Kategorier

Claus Hjorts værdier Politiken citerer i dag Venst…

Claus Hjorts værdier
Politiken citerer i dag Venstres egentlige ideolog beskæftigelsesminister Claus Hjort for at sige, at Venstre deler centrale værdier om demokrati og ytringsfrihed med Dansk Folkeparti. Det er formentlig chokerende nyt for en hel del Venstrefolk, som mener, at partiet er rundet af Grundtvig, folkehøjskoler, frisind, plads til forskellighed og alt den, der sentimentale retorik som Venstretopfolk ynder at fylde landsmødesalene med. Reelt set er Venstremanden '“ der tegner partiets ideologiske linje p.t. – trådt ud af skabet, som den semi-socialdemokrat og kontrolfreak både han selv og Fogh er. For dem i Venstre (og de findes) der stadig begræder splittelsen af det forenede Venstre i 1905 og som derfor mener, at Venstres ideologiske frænder bør være Det radikale Venstre, er Claus Hjorts udmelding en bombe. For alle som har fulgt regeringens politik siden regeringsskiftet i 2001 bør det ikke være en nyhed, men indrømmelsen er en nyhed på linje med hvis Frank Aaen pludselig mente, at kapitalisme i bund og grund er godt. Det er vel egentlig klarest beskrevet af Venstres forhenværende politiske ordfører Radiokanalchef Jens Rohde, der '“ åbenbart i den nuværende Troels Lund Poulsens pludselige fravær – til Politiken kommenterer Hjorts udmelding om V og DF’s værdifællesskab:
– Det er vel egentligt mere spørgsmålet om at anerkende det. Det er det samme, når ingen vil vedkende sig, at de læser Rapport, mens det samtidig er et af de mest solgte blade i Danmark.
Meget kan man sige om Jens Rohde, men han var (er) altid god for en opsigtsvækkende replik.
Dansk Folkepartis holdning til anderledes tænkende i deres eget parti er velkendt. Tisser medlemmer ved siden af potten, bliver man smidt ud på stedet. Det er sådanne værdier Claus Hjort deler. Han kunne uden tvivl tænke sig den samme håndfaste praksis i Venstre. I stedet har han i Venstres folketingsgruppe indført et de facto forbud med at ytre sig frit, tænke nye idéer eller at vedstå sig de gamle liberale værdier, som han og Fogh ikke længere deler. Sidst har kontrolfreaken over alle kontrolfreaks Anders Foghs tilsyneladende paranoia nået et sådant niveau, at han ifølge en af dagens aviser nu har udstedt et latterligt forbud mod at bade sammen med anderledes tænkende i sit eget parti. Foreløbig gælder forbuddet indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen, som er blevet antruffet på badeanstalt med nogle af de liberalt-sindede folketingsmedlemmer, der angiveligt skulle være tilbage i Venstre. Jov, der er sandelig frisind og højt til loftet i det gamle bondeparti.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “Claus Hjorts værdier Politiken citerer i dag Venst…”

Det var jo derfor vi radikale skred i sin tid 🙂

Måske kan de gå over i Liberalisterne, som burde have ret til navnet “Det Liberale Venstre”.

PS.
Skynd dig at putte din blog på http://www.polit-blogs.net, jeg havde nær aldrig opdaget den…

Lukket for kommentarer.