærlige sindelag, « siger en fremtrædende socialdemokrat, der også fortæller, at Joachim B. Olsen indtil for få måneder siden havde medlemskort i Socialdemokraterne. «

Og så har han siddet med til mindehøjtidelighed for Svend Auken i Ã…rhus.

Sig mig. Er der noget S-møde Olsen ikke har deltaget i?

Kære Anders Samuelsen. Hvad tænker I dog på?

Mette Bock er indbegrebet af radikal vi-alene-vide hvad der er godt for dig, dine og alle andre iøvrigt. Hvad hun laver i LA udover at forsøge at score sig et fast job? Hun er ved at løbe tør for jobmuligheder – i hvert fald i medieverden, hvor jeg tror, at det er de færreste som vil røre hende med en ildtang. Hun har ganske enkelt ikke leveret noget som helst blivende (positivt) resultat.
Ole Birk og Mette B. får sig helt sikkert nogle hyggelige diskussioner frem til valget.
At være flipflopper udelukker ikke, at man kan blive til noget. Karen J. som det evige eksempel. Jeg vil ikke afskrive kuglestøderen helt endnu. Han har før overrasket. Giv ham lidt tid.

Spændende læsning Jarl – jeg forstår din forundring jeg kan forstå at der i Mette Bock tilfælde er tale om sideordnet opstilling og hun er derfor kun spidskandidat uden at tømme listestemmerne så Benjamin Dickow – en rigtig liberal stemme kan stadig sprænge listen hvis han er om sig.

Ole B Olsen må nok hellere få boget partiprogrammet og læst lidt op på den økonomiske politik – det er skidt med en så socialistisk fortid.

Liberal allaince er stadig det eneste mulige sted at placere en stemme, men det smager grimt af nepotisme og jeg havde forventet en højere moral af Anders.

Jeg er en smule nysgerrig på en ting. Er du selv blevet spurgt Jarl?

Hvad med Peter Kurrild-Klitgaard?

Jeg vil virkelig og jeg mener VIRKELIG gerne høre Anders Samuelsen begrunde hvorfor han har valgt Joachim B. Olsen uden at det ender i groteske og langhårede forklaringer.

LA lå lige så lunt i svinget, og havde virkelig styr på det politiske, nu ser det ud til man kommer tilbage til gamle luner, åh det synd.

Jeg forstår ikke hvad der sker. Troede Lars Seier Christensen ville forsøge sig, men så fik han lyst til at flytte til Schweiz. Håbede på at se folk som fx Niels Westy Holbek, Jacob Mchangama eller Peter Kurrild Klitgaard, men så får man nogle radikale ind, Bock og Riisager er useriøse. Mette Bock og Ole Birk diskutere DR må da næsten få Hans Engell og Per Stig Møller til at lige gode venner i et parti.

Jeg havde ikke hørt Joachim O var socialdemokrat, jeg var først positiv omkring ham, da sportsfolk om nogen ved hvor vigtigt hårdt arbejde er og er borgerligt tænkende. Men når han siger der ikke er så stor forskel på partierne, lyder det som om han slet ikke forstår politik og at partiet tænker på at den dansende rare mand kan tiltrække nogle stemmer. Men pressen elsker ingen. Lige så snart han siger noget der lyder mærkeligt, er de på ham. Frygter også en ny Jørgen Poulsen-lignende sag.

Jeg synes at have læst at CBS professor Casper Rose var en kandidat – han har vist ligefrem selv nævnt det blandt andet hos 180grader.

Nogen der ved hvorfor han ikke er på listen ?

Man skal nu ikke have læst mange af Anne Sophia Hermansens blogpost for at se politiske tanker. Hun startede i noget snik-snak om vattede mænd, men har virkelig løftet niveauet. Så for nyligt et kortvarigt tilbagefald til snak om kønsbehåring, men ellers har hun faktisk leveret en masse fornuftige indspark om bl.a. kønskvoter, lønforventninger, om Hanne Vibeke Holst åndssvage standpunkter, millionøse spanking m.v. Det er sjældent jeg læser noget fra hendes pen som jeg ikke er enig i.
Jeg tror at hun kan samle nogle af de samme folk som stemte på Malou Aamund sidste gang. Tror i øvrigt at Malou ville være blevet hvis det på et tidligere tidspunkt havde stået klart at der igen ville komme styr på partiet, men det er selvfølgelig ren spekulation.
I øvrigt synes jeg det er påfaldende at så få nævner Mikkelsen når det kommer til LA-kandidater, men han er selvfølgelig også old news. Ikke desto mindre tror jeg at han nok skal samle en masse stemmer i midt- og vestjylland. Man må være en god hjemhavn for liberale proteststemmer? Hans formandsskab for DGI-byen tyder dog ikke på dyb økonomisk forståelse 🙂

Meget enig med Jarl og trist med Peter Kurrild-Klitgaard.
Konklusionen er ret enkel. LA stod stærkere i går end i dag.
Man fik en forsmag på hvad der venter i dagens Tvavis klokken 21.00.
I sidste uge, forrige uge og ugen før igen fik Anders Samuelsen udvidet taletid til at hudflette V og K.

I dag og i morgen og i næste uge og fremover skal han i stedet bruge al sin energi og taletid på at forklare og forsvare spidsfindigheder og uldne udsagn fra sine egne.

