Kategorier

Slipsekæden afventer DSB

Slipsekæden afventer DSB
Boing! Thor P. Manden med verdens grimmeste slipsekæde får nu med rette skylden for at leveret regeringens største kommunikations-bommert i lang tid. Blandt medie-skarpretterne finder man Foghs gamle spindoktor '“ the man with the golden telephone '“ Michael Kristiansen. Doktor Kristiansen der har et velbetalt konsulentjob på deltid i Danske Bank havde i dag tid til at fortælle befolkningen gennem radioavisen om dansk politiks største paradoks p.t. 'Hvordan kan det være, at regeringen er påholdende med pengene, når statskassen bugner med 80 milliarder i overskud, når skolerne er nedslidte og der ikke er nok pædagoger? Doktorens diagnose var klar: Det forstår befolkningen ikke og det er regeringens (Læs Thor Petersens) skyld, at regeringen er endt i denne situation. Thor P. ku' bare have ladet være med at hovere overfor pressen, at hvis statsfinanserne fortsætter med at udvikle sig på denne måde, så ender vi med at eje hele verden.
Doktorens tidl. kolleger i oppositionen har ikke været sene til at udnytte situationen og Helle T fik i weekenden på S-konggressen også spundet en smuk retorisk ende over finansministerens kække udtalelse fra finanslovsfremlæggelsen for et par uger siden.

Har Thor. P. lært af sagen? Vil han i fremtiden vise mere tilbageholdenhed med pralerierne?
Tjah-bum-bum. Nu er ingen forpligtet ud over sine evner, og Thor P. kender ikke ordet ydmyghed. Slipsekæden, som hører til blandt dansk politiks absolut største opportunister, har stort set ingen selvstændige meninger, blot så længe han får lov til at være med på Foghs hold i sandkassen. I oppositions-tiden i halvfemserne var han på Christiansborg '“ både blandt partifæller og andre – kendt som 'Thor Tågehorn', som i folketingssalen hyldede Anders Fogh den Yngres 'superliberalisme' og talte dunder mod S-regeringen, som lod de offentlige budgetter stige. Hans hang til 'voodooøkonomi' dvs. økonomisk vækst via såakaldte “dynamiske effekter” af ufinansierede skattelettelser var så udtalt, at en medarbejder spurgte ham, om han havde trukket sin cand.polit(nationaløkonom)-eksamen i en automat.
I dag 6-7 år senere glæder den tidligere superliberalist sig over at, at de offentlige udgifter stiger, som var han Anker Jørgensen i 1970’erne.
Thor, som kun meget få i dansk politik har på deres personlige hitliste, sidder ikke på finansministerposten for pengenes skyld. Manden er den suverænt rigeste '“ også personligt – på Christiansborg. Når Thor P. sagtens kan undvære hyren, må det derfor være liren, magten og æren ved at sidde på pengekassen, der får ham til at stå op om morgenen for at passe jobbet. Hvad skulle det ellers være? Egentlige synspunkter endsige principper ejer manden i den røde bygning på Christiansborg Slotsplads ingen af.

Men hvordan kommer regeringen ud af situationen? Hvor meget skal regeringen åbne op for gaveboden under forhandlingerne? Det er det store spørgsmål. Selv har Thor P ingen idéer, men han er superloyal overfor DSB – Dem Som Bestemmer: – nemlig Claus 'Clauscescu' Hjort og Anders Fogh, så han må afvente beskeden i kontoret på Slotsholmen.
Foreløbig strejker pædagoger og lærere videre i Jylland, mens regeringen presser kommunerne til at leve op til deres ansvar med at overholde budgetterne.
Det bliver et spændende efterår i dansk politik!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Slipsekæden afventer DSB”

Hvordan kan du skrive så langt et indlæg om Thor P. uden at nævne hans ekvilibristiske evne til at snakke udenom 🙂

Og desuden: hvis Brian Mikkelsen har fælles økonomi med konen, tror jeg faktisk at han er den rigeste på Christiansborg. Hun har i hvert fald arvet en stor bunke penge på et tidspunkt.

Du har ret!

Jov, Eliane Wexø Mikkelsen arvede en pæn slant efter sin fabrikantfar. Jeg aner ikke om de har særeje 😉

Lukket for kommentarer.