Jarls blog

Uafhængig liberal blog om dansk politik

Konservativ fremtid, unge borgerliges EU-skepsis og demokratiernes krise i “Cordua & Steno”

Author icon

Skrevet af

Clock icon

november 24, 2011

Comments icon

6 kommentarer

I dag torsdag kl 14.00 i “Cordua & Steno” på Radio 24-Syv (102,3 MHz i København) diskuterer vi i 1. time, hvad man skal gøre med Det kriseramte konservative Folkeparti. Debatten tager vi med Liste C's hushistoriker Ditlev Tamm og forfatteren Nikolaj Bøgh, der repræsenter initiativet 'Konservativ Konsensus', der netop har sat sig i spidsen for en ideologisk redningsaktion.

Kl. 14.30 tager vi en debat mellem Venstres Eva Kjer Hansen MF og VU's nye formand Morten Dahlin om de unge borgerliges efterhånden udbredte skepsis mod EU og Euroen.

EU og de vestlige demokratier er i krise. Af frygt for at gennemføre ubehagelige reformer træder de folkevalgte tilbage og overlader ansvaret til teknokrater. Samtidig dominerer verdens største teknokrati Kina klodens økonomi. Kan demokratierne moderniseres så de igen bliver handlekraftige? Den debat tager vi i 2. time kl. 15.00 med tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, Politikens chefredaktør Bo Lidegaard og demokratiforsker Henrik Bang.

Update mandag den 28.11.11 Hør 1. time af udsendelsen her. Lyt til 2. time af udsendelsen her.

Om forfatteren

Jarl Cordua cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006. Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup. Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128

  6 Comments

 1. Jonas

  sagde den 25. november 2011 kl. 15:40:

  Morsomt som flere af principperne på ‘k-konsensus.dk’ handler om, at statens rolle skal være begrænset og ikke må fortrænge privatsfæren og borgernes eget ansvar og frie valg – når det konservative folkeparti om noget netop har stået for det fuldstændigt modsatte i årevis..

 2. henrik hansen

  sagde den 28. november 2011 kl. 14:02:

  anden time var virkelig god, selvom du var meget tavs Jarl

 3. Jarl Cordua

  sagde den 28. november 2011 kl. 14:08:

  2. Vi var fem i studiet og gæsterne skal have lov at tale ud. Derfor.

 4. Sune V

  sagde den 28. november 2011 kl. 14:30:

  Vi vil have podcasts! nu! 🙂

 5. Jakob

  sagde den 29. november 2011 kl. 15:45:

Bottom border