Han fik i dag totalt medløb i presse og blandt kommentatorer. De fortryder dog snart deres godhed de pressens gentlemen og så svinger de krabasken. Der skal kun en enkelt dårlig meningsmåling mere til – så er LA ilde ude.

Der er jo INGEN kernevælgere at falde tilbage på. Dem har man i dag valgt at skubbe fra sig.

@ diverse: Tak for ordene. Jeg kan sige kategorisk, at jeg aldrig har søgt opstilling, aldrig har været og aldrig har skullet være opstillet for LA–eller for noget andet parti. Mere siger jeg ikke–I don’t kiss and tell … 😉

For ikke så længe siden havde Hermansen et ikke ringe liberalt
blogindlæg på Berlingske hjemmeside. Hun skal nok komme efter det.
Med hensyn til Mette Bock, så er hun en moraliserende, selvretfærdig radikal af den værste skuffe. Hun var med i den gruppe, der frikendte DR og Christoffer Guldbrandsen’s Afghanistan film, det siger alt.
M
ed hensyn til Joachim, lad os nu se. På den ene side, så er han typen til den gennemsnitlige politisk korrekte mening, men på den anden side har han jo også været en succesfuld ‘selvstændig næringsdrivende’, og har således en klar fornemmelse af hvordan skattesystemet behandler den type. Han skal nok få læst på lektien.

Men i sidste ende skal LA’s succes jo ikke måles på hvor meget de skælder ud på deres allierede, men på om de kan flytte nogle stemmer hen over midten og samtidig samle skuffede borgerlige op så de ikke vandrer til Radikale.
Det er jo ikke af hensyn til os overbevist borgerlige man laver politik…

Peter og Jarl:

Ok. Tak for svaret. Jeg spurgte hverken for at motivanalysere eller snage 🙂

Samuelsen og hjælpere har helt sikkert truffet et valg om det ikke måtte stikke af i retning af CEPOS eller Liberator. At holde en vis distance til CEPOS synes jeg er en god idé. De er skam plaget nok af at blive skudt alle mulige særinteresser i skoene.

Dog vil jeg sige at kandidater som Niels Westy-Holbeck eller Lars Kragh Andersen mangler hvis jeg som libertarianer skulle have været helt tilfreds. Men det havde nok smadret kønssammensætningen en lille smule.

@22: “Samuelsen og hjælpere har helt sikkert truffet et valg om det ikke måtte stikke af i retning af CEPOS eller Liberator. At holde en vis distance til CEPOS synes jeg er en god idé. De er skam plaget nok af at blive skudt alle mulige særinteresser i skoene.”

Det er jeg enig i. Det kan være godt for begge parter. Og LA gør formodentlig klogt i at favne over en bred liberal profil.

Men der er den ondelyneme langt derfra og så til dét, der blev præsenteret dd.! Hold da op … Jeg kan simpelthen ikke tro, at der ikke skulle være f.eks. et par rimeligt fornuftige, driftssikre eks-Venstre-folk (udover Leif Mikkelsen) eller eks-Konservative, som er gået med i LA, og som ville kunne bruges til noget? Ja, faktisk ved jeg, at der _er_ nogle sådanne–men dem må man altså have bevidst fravalgt til fordel for f.eks. én, der for 25 timer siden var folketingskandidat for RV!
Der må da også have været en enkelt erhvervsmand eller to–ikke nødvendigvis en multimillionær e.l., men en snusfornuftig & driftssikker én.
Og hvad med lidt akademisk tyngde? (Nej–not yours truly … men jeg synes f.eks., at mange talte om Caspar Rose, og hvad skete der med det? Eller én som Dennis Nørmark? Jeg kunne nævne det første dusin eller to mere.). Hvilket som helst af sådanne valg ville have cementeret LA’s omhyggeligt kultiverede profil.

I stedet så vælger man tre opportunistiske lykkeriddere, der emmer af Ny Alliance-flop. Slutresultatet er ni kandidater, hvoraf de seks–øvrige kvaliteter ufortalt–i 2005 eller deromkring har været aktivt politisk grundlag for at få en rød regering …

Jo mere, jeg i løbet af dagen har tænkt over dette, desto mere forbløffet er jeg faktisk.

Mon ikke LA for alvor ville have et problem, hvis kernen af meget få, meget ideologiske uni-folk havde været helt tilfredse. Det tror jeg egentlig.

Jeg er også lidt skumrende overfor et par stykker, særligt Mette Bock, men de får chancen. 5 år er en livstid i moderne politik.

Mht akademisk tygde så vil jeg hellere have den i embedsværket end blandt politikere. Og hvad er det egentlig? Nu nævnes Dennis Nørmark (som kan være fin nok). Men har man akademisk tyngde, bare fordi man tjener nogle af sine penge på et uni? Det mener jeg ikke. Og så synes jeg tit folk, der har været på uni hele deres voksne liv, er utroligt verdensfjerne. De er fine som præsidenter i fx baltiske lande efter Sovjets fald. Men måske ikke i en politisk debat (som politikere), hvor der skal sælges reformer.

@Nikolaj

Det må være V’s (og K’s) opgave at fiske midterstemmer! LA’s succeskriterium må være at nappe de 5-10%, som ligger på højrefløjen af VK, og som ønsker borgerlig/liberal politik.

