Kategorier

Anna Libak, kunstnere og feminisme, det moderne industrisamfund og Ditlev Tamm om A.S. Ørsted i Cordua & Steno torsdag.

Anna Libak er konstitueret chefredaktør på Berlingske og gæstevært i denne uge i stedet for Cordua. Sammen med Steno vil hun gennemgå ugens politiske begivenheder i et forsøg på at finde en modtager af ugens fidusbamse.

Det er i Cordua & Steno på Radio24syv kl 10.05.

Er feminisme i virkeligheden undertrykkende? Det spørgsmål sætter vi til debat, når formanden for danske filminstruktører, Christina Rosendahl sammen med den garvede musiker, Jette Schandorf kommer på besøg. Anledningen er en aktuel kronik af teater-og filminstruktør, Katrine Wiedemann der allerede i overskriften slog fast, at: “Derfor kalder jeg mig ikke feminist.”

2 time.

Historikeren David Holt Olsen fra Danmarks Industrimuseum i Horsens har gennem det sidste år markeret sig som en markant provokatør i dansk kulturliv. En af kæphestene er de kommunale kulturpaladsers fokusering på kreative arbejdspladser. I øjeblikket arbejder han sammen med forskere fra Syddansk Universitet på at skaffe midler til et forskningsprojekt, der skal kortlægger, hvordan det moderne industrisamfund ser ud.
David Holt Olsen er gæst i anden time, hvor vi også bringer en forproduceret samtale med professor og retshistoriker, Ditlev Tamm, hvor vi portrætterer Danmarks 3. statsminister Anders Sandøe Ørsted, der var den stadigvæk berømte fysiker H.C. Ørsteds i sin samtid ret så markante lillebror.

Har I lyttere idéer, spørgsmål og kommentarer til programmets emner og gæster så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Også gerne med forslag til Ugens Fidusbamse.

Kategorier

Ny SPD-kanslerkandidat, Trump vs. EU, opgør med flygtningekonventioner, politisk ballade i Rumænien og Blitzkrieg mod eliten i Cordua& Steno torsdag

Programmet blev sendt 9. februar 2017.  
De tyske socialdemokrater har fået ny kanslerkandidat, og nu er det lige pludselig ikke sikkert at Angela Merkel fortsætter efter forbundsdagsvalget til september, viser måling. Hvad sker der? Vi spørger en erfaren iagttager af tysk politik Siegfried Matlok.
Hvad er egentlig vejen frem for Danmark i forhold til EU efter tre uger med Donald Trump som præsident? USA’s nye præsident har sendt en noget udiplomatisk EU-ambassadør som forudser EU’s kollaps og rakker det ned ved enhver lejlighed. Forsøger USA sammen med Putin at underminere og svække EU? Vi tager debatten med EU-ordførerne Kenneth Kristensen Bernth (DF) og Christina Egelund, LA.
2. time:
Konventionerne står for fald, mener flere politikere på højrefløjen. De står i vejen for at EU kan få styr på flygtningesituationen, og at vi kan ikke komme af med de kriminelle udlændinge, som opholder sig i vores land. Men udgør konventionerne egentlig en forhindring for at løse problemerne? Findes der andre veje? Og hvad mister vi, hvis vi dropper flygtningekonventionerne? Det taler vi om med direktør Jonas Christoffersen fra Institut for Menneskerettigheder.
Rumænerne er gået på gaden i protest mod regeringens forslag, der skulle gøre det lettere for politikere og embedsfolk at undgå straf for korruption. Forslaget blev trukket, men regeringen har fået en mistillidsafstemning på halsen, som den formentlig overlever. Sammen med lektor Søren Riishøj, SDU dykker vi ned i sagen.
Trump og hans – som det er formuleret af en af hans amerikanske støtter – 'blitzkrieg mod eliten', tiltaler flere af de konservative intellektuelle. Mange af dem abonnerer på forestillingen om USA’s påståede krise, som at enten fortsætter man kursen uanfægtet og lader flyet splintres mod jorden, eller også støtter man den mand, der vil tage cockpittet og rette kursen op. Den konservative danske intellektuelle Christian Egander Skov, mener ikke Trump kan sammenlignes med nazismen, men han drager alligevel en parallel til Tyskland under Weimar-republikken, hvor det netop var en afgrundsdyb kulturel desperation, der fik tyske intellektuelle til at tage springet ud i utopi, radikalisme og i sidste ende nihilisme. De følte ikke længere, der var noget at bevare. Han er gæst sidst i programmet.

Har du spørgsmål, idéer eller kommentarer til programmet eller vores gæster så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Også gerne hvis du har et frisk bud på en modtager af Ugens Fidusbamse.

Kategorier

Ole Stephensen i tinget, kuren mod syg kapitalisme, Græsk-tyrkisk krise, fransk præsidentvalg og højreradikal terror i Canada i Cordua & Steno torsdag

Tyrkiske officerer er flygtet til Grækenland og søger politisk asyl. Det har genoplivet den gamle konflikt mellem de to nabolande, der begge er medlem af NATO. Lektor Mogens Pelt fra Saxo-instituttet, KU analyserer konflikten.

Der er i Cordua & Steno torsdag kl. 10.05 på Radio24syv.

Han var i mange år mr. sofa-interviewer i TV2s morgenfjernsyn og i 80'erne lavede han film og TV-underholdning med Jarl Friis-Mikkelsen, hvor han var den flinke steward 'Walther'. Nu vil Ole Stephensen i Folketinget for de konservative. Hvad synes han, der skal laves om?

  2. time:

Kapitalismen er blevet syg, mener Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen. Kuren er mere fondskapitalisme. Lempeligere beskatning skal gøre det attraktivt for flere virksomheder at overføre den kontrollerende del af ejerskabet til fonde. Det skal sikre, at virksomhederne investerer langsigtet og forbliver i Danmark.   Vi tager debatten mellem Socialdemokraternes Peter Hummelgaard og Liberal Alliances Christina Egelund.

Så blev Canada ramt af terror. Denne gang var det så ikke en islamist, der stod bag. Landets premierminister Justin Trudeau har i øvrigt gjort en del ud af at byde flygtninge velkommen. Om de så reelt er velkommen, ja det er så en sandhed med modifikationer. Vi får en analyse af Canada-kender Michael Böss.

De franske socialister har valgt en præsidentkandidat, Benoit Hamon, som mange siger ikke kan vinde. Hvad er problemet? En ny favorit og uafhængig centerkandidat Emmanuel Macron er pludselig blevet en kandidat, som mange regner med kan tage kampen op mod Front Nationals Marine Le Pen? Hvilken politisk platform går han til valg på? Sidst, men ikke mindst, så er en anden tidligere favorit Francois Fillon ved at segne under anklager om nepotisme? Fransk politik er farverig mere end nogensinde. Vi får Frankrig-kender Pierre Collignon til at analysere løjerne.

Har du spørgsmål, kommentarer eller gode idéer til emner og gæster? Så skriv til os via Cordua & Stenos Facebookside. Også hvis man er et bud på en modtager af Ugens Fidusbamse.

Hør hele 1. time med bl.a. Ole Stephensen her

Hør hele 2. time med bl.a. Pierre Collignon om det franske præsidentvalg her