Kategorier

Løkken er en spindoktor

Efter at Indenrigs og Sundhedsministerens tidligere spindoktor Ulla Østergaard gik over til TV2's nye 24-timers nyhedskanal har Lars Løkke '“ ifølge Ekstra Bladet i går '“ været på jagt efter en ny spinfidus. Løkke/'Spindulla' var igennem regeringens fem første år kendt – i hvert fald blandt nogle journalister – som det sureste, men absolut også mest selskabelige minister/spindoktor-makkerpar på Christiansborg.

Ekstra Bladet gav det indtryk, at Løkke havde været rundt på gangene for at faldbyde den ledige plads til adskillige journalister. Man kommer uvilkårligt til at tænke på den gamle joke fra de konservatives borgerkrigs tid, hvor tjansen som partiets informationschef blev passet af en vikar fra pressetjenesten. Spurgte man – som jeg, der bare var alment interesseret studentermedhjælper '“ sig for, om hvem det kanske blev, mødte man straks det ætsende sarkastiske modspørgsmål: Er du ikke også blevet spurgt? Partiets ydmygelse var total.

Så galt går det nok ikke for Løkke. A-kæden blandt journalisterne på Borgen har dog takket nej, og det kan der være mange grunde til. Tankevækkende er det dog, at jobbet hos “Venstres Coming Man” ikke kan tiltrække de bedste hoveder af journaliststanden. Men sporene skræmmer måske? Måske vurderer journalisterne '“ ligesom mange andre '“ at Fogh-regeringen har haft sin bedste tid.


Speaking about the devil'¦.

Statsministerens tidligere spindoktor Michael Kristiansens exit sidste efterår var – i hvert fald i begyndelsen – fejende flot. Et stort vellønnet job stod og ventede ovre hos Danske Bank. Nu skulle A.P. Møllers foretrukne bank opruste på spinsiden.

'So ein ding müssen wir auch haben' '“ lyder det gamle ordsprog, og det var formentlig baggrunden for, at Nordea så for syv måneder siden ansatte finansminister Thor Petersens tidligere spindoktor Carsten Mai, som bankens pendant til Dr. Kristiansen. Forinden havde Mai lige været inde og vende hos PA-firmaet Burson-Marsteller, der for tiden mest er kendt for deres ikke specielt professionelle håndtering af en sag omkring en anden kunde og Forbrugerrådet. Men Mais tid i Nordea er nu '“ allerede – omme, forlyder det.

I 'miljøet' er der to versioner af Mais exit. 1. Han har fået sparket af Nordea-direktøren Peter Schütze. 2. Han har efter under et års tjeneste såmænd selv sagt op for at søge nye udfordringer i det lukrative erhvervsliv. Jarls Blog hælder til den forklaring, at han er blevet fyret. Det giver ingen mening, at han skulle sige sit fede og efter sigende ganske vellønnede job op i Nordea – en bank der i øvrigt sætter en ære i IKKE at ville forhandle priser med deres kunder.

Nu forlyder det imidlertid, at Mai er blevet ansat hos selveste Svend Gunbak '“ en kommunikationsrådgiver, hvis tjenester som statsministeren, Bendtsen, skibsrederen og mange andre igennem tiden har gjort brug af. Gunbak samarbejder også med Michael Kristiansen, der ved siden af halvtidsjobbet i Danske Bank har sin egen konsulentbiks. Så nu er regeringens tidligere spin-topfolk samlet under 'Onkel Svends' hat.
Held og lykke med det!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718