Det er umiddelbart lidt svært at se, hvordan Mette Bock m.fl. skulle kunne appellere til det segment…

Hvor er det egentlig sjovt at studere den bratte opvågning hos alle de borgerelige, som havde sat deres næse op efter at vejre liberal morgenluft. Når Liberal Alliance har fremstået som et troværdigt alternativt til Venstre og konservative, så skyldes det jo ikke en specielt liberal holdning hos LA, men derimod fraværet af en hver tendens til reformvilje hos de andre. Nu viser LA i virkeligheden bare, at LA står hvor de hele tiden har stået, men at Venstre og konservative har bevæget sig om på LAs venstre side.

Hmm..
Man kan jo også vælge at tolke det som noget andet.
At LA ikke er så Liberal som nogle går og håber på.
At der faktisk ER en god grund til, at de er rundet af RV.
Ny Alliance var også befolket af mennesker, der vægtede andre ting end økonomien.
Simon Emils forhenværende “parti” gjorde også.
Jeg blev faktisk ret overrasket over at Simon Emil så let kunne springe derfra til LA.

Personligt er jeg da også tidligere Radikal og Venstre – men har en del mere vægt på det socialpolitiske end LA umiddelbart ser ud til. Men LAs princippunkter skræmmer mig da ikke.

Kære venner,
Jeg fornemmer den liberale skuffelse i spalterne. Det er jo altid trist, hvis man havde sat næsen op efter den helt rene vare. Jeg undrer mig også over Joachim B. Olsen – både pga hans politiske og sportslige fortid, men især fordi han (slet) ikke passer ind i LA’s profil. Nu er han opstillet i Nordjylland, som næppe er den mest solide LA-region, men han kan måske oven i købet skræmme nogle fra at stemme LA. Det viser debatten jo på denne blog. En Asger Aamund-type og en Mie Harder-type ville også have pyntet. Men bemærk mange af de andre kandidater og den geografiske opstilling. Det er faktisk ikke så dumt. Mette Bock i Sydjylland, hvor hun var chefredaktør og meget synlig i det offentlige rum. Leif Mikkelsen i Vestjylland, Mette Riisager på Fyn, hvor hun allerede i dag er opstillet osv. Der er faktisk en fin ide i det meste. Endelig er der mindre SaxoBank og libertarianere – hvis I vil have repræsentation i Folketinget og ikke stå som de sidste dages hellige, så er dette måske vejen. Kurrild, Otto Brøns-Petersen og Ole Birk kan nok diskutere privatiseret organdonation en hel aften, men der er næppe mange stemmer i det.
Og så lige en bemærkning om Mette Bock: Hun har en evne til – som Hanne Vibeke Holst – at få pisset HELT i kog hos mange mænd. Bare rolig: Hun er både sød, højt begavet og reflekterende. Hun er bestemt en gevinst for både det offentlige rum og for folkestyret, og så hop da op og fald ned på, at hun for 16 år siden var SFer. Udover min bedstefar, så er Kurrild den eneste jeg kender, der (bortset fra hans røde tid som 15-årig!) har ment det samme hele livet…
Så, kære liberale venner: Op med humøret. Måske I oven i købet får en smule repræsentation i Folketinget efter næste valg. Det gode må ikke blive det bedstes værste fjende

@28: “Udover min bedstefar, så er Kurrild den eneste jeg kender, der (bortset fra hans røde tid som 15-årig!) har ment det samme hele livet'¦”

Hov, hov, Krause! For the record: Jeg var altså en rød, autoritær statskonservativ lige indtil mit fyldte 16. år! Nu skal Du ikke gøre mig bedre, end jeg er.

Krause-Kjær har en væsentlig pointe med geografien. Det er slet ikke tilfældigt, at Joachim B. Olsen er opstillet i Nordjylland, hvor man (dybest set) er ligeglade med, hvad folk mener – bare de er sympatiske og kendte fra tv.

Nuvel, de nordjyske vælgere er måske de mest trofaste af dem alle, men der er også mange, der blot stemmer ud fra umiddelbar sympati og genkendelse, og her står Joachim B. Olsen langt bedre end de andre LA kandidater.

Det er ej heller tilfældigt, at Merete Risager er opstillet på Fyn, hvor man dog ikke må overvurdere hendes chancer. Så kendt og populær var hun nu heller ikke i Odense og omegn.

Det eneste, der kan undre er Ole Birk’s opstilling i Østjylland, hvor Anders Samuelsen ellers hører hjemme og Joachim B. Olsen har boet i mange år. Men det må skyldes, at Anders Samuelsen mener, at han nu skal til at kæmpe mod ministre og partiledere, og at Louise Gade sagde nej i Ã…rhus. (Ren spekulation) I hvert fald er det mere end svært, at få øje på en østjysk forbindelse til Ole Birk Olesen og han vil få det svært i landsdelen, hvor de lokale liberale ikke er så liberale, at det gør noget.

Jeg kan ikke helt finde ud af, om de ovennævnte skribenter er klar over det, men under alle omstændigheder: Joachim B. Olsen kommer fra- og er vokset op i Aalborg. Gennem en af hans venner, der gik i min gymnasieklasse, havde jeg selv fornøjelsen af at møde ham for en 16-17 år siden, og han var en vældig flink fyr. Som nævnt mener jeg også, han er temmelig intelligent, så jeg tror ikke, man skal undervurdere ham. Jeg er dog stadig af den opfattelse, at man ikke kan gå fra at være socialdemokrat til liberal(ist) fra den ene dag til den anden, og det tror jeg faktisk også, en del nordjyder kan gennemskue, selvom vi – ifølge Søren HC – ikke stiller så store krav heroppe.

