Kategorier

Uffe om Hartling i 'Cordua & Steno'

Poul Hartling var statsminister i 13 måneder i 1970'erne, hvor han stod i spidsen for en smal Venstre-regering. I denne sommerudgave af programmet ser vi tilbage på hans liv og politiske karriere sammen med Uffe Ellemann-Jensen.
Kristendemokraterne vil tilbage i Folketinget. Vi får fhv. MF Per Ørum Jørgensen i studiet sidst i 1. time.
Først i 2. time får vi besøg af musikeren Nicolai Peyk, der ved siden af sin karriere bl.a. i spidsen for de legendariske rapgrupper som MC Einar og Østkyst Hustlers privat også er ganske interesseret i politik.
Og sidst i programmet tager vi en tur på Toga Vinstue i selskab med bl.a. tidl. MF(SF) Pelle Voigt.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

11 kommentarer til “Uffe om Hartling i 'Cordua & Steno'”

Poul Hartling var en stor politiker – ikke mindst fordi det lykkedes for ham at holde den yderste højrefløj fra magten, ved at gå i regering med S hen over midten.En af de store der bidrog enormt med at få Danmark sikkert igennem 1970 ´ernes kriseår.

1. Kim. Det var ikke Hartling, men Henning Christophersen, der gik med i SV-regeringen.

Det er omdiskuteret hvorvidt Hartling holdt Glistrup ude af indflydelse eller om det var Glistrups lunefuldhed, der gjorde det i forbindelse med at Hartling droppede idéen med at danne en firkløverregering i 1975. Du kan prøve at høre Uffes bud på dette i programmet.

100 mill årligt til at lave radioprogrammer med mellem 5-10.000 lyttere!

Det er sgu da helt absurd – og en liberal blog burde råbe fra hustagene at de mange offentlige kr lå bedre i borgernes lommer. Har du solgt ud, Jarl?

3. Det er vist lyttertallet pr. program du hentyder til.

Alle – inkl. radiodirektør Ramskov – siger at det er for lavt.

Jeg er for et brud på DRs monopol. Jeg skammer mig hverken over mit program, vores radio mv. Politikerne er også glade for det.

Til gengæld er Politiken sure over at de ikke fik lov at lave radioen, så de har selvfølgelig sat sig for at være ekstra kritiske.

Og så er der alle de kritikere, der mener at man som liberal (naturrets-libertarianer) skal fremfør det synspunkt, at enhver offentligt udgift er en skandale. Jeg hører dog ikke til dem.

LÆNGE LEVE RADIO 24SYV!

Det er vel ikke det offentliges opgave at lave radio som lytterne ikke efterspørger – mener du virkelig det seriøst?

Hvis man mener at der skal spyttes offentlige penge i en radio med væsentlig færre lyttere end Radio Viborg så bliver det næste vel at KVINFO også skal have deres kanal.

Derudover så har DR jo ikke noget monopol længere og har ikke haft det i lang tid så at bruge det som forsvar for en ny kanal er vist lidt søgt og kan man sige at en radio med 5000 lyttere pr program, er et brud med det bestående? 5000 lyttere er næsten det samme som at sende ud i det tomme rum.

Men Jarl hvad er din egen forklaring på at i ingen lyttere har?

Jeg synes det er godt at kunne skifte mellem P1 og 24syv i bilen (35 min. hver vej). Derudover ville jeg gerne høre Cordua og Steno, men det bliver sendt når jeg er på arbejde.

Efter kl. 18, kan min bilradio ikke tage P1, så her ville jeg gerne have 24syv som alternativ til P2. Aftenprogrammerne på 24syv er ikke lige min smag.

Det er næppe muligt at udfordre DR mht. seriøs taleradio uden off. midler. Det er godt med et monopolbrud. DR havde monopol på seriøs taleradio (P1).

Begyndelse kan være svær:

Fra 2007 om DR2

DANMARKS RADIOS nye kanal, DR 2, er blevet en fiasko i forhold til stationens egen målsætning, som var at få 3-4 % af seerne. Disse procenter skulle bringes DR's seertal op fra 27 til 30 % i samlet markedsandel i den skærpede konkurrence om seernes gunst. Det var, hvad tv-chef Bjørn Erichsen frejdigt satte sit gode navn og rygte ind på, da planen om en ekstra kanal blev præsenteret for offentligheden i marts.
Efter et par måneder på banen kan tv-chef Bjørn
Erichsen & co. konstatere, at kun 1-2 % af seerne er bidt på maddingen. Læg hertil, at procenter meddeles i runde tal. Hvis kun 0,6 % har set DR 2 på en enkelt aften, vil det blive registreret som 1 %, idet der altså rundes op. Det kunne så være, hvad det være vil – f.eks. begyndervanskeligheder i en indkøringsperiode, men humlen er, at seertallet har vist nedadgående tendens. Og det er såvedgud ikke opmuntrende for den nye generation af tv-chefer i gyngernes mose.

http://www.information.dk/10568

6. Tjah. Sådan ser man nok på tingene set fra din stol. Jeg er ikke enig i præmissen.

7. Da jeg jo er medarbejder på radioen, så må jeg vist hellere henvise til radiodirektør Jørgen Ramskovs svar i medierne på samme spørgsmål. Det henholder jeg mig til.

Vi HAR lyttere. Og ganske mange podcaster programmerne. Så jeg anerkender slet ikke din præmis.

Jeg melder mig hermed som – forhåbentligvis snart – en blandt flere, som podcaster Cordua og Steno fra 24Syv.

P1 og P4 kan også lave lignende programmer, men jeg kan dog ikke pege på et eneste program, som kan præstere samme grad af ligefremhed, indsigt, dybde og mangfoldighed.

Tillykke med det – uanset hvad 24Syv iøvrigt præsterer.

Tak Anders. Jeg er taknemmelig for alle, der lytter med. Hverken Torben eller jeg hviler på laurbæerne. Vi er kun ligeså gode (eller dårlige) som vores seneste program. Det er en ære, HVERGANG at nogle bruger deres dyrebare tid til at lytte til Cordua & Steno.

Lukket for kommentarer.