Kategorier

Machiavelli, Lars Lilholt, LA i Europa og 'Det Røde Hav' i Cordua & Steno torsdag

I renæssancens Norditalien for 500 år siden skrev Niccolo Machiavelli en lille bog 'Fyrsten' om magtens væsen. Den er siden blevet nærstuderet af eftertidens politikere for magtteoretikerens råd og iagttagelser. Også af nutidens politikere. Vi taler om den gamle florentiners tanker med forfatteren Erling Faurbye, som har studeret Machiavelli og skrevet flere bøger om ham og hans tid. Det er torsdag i 1. time på Radio24Syv i denne forproducerede udgave af Cordua & Steno.

'Ole Sohn skifter til Socialdemokratiet!!??!! Hvis man bor i nærheden af Vestre Kirkegård, så mærker man sikkert et mindre jordskælv pt. med alle de gamle S-koryfæer der vender sig i graven.' Sådan tweetede den tidligere DSU-formand og S-folketingskandidat Peter Hummelgaard Thomsen i februar, da Sohn skiftede fra SF til S. Vi har sammen med Hummelgaard besøgt området omkring 'Det Røde Hav' på Vestre Kirkegaard, hvor S-koryfæerne ligger begravet.

Liberal Alliance har etableret sig i Folketinget. Nu prøver de også på at få fodfæste i Europa-Parlamentet ved valget til sommer. Vi har LA's spidskandidat Christina Egelund i studiet til en samtale om, hvad LA vil udrette i Bruxelles. Det er først i 2. time.

Sangeren og musikeren Lars Lilholt er selvstændigt erhvervsdrivende og gammel hippie. Gad vide hvad han stemte ved sidste folketingsvalg? Hør mere om det og hans syn på samfundet, når vi taler med ham sidst i programmet.

Hør hele 1. time med Erling Faurbye og Peter Hummelgaard her

Hør hele 2. time med Christina Egelund og Lars Lilholt her

 

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718