@ Jan: Jeg kommer selv oprindeligt nordenfjords fra og min klare fornemmelse er, at Joachim B. Olsen vil falde fint ind i segmentet af førstegangsvælgere op til de 25-30 år. Og så hjælper det da fint, at han selv kommer fra Aalborg, hvor jeg ikke tror man går så højt op i springet fra socialdemokrat til liberalist, som vi andre måske gør. Med mindre Henning G. gør nordjyderne opmærksom på det 🙂

Men min pointe er blot, at Joachim B. Olsen har langt større chancer for, at blive valgt i Nordjylland end i København, hvor både vælgere, medier og kommentatorer ville gå langt hårdere til ham end, hvad han kan forvente fra nordjyderne.

OK – nu er vi så i løsningsmode: Hvordan kan det hold gøre det godt?
Det var en hurtigt omstilling.

Tilståelse: Bortset fra JBO (Står for: Jysk Bolidisk Obbordunisme) kan det nye hold næsten få mig over til LA.
Mon ikke det har bredere appel?

Søren HC, jeg er enig i, at Joachim B. Olsen har en større chance for at blive valgt i Nordjylland end andre steder. Faktisk mener jeg, det er en glimrende idé at opstille ham heroppe. Springet fra Socialdemokraterne til Liberal Alliance vil selvfølgelig afskrække en del vælgere fra at sætte kryds ved hans navn, men intet sted i landet ville han få flere stemmer end i Nordjylland.
M.h.t. dit forrige indlæg, er jeg i øvrigt enig i, at nordjyderne ikke stiller så store krav: Ellers ville Henning G. Jensen jo ikke blive genvalgt gang på gang…

Nu kan man jo altid diskutere for og imod den ene og den anden kandidat. Men det kunne jo være det kunne blive et udmærket HOLD. Forudsat at Samuelsen er en knaldhård og konsekvent LEDER.
Men med Mikkelsen i baggrunden er jeg optimitisk på det punkt.

Og i forhold til den linie Venstre (S-linien) har lagt for at bevare magten, kan det i liberal sammenhæng kun gå fremad.

Hvis bare LA-holdet kan holde fast i de overordnede mål og ikke indlade sig på diskussioner om detaljer, tror jeg partiet har en fin mulighed for et godt valg.

@36: Jo, det har nok bredere appel. (Og der er da også gode navne.) Men hvad er det, LA vil med opstillinger af personer som Joachim B. Olsen, Mette Riisager og Mette Bock? Tydeligvis ikke de bedst tænkelige kræfter til politikformulering o.l.

Så mon ikke det er 1) at tiltrække nogle midterstemmer, og/eller 2) at få nogle, der i sjæl, ånd & historik er tættere på partiledelsens kerne end f.eks. Ole Birk Olesen er?

Jeg kan ikke rigtigt se andre alternativer. Begge dele er forståelige valg.

Men 1) er unødvendigt. Partiet har haft succes med at fin-tune en bestemt profil over det seneste år. Modsat Johannes Andersen tror jeg ikke, at partiet ryger under spærregrænsen. Bliver der et “blåt” flertal, vil man givetvis være tungen på vægtskålen, uanset om man får 4, 6, 8 eller 10 mandater. Hér ville man–efter min mening–stå sig langt bedre ved at konsolidere og “stay the course” end at give sig ud i noget opportunistisk stemmefiskeri.

Og så er der alternativ 2) tilbage … Det kan man så tygge på.

Nu er der vel ikke noget der tyder på, at der er 4, 6, 8, eller 10 mandater at hente i en regulær liberal linje? Det vil i hvert fald være et gevaldigt sats … og dermed ligge forklaringen på sammensætningen af kandidater også lige for: Vælgerne skal nødvendigvis betrygges om, at de har det meste af velfærdsstaten tilbage efter valget – og i den kontekst ser LA-persongalleriet meget fornuftigt ud.
Potentialet for LA-succes er at være “the lesser evil” for både rigtigt liberale og for reformivrige midtervælgere. I hvert fald hvis ambitionerne rækker længere end til det nulsumsspil, der kan sikre blå stue 4 år mere – og sandsynligvis bare for at opfylde dette formål.

Hvis de ultra-liberale stemmer LA fordi de tror på, at Ole Birk Olesen kan trække i den “rigtige” retning og de social-liberale stemmer LA fordi de er meget, meget trætte af Venstres socialdemokratiske linie, vil LA da klare sig ganske godt. Ligesom jeg er overbevist om, at mange konservative vil være trygge ved at proteststemme på LA.
Iøvrigt er jeg meget enig med Klaus Nørskov.

Altinget har en vurdering af hvem af LAs kandidater der bliver valgt:

http://www.altinget.dk/artikel.aspx?id=114375

Der udover:
NKK: Bare rolig: Hun er både sød, højt begavet og reflekterende.

Det er altsammen fine personlige egenskaber, som iøvrigt besiddes af politikere fra hele det politiske spektrum – men partiet her hedder hverken Sød, Begavet eller Reflekterende Alliance. Det hedder Liberal Alliance…

Mette Bock er ikke og har aldrig været borgerlig. Endsige liberal. Hun er 200% radikal.

Hun er den kvindelige Jørgen Poulsen.

