Kategorier

Ole Stephensen i tinget, kuren mod syg kapitalisme, Græsk-tyrkisk krise, fransk præsidentvalg og højreradikal terror i Canada i Cordua & Steno torsdag

Tyrkiske officerer er flygtet til Grækenland og søger politisk asyl. Det har genoplivet den gamle konflikt mellem de to nabolande, der begge er medlem af NATO. Lektor Mogens Pelt fra Saxo-instituttet, KU analyserer konflikten.

Der er i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

Han var i mange år mr. sofa-interviewer i TV2s morgenfjernsyn og i 80'erne lavede han film og TV-underholdning med Jarl Friis-Mikkelsen, hvor han var den flinke steward 'Walther'. Nu vil Ole Stephensen i Folketinget for de konservative. Hvad synes han, der skal laves om?

  2. time:

Kapitalismen er blevet syg, mener Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen. Kuren er mere fondskapitalisme. Lempeligere beskatning skal gøre det attraktivt for flere virksomheder at overføre den kontrollerende del af ejerskabet til fonde. Det skal sikre, at virksomhederne investerer langsigtet og forbliver i Danmark.   Vi tager debatten mellem Socialdemokraternes Peter Hummelgaard og Liberal Alliances Christina Egelund.

Så blev Canada ramt af terror. Denne gang var det så ikke en islamist, der stod bag. Landets premierminister Justin Trudeau har i øvrigt gjort en del ud af at byde flygtninge velkommen. Om de så reelt er velkommen, ja det er så en sandhed med modifikationer. Vi får en analyse af Canada-kender Michael Böss.

De franske socialister har valgt en præsidentkandidat, Benoit Hamon, som mange siger ikke kan vinde. Hvad er problemet? En ny favorit og uafhængig centerkandidat Emmanuel Macron er pludselig blevet en kandidat, som mange regner med kan tage kampen op mod Front Nationals Marine Le Pen? Hvilken politisk platform går han til valg på? Sidst, men ikke mindst, så er en anden tidligere favorit Francois Fillon ved at segne under anklager om nepotisme? Fransk politik er farverig mere end nogensinde. Vi får Frankrig-kender Pierre Collignon til at analysere løjerne.

Har du spørgsmål, kommentarer eller gode idéer til emner og gæster? Så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Også hvis man er et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1. time med bl.a. Ole Stephensen her

Hør hele 2. time med bl.a. Pierre Collignon om det franske præsidentvalg her

Kategorier

Ung Alliance, gode tider, stop for reformamok, America First, dansk charme i Indien og robotflygtninge i Cordua & Steno torsdag

Sendt 26. januar 2017

De unge flokkes om Liberal Alliance. Det viser en ny analyse af professor Kasper Møller Hansen lavet for Altinget.

Det går godt i dansk økonomi. Det går fint med beskæftigelsen og der er styr på de offentlige finanser. Vi har udlandsformue og den offentlige gæld er stabil. Er der mere at pibe over? Skal vi ikke bare nyde de gode tider? Vi spørger cheføkonom hos Dansk Erhverv Steen Bocian?

  2. time:

Det er slut med økonomisk at være efter 'staklerne', slog S-gruppeformand Henrik Sass Larsen for nylig fast. Dermed melder S sig ud i kampen om at gå mest 'reformamok', som Helle Thorning-Schmidt tidligere pralede af. Er vi nået ved vejs ende mht. reformer af det danske samfund? Vi tager debatten med Benny Engelbrecht MF(S) og politisk ordfører Jakob Ellemann-Jensen (V).

Donald Trump har sat sig i præsidentstolen, og indledt sin 'America First'-revolution hvor internationale handelsaftaler vil stå for skud. Men hvad er effekten af USA’s økonomiske nationalisme politisk og økonomisk? Vi spørger journalist Uffe Gardel.

Klima og Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) stod for nyligt i spidsen for et dansk erhvervsfremstød i Indien. Inderne har i nogle år lagt Danmark på is på grund af Holck-sagen. Er der tøbrud på vej? Fik vi held med den danske charmeoffensiv? Vi spørger Indien-kender Ole Christensen.

  Børsens debatredaktør Thomas Bernt Henriksen er netop hjemvendt fra det årlige topmøde   World Economic Forum, der finder sted i Davos i Schweiz. Her diskuterede man en dyster fremtid med de såkaldte 'digitale flygtninge'. Det er fremtidens flygtninge, som flygter til Europa, fordi de ikke engang kan få job i forarbejdningsindustrier i deres hjemlande, da robotter er blevet billigere end lavtlønsarbejdere.

Hør hele 1. time med bl.a. Kasper Møller Hansen og Steen Bocian her

Hør hele 2. time bl.a. med debat om behovet for reformer mellem Jakob Ellemann-Jensen og Benny Engelbrecht her