Kategorier

DF er i krise, flygtninge kommer i arbejde, krævementalitet hos borgerne, politiske youtube-stjerner og Trump er godt nyt for verdensfreden i Cordua & Steno torsdag

Nu må kommentatorernes sortsyn snart forsvinde. For der sker solide skridt i den rigtige retning mod at få flygtninge i job.” Det mener både LO og DA i et fælles indlæg i Berlingske. Vi får forklaringen fra Dansk Arbejdsgiverforenings viceadministrerende direktør Pernille Knudsen, der er gæst i Cordua & Steno i morgen torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.
  
Dansk Folkeparti befinder sig faktisk i en dyb krise, mener Erik Meier Carlsen '“ manden, der for mange år siden spåede, at DFs vælgersucces. DF er ikke i stand til at indgå stabile alliancer, hverken med V eller S, da alle kæmper om de samme vælgere. Meier Carlsen er gæst.
  
2. time.
  
Der er kommet en krævementalitet hos nogle borgere, der mener, at kommunen også skal løse deres mere personlige problemer. Det beretter flere borgmestre i en artikel for nylig i i Ugeavisen Kommunen. Vi taler med Carsten Rasmussen (S), borgmester I Næstved Kommune og John Engelhardt (V), borgmester i Glostrup.
  
Millioner af unge over hele verden orienterer sig udelukkende i den nye verden, hvor youtub’ere som svenske Pew Die Pie med over 50 millioner følgere er den helt store stjerne i et univers, der, når det er politisk, er næsten udelukkende højreorienteret. Hvordan kommer de nye unge vælgere, der udelukkende befinder sig i den nye verden til at påvirke den gamle verden, når de bruger deres stemmeret? Det taler vi om med David Pepe Birch, forfatter og journalist, der har studeret fænomenet.
  
USA’s forsvarsminister Mattis sagde for nylig, at der skal lægges en plan for hvert NATO-land om, hvornår man vil nå op på et forsvarsbudget 2 pct. af BNP. Det svarer til ekstra 17 mia. kr. Hvad skal alle de penge gå til? Donald Trump chokerer dagligt med sine bizarre og noget beregnelige meldinger på Twitter m.v. Men måske er al den trumpske uberegnelighed i virkeligheden godt nyt for verdensfreden? Vi får besøg af Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Institut for Strategi, Forsvarsakademiet, og professor på deltid ved Center for War Studies, Syddansk Universitet.
  
Har du idéer, spørgsmål eller kommentarer til programmet, vores gæster eller det vi taler om '“ også gerne idéer til en modtager af Ugens Fidusbamse, så skriv til os via Facebookside Cordua & Steno.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske program "Cordua & Steno", der sendes hver torsdag kl 10-12 på Radio 24Syv. Indehaver af Jarls Blog siden 2006.
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 2663 4128