Man må sætte spørgsmålstegn ved hendes integritet. Da hun var chefredaktør på JydskeVestkysten fyrede hun bladet eneste Cavlingpris-vinder, fordi han havde kritiseret hendes manglende lederevne. Hun tåler ikke kritik og vil bestemme alt.

Senere var hun formand for en selvbestalte komite, der frikendte Guldbrandsens makværk af en DR TV dokumentarudsendelse for al kritik. Det lod sig gøre, fordi hun opfandt et begreb om, at der er stor forskel på dokumentarudsendelser og dokumentarfilm – og at Guldbrandsens udsendelse tilhørte den sidste kategori, og derfor ikke var journalistik, hvor kendsgerningerne skal være korrekte. Efterfølgende blev hun ansat i en chefstilling på netop DR TV.

Hvis hun bliver valgt, så gætter jeg på, at hun ret hurtigt hopper over til de radikale.

Ole Birk Olesen betragtes som en ægte liberal. Javel, men det er af den kulturradikale slags. Han kunne lige så godt være ansat på Politiken.
Men er han borgerlig? Måske hvad angår fordelingspolitik, men ikke værdipolitisk.

Med radikale typer som ham og Mette Bock bliver det svært for LA at tiltrække borgerlige stemmer, især konservative, men også solide borgerlige, der stemmer på Venstre, og som går ind for kongehus, Folkekirke og er skeptiske overfor den muslimske masseindvandring.

Jeg er nu ikke så forundret over, at Ole Birk er opstillet i Østjylland. Han er født i Sønderjylland og har boet 6 år i Ã…rhus, mens han læste til journalist.

Men ikke mindst, så kan han formentligt trække på et pænt bagland i Ã…rhus, hvis Ã…rhus VU har samme politiske holdninger, som de havde blot få år tilbage.

@Edward

Vi hedder jo ikke Konservativ Alliance, men Liberal Alliance… 😉

@Klaus
Indtil nu har meningsmålingerne da vist, at der er op til 10 mandater i en ren liberal linie…

@Krause-Kjær
Problemet er ikke kandidaternes kompetencer eller udstråling, men at valget af dem åbner en flanke for angreb. Hvor ikke cementere den succesfulde, liberale linie med f.eks. Carsten Rose som spidskandidat, eller genbruge tidligere kandidater som f.eks. Benjamin Dickow? Hvorfor kun vælge ex-radikale? Og hvorfor vælge familie til spidskandidaturer i stedet for at lade dem søge opstilling som alm. kandidater? Nogle af dem vil måske vise sig at være gode nok, men de betrygger næppe baglandet og vælgerskaren…

@43

“Det er altsammen fine personlige egenskaber, som iøvrigt besiddes af politikere fra hele det politiske spektrum '“ men partiet her hedder hverken Sød, Begavet eller Reflekterende Alliance. Det hedder Liberal Alliance'¦”

Well said!

Liberal Alliance er netop et nyt bud på et LIBERALT parti.
I virkeligheden tror jeg vi skal lade være med at identificere det som BORGERLIGT – med alt hvad der hører med til det.

Det friske er jo netop, at man ikke er nødt til at forholde sig til en rød-blå blokdannelse i første omgang, men kun til en sammenhængende politik baseret på enkle værdier. Det giver måske ikke 30 mandater, men formodentlig nok til at de kan bruges til noget.

@Jesper

Konservative eller liberale – der er forskelle, men begge grupperinger er trods alt borgerlige. Det kan man ikke længere sige om de radikale. Så hvorfor opstille så mange radikale plus den kulturradikale Ole Birk Olesen? Hvorfor ikke i stedet køre på, at Venstre og konservative ikke længere er rigtigt borgerlige? Hvorfor ikke opstille f.eks. Torben Mark Pedersen i stedet for at fryse ham ud? Der er kun få radikale stemmer at hente, men masser af borgerlige…

52. Hindbær-Helle er måske tilbage?

Helt enig. Det er da pudsigt, at hun går ud med det.

ER det ikke finanskrisen og regeringen, der sover på hænderne, der er deres slagnummer?

Hvis danskerne går lidt for meget i solarier, så er krisen måske allerede overstået….?

I Ishøj i 80’erne var der ingen vej udenom, så jeg havde solkort og det hele. Vi har alle sammen i min generation været for meget i solen, men dengang var man ikke klar over, hvor skadeligt det er. Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved i dag, ville jeg jo ikke have gjort det, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hmmm…..

Nu skal man ikke lægge for meget i hvad partier hedder … Venstre, Danmarks L……. Parti.
Meningsmålinger kan være udtryk for så meget og jeg tror sgu man skal være varsom med at konkludere, at det er udtryk for gryende liberalistisk folkestemning at LA har haft fornuftige målinger. Til gengæld er det næsten helt sikkert udtryk for at flere og flere mener, at vi betaler for meget i skat og at efterlønnen er en møllesten om halsen på os … men mon ikke den stopper cirka der?
Et godt blandet mandskor på opstillingslisten kan forhåbentlig gøre dem til det parti, man ikke kan regere uden om. Det tror jeg ikke et liberalt superhero team kan … og så må vi nøjes med mindre. Det vil dog stadig være et solidt fremskridt ift i dag.

