Kategorier

Det kører for oppositionen

Landets borgerlige opposition kan for tiden glæde sig over en ganske pæn føring i meningsmålingerne på mellem 6-8 pct.point. Problemet er bare, at medmindre Helle Thorning-Schmidts regering bryder sammen forinden '“ hvad de færreste forventer '“ så kommer valget formentlig først om tidligst 3 år. Til den tid vil statsministeren omhyggeligt forsøge at time valgudskrivelsen til et tidspunkt, hvor rød bloks opbakning er i top. Hvis der måtte komme et jobskabende opsving som følge af en markant bedring i de internationale konjunkturer, så skulle det heller ikke være umuligt for Thorning-regeringen vinde et valg.

Selv når man tager i betragtning, hvor elendigt regeringen er ledet, og hvor dårligt regeringen formår at sætte og vinde dens egne centrale politiske dagsordener. Ja den kan knapt nok komme igennem Folketinget med sin politik, når der ses bort fra de dele især på det økonomiske område, som man har overtaget fra de borgerlige. Betalingsringen er bedste eksempel på, at regeringen kløjes i sin egen politik.

Men hvad med de borgerlige? Hvor længe kan man holde dampen oppe? Oppositionen er mildt sagt heller ikke en homogen masse. Den består af fire forskellige partier, der hver især skal finde deres helt egen strategi frem mod næste valg at være oppositionsparti på.

Læs hele analysen her, som jeg skriver for ugeavisen “Kommunen”

Kategorier

Er TV2 blevet gjort til grin?

TV2 meddeler i dag, at der i morgen tirsdag afholdes et såkaldt krisemøde, hvor Helle Thorning-Schmidt pludselig træder i karakter som regeringsleder ved at sætte sig for bordenden og finde en løsning på den strid, der pågår i regeringen om en model for betalingsringen.

Imidlertid forlyder det fra en sædvanligvis velunderrettet kilde tæt på regeringen, at sagen er en stor and. Der er intet krisemøde i morgen, som ellers flere medier har skrevet og beskrevet med henvisning til kilder i regeringen.

Her til aften fortæller en anden central SF-kilde til BT og i øvrigt også til Berlingske, at SF tilsyneladende truer eller har truet med at forlade regeringen. Det skulle også være en and, forlyder det.

Det kan dog godt undre, når historien om krisemødet har løbet på News siden kl. 16 uden at hverken SF eller S har skudt den ned.

Da Christiansborgpressen ikke opfinder den slags historier af den blå luft eller uden troværdige kilder, kan der være to forklaringer. Enten har kilden – som må være en SF'er – 'œoversolgt' historien, eller også er SF'erne nu her til aften blevet bange for, hvad de har sat igang, at de trækker i nødbremsen.

I begge tilfælde må SF siges at trække meget store veksler på deres troværdighed overfor pressen.

Hvis S og SF senere i dag pludselig bedyrer, at historien ikke holder vand, så er TV2 og Henrik Qvortrup blevet gjort til grin. Det tror jeg de vil tage meget ilde op, hvis deres kilde er en central SF-rådgiver eller SF-politiker.

Men det kan jo være at også denne historie, som dog ikke stammer fra SF, er en and.

Vi får se.

Kategorier

Mie Harder og Bettina Post diskuterer “menneskesyn” i “Cordua & Steno”

TORSDAG KL 14.05 I DENNE UGES CORDUA & STENO PÃ… RADIO24-SYV

De unge politikere arver den kostbare og skrantende velfærdsstat. Hvad vil de gøre med den? Det er hovedtemaet i første time, hvor vi har besøg af den 23-årige formand for Yngre Sagen Sofie Rye. Dernæst debatterer vi samme emne med to nyvalgte unge folketingsmedlemmer. Enhedslistens Rosa Lund og Liberal Alliances Joachim B. Olsen.

Er man en dårligt menneske bare fordi man er liberal og hylder friheden? Eller er man et dårligt menneske fordi man er rød og vil begrænse individets udfoldelser af hensyn til kollektivet? Menneskesyn finder tit vej til de politiske diskussioner, når modstanderen skal mistænkeliggøres. Det debatterer vi med den borgerlige blogger Mie Harder og formanden for de danske socialrådgivere Bettina Post fra kl 15.05. To timers værdidebat i vinterkulden!

Du kan blande dig i debatten ved at ringe ind under udsendelsen på 20 247 247 eller skrive ind via vores Facebooks side “Cordua & Steno”.

Stay tuned!

Her kan man høre programmets første time.

Her kan man høre programmets anden time.