Kategorier

BUPL- DSB 3-2 Dansk Folkeparti påstår at være det …

BUPL- DSB 3-2
Dansk Folkeparti påstår at være det mest danske parti i Danmark. Det hævder at dyrke de “danske værdier” og blandt dem ytringsfriheden, som DF gerne siger, at de vil stå vagt om. Bare ikke når det gælder medlemmerne, for de bliver jo kylet ud for et godt ord. Heldigvis har partiet folk, som den skeløjede næstformand Carl Christian Ebbesen, som man i går sendte ind i TV-Avisen, hvor en altid veloplagt grillmeister Jeppe Nybroe, står klar med hvæsset økse. Den talentfulde og efterhånden meget rutinerede Ebbesen går igennem skærmen med samme charme som Thulesen Dahl og forklarer næsten overbevisende, at det er helt ok at smide medlemmerne ud, hvis de offentligt ytrer kritik af partiledelsen. DF har helt sikkert styr på tingene, men de skal nok lade være med at belære andre om ytringsfrihed og demokrati. For det har de efterhånden bevist at de overhovedet ingen hjemmel har til, thi DF efterlever '“ i hvert fald i forhold til deres medlemmer '“ standrettens princip: Ingen forudgående falbelader,men af med hovedet – uden nogen nåde! “Chop his head off! “, ser man for sig Pia Kjærsgaard udbryde, hvergang et nyt medlem føres til skaffottet for ulydighed.
Claus Hjort må være misundelig over ikke at have det samme instrument i Venstre. Men det kan jo være, at “Det Nye Venstre” får samme mulighed. Så slipper denne blogger i det mindste for at blive opkrævet kontingent…

DSB – Claus Hjort og Anders Fogh '“ har også andre ting at se til. Meget tyder på, at BUPLs anstrængelser eller med regeringschefens egne ord de 'professionelle socialistiske ballademageres løgnagtige kampagne' har båret frugt. Et markant flertal af vælgerne ønsker ifølge en ny meningsmåling at smide skattestoppet på porten for at få mere velfærd. Det er nok ikke så underligt for efter tre ugers kampagne står svarerne tilbage med den opfattelse at den offentlige sektor er blevet skåret helt ind til benet. Det gør spørgsmål af den karakter i sig selv ekstremt ledende og bliver af vælgerne opfattet som: Hvis du skal vælge mellem ikke at kunne få dit barn passet, mens din gamle mor dør i skidtet derhjemme – mod i stedet at få løst problemerne OG få en skatteforhøjelse plus 500 kr. mindre til rødvin, bøffer og fladskærme efter skat om måneden, Tjah, hvad vælger du så?

DSB vil dog ikke røre skattestoppet, for Fogh og især Hjorts troværdighed blandt traditionelle borgerligt liberale vælgere er på retur. Hvis de oveni dropper skattestoppet, så er der slet ingen grund til at stemme på Venstre til næste valg. Interessant bliver det dog at se om S tør satse og droppe deres eget kopierede skattestopsløfte. Først når det sker, bør skatteborgeren for alvor blive bekymret. Måske er det derfor, at DSB har sendt 'Trolle' '“ Troels Lund Poulsen ud på slagmarken med et nyt slagvåben under armen som skal undergrave Helle Ts troværdighed. Under åbningsdebatten her i formiddag beskylder han Helle T og socialdemokraterne for 'en slingrekurs'. Fx har S 'købt' regeringens håndfaste integrationspolitik, men ville ikke være med i forlig. S's tidligere meget forskellige udmeldinger om skattestoppet er også hevet af stalden og pudset af til lejligheden, og endelig peger Trolle på, at S's finanslovsforslag er underfinansieret med 3,5 mia. kr. Der er Troels Lund formentlig på sikker grund og ladet Thor P. og regnedrengene i Finansministeriet kigge på forslaget forinden. Thor P. er selv en mester i 'voodooøkonomi' og ufinansierede forslag fra sin tid i opposition, så han ved formentlig, hvad han taler om!

I mellemtiden tyder de sidste uger ballade omkring daginstitutionerne på, at BUPL hiver en snæver sejr hjem. 15 kommunalbestyrelser er faldet til patten og vil lave om på deres budgetter til gunst for daginstitutionerne. På Christiansborg har det største populistiske parti DF i Folketinget snedigt fundet på en lille leg, der kan holde partiet skadesløs i forhold til vælgerne. De vil flytte en milliard fra globaliseringsfonden til nogle betrængte kommuner velvidende, at der ikke er et politisk flertal for det'¦
Jo, det er sandelig folkestyret, der arbejder! Denne gang er det DF, der bruger et prokuratorkneb, men det er set ofte før blandt alle øvrige partier. DFs spekulation i, at en del af vælgerne ikke kan gennemskue sammenhængen, er næppe noget der vil mindske politikerleden hos de mange som faktisk kan gennemskue, hvad der foregår. DF kan jo gøre som de vil. Partiets slogan ' Dit land '“ Dit valg' siger jo netop, at man kan stemme på DF og lade Thulesen Dahl og Co. skalte og valte som de vil så længe det gavner deres egne Galluptal uden hensyntagen til, hvad der gavner Danmark i det lange løb. Kynismen er de dog heller ikke ene om. BUPLs succesfulde kampagne imod nedskæringer på daginstitutionerne / for flere penge til området/ imod regeringen er i sig selv et glimrende bevis på det.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “BUPL- DSB 3-2 Dansk Folkeparti påstår at være det …”

Good work, very nice blog. Seems you enjoy working with/ on the internet. And
if something like that even pays off well, it would be even better, woulnd’t it?

I chose you because you convinced meby all the effort you put into it. That
really convinced me.
For further information please look up my site www-franco.blogspot.com Please get more information
on….see the video!

Lukket for kommentarer.