Niels Krause-Kjær er meget begejstret for Mette Bock og synes vi skal glemme hendes SF-fortid.
Jeg har personligt sværere ved at glemme hendes
cafe-latte nutid hos de radigale og især hendes kamp mod Jyllandsposten og Mohammedtegningerne, samt hendes forsvar for Guldbrandsen

Det er ikke overraskende at Krause-Kjær er glad for Mette Bock, han var da vist heller ikke selv begejstret for tegningerne. Krause-Kjær repræsenterer det “hattedame” segment hos de konservative, der til forveksling ligner de gode og rigtige radigale halalhippier.

@54 Optimist
Bare vent. Om 30 år lyder det sådan her fra Thorning, når hun kommer med et forbud mod at arbejde i Schweiz:

“I Danmark i 00'²erne var der ingen vej udenom, så jeg undveg skat og det hele. Vi har alle sammen i min generation betalt for lidt i skat, men dengang var man ikke klar over, hvor skadeligt det er. Hvis jeg havde vidst, hvad jeg ved i dag, ville jeg jo ikke have gjort det, siger Helle Thorning-Schmidt.”

Uden at have læst bogen – men derimod en masse artikler om den i specielt Ekstra Bladet – lader det til, at forfatterne har MEGET lidt til overs for Lars Løkke. Han er drukfældig, magtsyg, har svært ved at træffe beslutninger og begår ulovligheder for at dække over ubehagelige sager. Derudover fremgår det, at han er en “god nr. 2”, underforstået ikke har statsministerpotentiale.

Mit indtryk blev bekræftet af den ene forfatter, Tanja Frederiksens optræden i Deadline i går. Se indslaget her: http://kortlink.dk/86sa Prøv at lægge mærke til, hvordan hun frejdigt begynder med at fastslå, at “Projekt Løkke handler om ham selv” (…) “at sætte sig selv på dagsordenen”, (…)”eksponeringen af sig selv”.

De er nok ikke ved at bryde sammen af gråd over denne bog om Løkke i den røde lejr, lige oven på Thorning-Schmidts skattesag. Som man siger i Tyskland, “werden die Verhältnisse jetzt wieder zurechtgerückt”.

Smarte salgstricks. Først var der noget med drikkeri til en avis, så en badeklub til en anden avis, så noget med Naser Khader og Kristian Jensen, og så denne om angivelige sletninger af mails.

Mette Bock, en katastrofe for Alliancen. Jeg kan kun tilslutte mig kritikken af hende som redaktør på JV. En “god venstre-avis” blev omdannet til en eller anden form for pladder-humanisme organ.

-en stil som Mikael Kamber desværre også forfulgte på JV- Nu prøver Peter Orry at rette skuden op, men det går tungt.

Krause-Kjær er dårlig oplyst i denne sag : Bock står umådeligt svagt i Sydjylland.

Nu var det da ellers meningen at prøve at stemme andet end V for første gang i mit liv, den røg så på gulvet med “søsteren” på listen

65. Dickow kan stadig sprænge listen hvis der er liberale nok som stemmer personligt – V er kun en sølle udgave af socialdemokratiet og ansvarlige for 80.000 ekstra off. ansatte og et overtræk på 100 mia – så det eneste fornuftige er at stemme rigtig liberalt og Benjamin er et godt bud i sønderlylland

ville ønske jeg turde tro på det, sidste valg stemte jeg på en anden kandidat men min stemme gik derved til Khader.
Hvis jeg boede i Sønderjylland ville jeg vælge et andet parti, og stemme personligt på en liberal (eller radikal) kandidat, med chance for valg, medmindre LA stod til over 8 %.
Faren er jo at hun derved reelt kan opnå et mandat, der måske kunne være gået til en Ole Birk Olesen eller Anna Sophia Hermansen.
Samme betænkelighed ville jeg have på Fyn eller Nordjylland.
Det her hold skræmmer flere vælgere væk end det tiltrækker, midtersumpen er der nok, der kæmper om allerede, men vi savner et ægte liberalt parti.
Nej jeg savner Benjamin og Fillip, de kunne gøre en forskel, og kendiseffekten vil hurtigt kunne blive et teægget sværd.

@59 Henrik Juul

Tak for kaffe! Artiklen er så entydigt 2-dimensionel, at man tror, det er en meget subtil sarkastisk kritik af bogen, men det lader ikke til at være tilfældet. Selv Modkraft havde ikke givet en så kraftig anbefaling—og dét siger jeg som én af socialliberal observans med intentioner om at stemme på rød blok ved næste valg.

Jeg studsede også lidt over, hvor Anders Fogh blev af i følgende (før generalsektretærposten var inden for rækkevidde):

Før 2001 var de, der blev danske statsministre, ikke levebrødspolitikere. De havde et erhverv, de kunne gå tilbage til, hvis vejen til magten blev dem for utiltalende. Poul Nyrup (S) var LD-direktør. Poul Schlüter (K) var advokat. Anker Jørgensen (S) var arbejdsmand og fagforeningsleder. Poul Hartling (V) var seminarierektor. Hilmar Baunsgaard (R) var marketingdirektør. Jens Otto Krag (S) og Viggo Kampmann (S) var embedsmænd. Erik Eriksen (V) var gårdejer på Fyn.

Sådan er det ikke nu. Lars Løkke Rasmussen (V) er den første 100 procents karrierepolitiker i Statsministeriet. Politik er hans levevej. Derved afspejler han en tendens i indland og udland. Demokratierne er kommet til at minde om diktaturerne derved, at førstnævnte nu er udstyret med en særlig politikerkaste, sådan som sidstnævnte jævnt hen har været.

