Kategorier

Ondt i røven

Nedslidningen af Naser Khader er i gang, og politiske kolleger er tilsyneladende ved at være træt af den radikale komets image som politisk wunderkind. Han er doven, siger de.

'Politik er dejligt' sagde Erik Ninn-Hansen, da han mødte journalisterne efter at et konservativt gruppemøde reelt set havde fyret ham som Folketingets Formand.

I dansk politik findes en lovmæssighed der minder meget om tyngdeloven. Hvad der kommer op må også falde ned igen. Den radikale Naser Khader blev i går (igen) udråbt som politisk wunderkind, da en meningsmåling viste, at han alene kunne trække CD ind i folketinget med 20 mandater. Ekstra Bladet kunne allerede i går citere unavngivne partifæller, der ønsker Naser god tur og held og lykke over i CD. Mon ikke, at det er Vestager-støtter, der arbejder?

I dag i Jyllands Posten er det de to politiske rugbrødsarbejdere, hvis brede popularitet er til at overse, Jytte Andersen MF (S) og Preben Rudiengaard MF (V) som mere eller mindre får sagt om den sympatiske og charmerende Naser Khader, at han er doven og overfladisk når det kommer til at sætte sig ind i sager, der ligger udover integrationsspørgsmål. De to politikere siger egentlig bare, hvad der længe har været indtrykket hos mange med deres daglige gang på Christiansborg. Jyllandspostens artikel får stillet spørgsmålet, om Naser Khader på grund af sin dovenskab er uegnet som radikal partileder.

Om sin beherskede begejstring for tungt lovgivningsarbejde har Naser Khader tidligere forklaret, at han var 'idépolitiker' og derfor ikke '“ ligesom de øvrige 178 medlemmer af folketinget – behøver at sætte sig ind i al mulig indviklet teknisk lovgivning. Problemet er bare, at det er hvad dansk politik, når det kommer til stykket, egentlig handler om. Naser Khaders kvaliteter som debattør m.v. har ingen anfægtet.

Jyllands-Postens kilder mener også, at Naser Khader efter fem år på Borgen, mangler at have lavet et egentligt politisk forlig. Khader svarer imidlertid kækt igen og demonstrerer samtidig sans for kreativt brug af et af de fagreste danske sprogblomster:

– Jeg vil hævde, at jeg har lavet flere forlig og beslutningsforslag end Helle Thorning-Schmidt har. Dem, der siger andet, er historieløse og har ondt i røven.

Marianne Jelved siger i dag til Berlingske, at de radikale skal have et reklamebureau til at hjælpe sig med at vurdere, om man bruger Naser nok i profileringen af partiet.
Naser selv er ikke i tvivl. Han vil frem i forreste række sammen med Jelved. Men dér trækker 'håndtasken' grænsen. Til Berlingske siger hun:

– Jamen, hele folketingsgruppen skal gå hånd i hånd. Projektet kan ikke nøjes med at blive solgt af en eller to. Det er en større opgave, og derfor indgår Naser Khaders bemærkninger i jeres avis i den samlede plan. Klart, at Naser skal være med, men det skal vi andre altså også. Nu tager vi nogle drøftelser, hvor også Nasers bidrag indgår.

Jelved er skræmt fra vid og sans over Naser Khaders krav om mere indflydelse, men forsøger nu at vinde lidt tid. Med den kampagne mod Khader, der åbenbart nu er gået i gang, dukker andre sider af Naser Khader frem fra overfladen, der kan dæmpe folkekravet om 'Naser for president'. Det sidste er ikke skrevet om magtkampene i Det Radikale Venstre.

På Jarls Blog er vi ikke historieløse, og vi kan derfor – efter at have betragtet magtkampene hos de radikale – stilfærdigt konkludere, at Ninn havde ret: Politik er dejligt…

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

4 kommentarer til “Ondt i røven”

Som radikal piner det lidt at se Nasers opførsel i disse dage. Jeg hælder helt sikkert mest til hans linje (sammenlignet med Jelved/Vestagers), men jeg så hellere Morten Helveg eller Anders Samuelsen i spidsen.

Jeg tror ikke et sekund på at man kan betvivle at Naser er demokrat og ikke bare lyver sig frem for så senere at indføre Kalifatet når han står på magtens tinder.

Men jeg vil gerne betvivle mandens evner til at sige noget som er udover minimalt interessant.

Han vil sikkert ikke arbejde for en islamisk stat, men det er legitimt at stille spørgsmålstegn ved, om han er 100% demokrat efter hans reaktioner på de uskyldige, private Muhammed-tegninger i DFU og RU. Manden agiterede for efterlevelse af det islamiske billedforbud i Danmark – det kan ikke diskuteres.

Lukket for kommentarer.