Kategorier

Helle T i topform Hey! Jeg kan godt li' Helle T's …

Helle T i topform
Hey! Jeg kan godt li' Helle T's nye stil og måde at kommunikere på under weekendens S-kongres. Dagens aviser er fyldt med hendes friske frække kommentarer og oneliners til gammelfar Fogh, der er vred og skuffet over kommunernes oprør. Selv har Fogh(endnu) ikke leveret svar på, hvorfor skatteborgerne ikke kan få den velfærdsservice, som han selv har lovet dem under de to sidste valg. Det bekymrer naturligvis spindoktorerne i Slotsholmens regeringskontorer, for det virker som om, at Helle T er ved at finde formen. Og det er påkrævet, hvis hun skal besejre statsministeren.

For Fogh kan stadig, det der med at stå uden manuskript og hypnotisere og imponere tilhørerne med brug af teleprompter, gennemsigtig talerstol, aggressiv gestikulation og retorisk hokus pokus på midtjysk, og det lyste også ud af Politiken-journalisternes reportage fra lørdagens Venstremøde i Odense Congress Center.
Her præsenterede Fogh endnu en re-blairiseret version af 'Det Nye Venstre' (Version 3.0'¦) der langt væk lyser af at være et til lejligheden opfundet spin-påhit, hvor Venstre nu vil forsøge at erobre en dagsorden med angivelig semi-venstreorienteret energi- og miljøpolitik, hvad det så er. Det er ikke muligt at indføre eller hæve grønne afgifter for det vil være i strid med skattestoppet, så det er ikke det Fogh har i tankerne,hvad er det så? Flere penge fra Thor P. til fredning? No Way! Nu har man afviklet den forrige regerings miljøpolitik, hvad vil man i stedet? Svar: Investering i vindmøller vil give vedvarende ren energi og gøre os uafhængig af oliesheikerne. Excuse me, men hvem kan være uenig i det? Det får vel ikke vælgere til at falde for Foghs pludselige forvandling til miljøaktivist? Det er for langt ude. Hvorfor så vælte Svend Auken som miljøminister? Meget kan man beskylde Auken for (Don’t mention Stoltenberg valgaftenen december 1990), men han brændte da for sit område. I modsætning for Fogh, der åbenbart bare vil fylde taburetten ud og adoptere hvilken som helst politik, så længe han blot kan blive siddende. Ud over at det er utroværdigt, så er det også uværdigt over for det hæderkronede og egentlige Venstre' ( Partiet med slogans som 'Frihed og Forskellighed', 'Mennesket i Centrum' og 'du må gerne være uenig') og, hvor formanden havde klare holdninger og var et menneske man kunne respektere.

Og så er Dam Kristensen tilbage i dansk politik som S-partisekretær. Det hjælper da helt tydeligt på Helle Ts chancer for en pæn fremgang til næste valg. Synd for socialdemokraterne at han ikke kan sidde i tinget samtidig. Alle med et minimum af indsigt ved, at MF-jobbet er, hvad man gør det til mht arbejdstid, og have Dam siddende i tinget vil under alle omstændigheder trække niveauet i S-gruppen betragteligt op. Welcome Back, Dam!

Tiderne er blevet anderledes i dansk politik. Fløjlshandskerne tages af i stigende omfang. Dansk Folkeparti og Venstre især har ingen grund til at være sarte. Der er brugt ganske hård retorik og især på udlændingeområdet har man ikke følt sig for fine til at henvise til horrible enkeltsager for at få folk til stemme på sig. Langt om længe er venstrefløjen vågnet op. Nu starter Socialistisk Folkepartis unge blomster '“ SFU'erne' en modkampagne, der skal få vælgernes øjne op for at DF's unge 'DFU'erne minder om Hitler Jugend': Et fantastisk brutalt karaktermord er sat i søen, som kommer efter, at DFU'ernes egen 'lærer-kampagne', der selv på patetisk vis forsøger at mistænkeliggøre hele lærerstanden som 'DFU-mobbere'. Det bliver meget spændende, at se om det lykkes for SFU. Med folk som Kenneth Kristensen i spidsen for DFU får de sikkert let spil, for han er da fuldstændig blottet for en Thulesen Dahls charme!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

7 kommentarer til “Helle T i topform Hey! Jeg kan godt li' Helle T's …”

Den lærer-Kampagne Har DFU næsten selv sunket, efter bl.a at have dummet sig så fælt på P3.
Spørgsmålet er om SFU ikke godt kunne få succes med deres kampagne efter de nylige historier fra vores nabolande.

DSUs formand prøvede jo at få skovlen under Kenneth K. i Go’ Morgen Danmark men det faldt til jorden da han sagde at det var DFU’ernes egen skyld at de blev mobbet fordi de var nogle slemme mennesker. Der virker SFUs kampagne måske lidt mere gennemtænkt, selv om jeg har mine tvivl om det hjælper at sammenligne DFU med nazister.

Lukket for kommentarer.