Sidste del kom ikke med:

Sådan er det ikke nu. Lars Løkke Rasmussen (V) er den første 100 procents karrierepolitiker i Statsministeriet. Politik er hans levevej. Derved afspejler han en tendens i indland og udland. Demokratierne er kommet til at minde om diktaturerne derved, at førstnævnte nu er udstyret med en særlig politikerkaste, sådan som sidstnævnte jævnt hen har været.

@52,53,54,55

Forestil jer hvis Helle havde meldt ud i pressen med forbudet uden at sige hun selv havde taget sol i 80’erne

Overskrifterne på BT ville allerede ligge klar til den næste uge:

“Synder! – Helle tog selv sol”

“Afsløret! Se billeder af solariet” (hvorefter der var billeder af et helt andet fordi solariet sikkert er lukket i dag)

“Solarieejer – Hun var stamkunde og smadrede en af solarierne en dag”

Fortsæt selv listen…

71. Pressen strammer historien.

LA har ikke meldt “S til Politiet”, som pressen hævder. De har meldt dem til “persondatatilsynet”, for overtrædelse af “persondataloven” hvilket jo ikke er det samme.

Hvorvidt det er klogt at gøre noget ud af den sag, ja det er så spørgsmålet.

@72
Giver Samuelsen ikke bare endnu mere opmærksomhed til Joachim B. Olsen og hans skiftende politiske holdninger ved at lave anmeldelsen?

Det eneste, han vel kan lave anmeldelse af, er hvis Socialdemokraterne skulle have videregivet oplysning til andre om Joachim B. Olsens eventuelle medlemsskab af partiet. Så vidt jeg husker, var det noget Joachim B. Olsen selv indrømmede i forbindelse med sin opstilling for Liberal Alliance?

Husker jeg forkert, hvis Samuelsen ikke selv var indblandet i en “he says, she says”-sag med Naser Khader, da han afløste ham som formand for Liberal Alliance, hvor Khader påstod at være kuppet, og Samuelsen til medierne nøjagtigt fortalte, hvilken kontakt de havde haft i forbindelse med forløbet?

Jeg blev rigtig glad og opmuntret, da jeg så lille Anders “tøsedreng” præsentere sit bud på en folketingsgruppe sammen med halvnørden Simon Emil, (hvem i himlens navn kan finde på at kalde sit lille uskyldige drengebarn for Simon Emil?)for nu er jeg overbevist om, at de ikke når over spærregrænsen ved næste valg, men tværtimod får spildt en 25 – 35.ooo stemmer, som vil vælte VK-regeringen efter næste valg. Der er jo simpelthen så stor inkonsistens mellem de få, men højtråbende, programpunkter, og så den brogede flok, der var trommet sammen foran kameraerne.
Der spørges hvorfor Anders S. tager sin søster med blandt spidskandidaterne, sandsynligvis fordi hans mor er for gammel til at være med til at støtte lille Anders, så må storesøster jo træde til, og der var ikke flere ledige kredse ledige hos de radikale til halvgamle klidmostre, dem har de ligesom nok af i forvejen.
I øvrigt er det jo underholdende at læse en blog, hvor synsvinklen er så udpræget borgerlig og liberal, det minder mig om min egen stolte ungdom før jeg blev forsørger og fik pligter her i livet, og tænk – så kom fornuften sammen med børnene.
En anden morsom erindring, det er skægt at den borgerlige regeringsfløj nu må lide under det samme som plagede Socialdemokraterne i gamle dage, at der hele tiden opstår splittelse og dannelse af små nye partier ude på fløjen, som folk så siger, at de vil stemme på til meningsmålingerne,men når valgdagen kommer og de står i boksen, så stemmer de fleste som de plejer, blandt andet af frygt for stemmespild.
Jeg har i tidens løb vundet adskillige flasker rødvin på at gætte valgresultatet,ja selv det år da Preben “Sømand” kom ind med sin Fælles (kon)-Kurs og tre mandater, (men indrømmet – det var nu også lidt heldigt), så jeg har en veludviklet sans for den slags, men OK, hovmod står for fald og så kan I unge liberalister grine højt på valgaftenen, så lad os nu se hvor meget V og K og deres ledere kan nå at kvaje sig før valget, for det er i sidste ende det, der kan skabe den nødvendige mængde af protetstemmer for Saxo Banks politiske afdeling, eller om Bagmands-politiet og SKAT kommer først og river fodfæstet væk under Lars Seier, og giver de fede overskrifter. Spændende er det, meget mere spændende end alle mulige tåbelige film og TV-serier, (undskyld Krause din bog var helt fin), men den var jo også baseret på virkeligheden, som ofte er både mere spændende og grum end fiktionen.

“I øvrigt er det jo underholdende at læse en blog, hvor synsvinklen er så udpræget borgerlig og liberal, det minder mig om min egen stolte ungdom før jeg blev forsørger og fik pligter her i livet, og tænk '“ så kom fornuften sammen med børnene.”

Ja. Jeg er nu også forsørger og med 41 somre er jeg vel heller ikke helt ung. Så din hjemmestrikkede teori holder altså ikke helt vand.

Men der skal også være plads på bloggen til ovenstående lommefilosofiske indlæg i stil, hvad man kan finde på bodegaerne rundt omkring.

@John Borup
Jeg er 39 år og har to børn, og er stadig glødende liberalist.

