Kategorier

Martin Geertsen på vej som Venstre-spidskandidat i Region Hovedstaden

Centrale kilder i Venstre fortæller Jarls Blog, at Venstre i Region Hovedstaden arbejder på at opstille Københavns tidligere kultur- og fritidsborgmester og nuværende MF Martin Geertsen som partiets spidskandidat i Region Hovedstaden regionsrådsvalget næste år.

Indtil videre har partiets  forretningsudvalg, der  repræsenterer hele regionen,  enstemmigt indstillet Geertsen som spidskandidat.

Ingen modkandidat har indtil videre meldt sig, og i Venstre top er man tilsyneladende  ganske godt tilfreds med at få en i offentligheden kendt kandidat  øverst på listen. Det har knebet  ved  tidligere regionrådsvalg.

Den nuværende regionborgmester Vibeke Storm Rasmussen (S) genopstiller ikke, og socialdemokraterne vil forsøge at generobre borgmesterstolen med MF og sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersen.

Ender Venstre med at opstille Geertsen, så bliver der dermed tale om et spændende valg mellem to yngre og markante folketingsmedlemmer.

Hvis rød blok fortsætter med at ligge underdrejet i meningsmålingerne, så må Geertsen, der også har gjort sig bemærket i debatten om Betalingsringen, siges at have pæne chancer for at kunne blive regionsborgmester, selvom socialdemokraterne nok stadigvæk må anses som favoritterne til at besætte posten.

Der er opstillingsmøde i Venstre den 22. november.

Kategorier

SF’ere nås mere med hjertet end hjernen

Der havde godt nok været uro i længere tid i dele af partiet med enkelte pressehistorier i slutningen af juni, hvor SF'ere på Fyn krævede formandens afgang. Det skete i kølvandet på regeringens overraskende og set med baglandets briller stærkt problematiske skatteaftale med Venstre.

Men henset til, at landsmødet i foråret var endt med en klar sejr og opbakning til formandens linje, regnede ingen (bortset fra de åbenbart mange – herunder også i pressen – indviede) med, at Villy Søvndal ville time sin afgang kun få måneder før, regeringen skal forhandle næste års finanslov.

Tilsyneladende har Søvndal været mere nedslidt, end mange var klar over. I bakspejlet har hans tilbagetræden vist sig at være en uklog beslutning for dem, der havde forestillet sig, at sundhedsminister Astrid Krag kunne vælges til formand uden større modstand. Tiden har vist, at man klart har forregnet sig.

Læs hele artiklen om SFs formandsvalg på Dansk Magisterforenings hjemmeside

 

Kategorier

Tysktime torsdag om Helmut Schmidt i 'Cordua & Steno'

Tyskland kunne onsdag fejre sin 21. genforeningsdag. Vi markerer dagen ved torsdag kl. 10.03 på Radio 24Syv at sætte fokus på tysk politik netop nu og på en af forbundsrepublikkens største skikkelser altkansler Helmut Schmidt (SPD), der trods sin høje alder stadig er aktiv med fuld cigaretføring. Det sker i hele 1. time i godt og kyndigt selskab med Tysklandskenderne professor Per Øhrgaard, CBS og professor ved SDU, Christian Benne.

I 2. time får vi besøg af Jens Jonatan Steen fra centrum-venstretænketanken Cevea, der i en kronik for nylig slog til lyd for, at rød politik skal tage mere hensyn til den personlige frihed. Vi har ham i studiet for at uddybe det og debattere med de radikales sundhedsordfører Camilla Hersom.
Hvad sker der lige med de konservative og deres holdning til EU-forbeholdene? Vi beder partiets formand  Lars Barfoed skære igennem ca. kl. 11.30.

Et nyt folketingsår er løbet i gang og formandsvalgkampen i SF er stadig i gang med Villy Søvndals måske sidste stunt. Vi tager pulsen på dansk politik og uddeler Ugens Fidusbamse sidst i 2. time.

Hør hele 1. time her

Hør hele 2. time her