Men jeg kan love dig for at jeg er betonsocialist overfor mine børn. Det er forbud på forbud. Jeg bestemmer hvad de må spise, og hvornår. Jeg skælder ud når de gør noget galt, bestemmer hvad for noget tøj de skal have på, og hvornår de skal i seng. Jeg bestemmer hvad de må se i tv, og hvad de skal have at spise. Simpelthen fordi de ikke er store nok til at håndtere den slags valg fornuftigt selv.

Men når de bliver store nok til selv at håndtere friheden, skal de naturligvis behandles som voksne mennesker, med friheden til at tage deres egne beslutninger. Så hedder det liberalisme til den tid. Jeg vil så kun træde til de få gange det er nødvendigt med min hjælp. Du kan kalde det minimalstat, om du vil.

@75 ja Cordua, men bodega-retorik er efterhånden også mere spændende end din blog.

Du skriver jo kun om spin-personfnidder/fnadder og andre ligegyldige intriger. Det kan vi jo se på NEWS døgnet rundt.

Hvad med at blive lidt mere konkret på det politiske stof ?

77. Ved du hvad, kære ven. Jeg konstater i al stilhed, at smag og behag åbenbart er forskellig. Jeg skriver nu engang om det som interesser mig, og så kan du til gengæld læse med helt gratis.

Men du er altid velkommen til at “stemme med fødderne” 🙂 Be my guest. Hyg dig med News!

“Bodega lommefilosofi” – må jeg godt lige blive fri! Jeg kommer simpelthen aldrig på værtshus, lever faktisk et nærmest asketisk liv uden røg og sprut. Og just for the record, så har jeg gjort tjeneste i Jægerkorpset, arbejdet for amerikanerne på Thulebasen under Vietnamkrigen, taget Højere Handelseksamen og læst på universitet, og været medlem af Hjemmeværnet i 15 år indtil den Kolde Krigs afslutning, så kom ikke her makker. Det som du måske fejlfortolker er mit lidt folkelige sprog og ordvalg, men det er et bevidst valg og hænger nøje sammen med de jævne omgivelser, hvor jeg har levet mit liv, og blog er lig med debat, mener jeg.
De der er aktive på denne blog, såvel som mange andre, er efter min bedømmelse overvejende yngre forholdsvis veluddannede mænd i alderen fra ca. 25 til 45, som har en borgerlig liberal grundholdning, og selvfølgelig kan man sagtens være både liberal og forsørger samtidigt, men jeg refererer her til min egen udviklingshistorie, som er lige modsat den gængse opfattelse, at man er rød som ung, og så vokser sig over i det blå segment. Men vi har jo alle hver vores udviklingshistorie, og det er fint nok med mig. Vi heder jo ikke alle Pittelkow til efternavn, (og ham har jeg forøvrigt også kendt engang).

Kenny Starfu… nej det var fighter, (F 104 måske?) har et sjovt indlæg, hvor han fortæller, at han nærmest optræder som beton-stalinist over for sine børn, jeg håber så at han overdriver lidt i sin beskrivelse. Selv har jeg nærmest været modsat, selvfølgelig var der retningslinier, der skulle overholdes, men ellers var min børneopdragelse ret liberal, og det er helt i orden med mig, at min søn, som er næsten på jeres alder, er blevet Markedsførings-økonom og er ansat i reklame-branchen til en ret pæn løn. Ens børn skal hverken være kloner eller kopier af deres forældre,men selvstændige frie individer. Er der forresten nogen, der tør sætte en flaske god rødvin på højkant om LA’s parlamentariske fremtid, jeg drikker gerne et enkelt godt glas ved en god lejlighed, og nyder det ekstra, når vinen er vundet.

Opråb til alle liberale optimister:

Liberal Alliance ender med at blive den endelige dødsdom over liberalismen i det moderne velfærdssamfund. Partiets liberale politik har ingen gang på jord. De magelige velfærdsdanskerne har for længst affundet sig med at leve et liv i “institutionernes hylster” (Max Weber). Staten vil sine indbyggere det godt, og derfor er den så uangribelig. Den danske stat besidder i dag en form for moralsk immunitet. Den trænger ind i alle afkroge, alle sprækker af borgernes privatliv – og virksomhedernes. Den smører vores børns madpakker – og deres numser. Den vil os alle det godt; den har ingen onde hensigter. Derfor er den så uangribelig. De færreste borgere tager notits af det. Ja, de fleste lader næsten til at ønske denne tilstand. Og hvorfor? Fordi moderne mennesker mener, synes, føler, tror, at staten aflaster os, gør vores hverdag nemmere. Vi sælger rådighedsretten over vores eget liv for en mere bekvemmelig hverdag i erkendelse af samfundets stigende kompleksibilitet. Staten reducerer samfundets kompleksibilitet. “Frihedens risiko synes,” som H. M. Enzensberger skriver, “at være alt for stor, og faktisk er den næppe heller til at bære for den enkelte mere.” Derfor er staten så uangribelig.

>>Bielefeld

'œFrihedens risiko synes,' som H. M. Enzensberger skriver, 'œat være alt for stor, og faktisk er den næppe heller til at bære for den enkelte mere.' Derfor er staten så uangribelig.”

Forkert. Der har aldrig i nyere dansk historie været større chance for at få et rendyrket liberalt parti på tinge.

Jeg fornemmer, at der blæser liberale vinde over landet. Hvis ikke nu, hvornår så? Om det er de rigtige kandidater, er en ganske anden sag.

Lukket for kommentarer.