Kategorier

Venstrevælgere kan rende og hoppe

Et flertal af Venstres vælgere vil have partiet til at dreje væk fra midten i dansk politik. Velfærdspolitikken skal skrottes, og i stedet skal Venstre satse på skattelettelser og traditionelle liberale mærkesager, mener to ud af tre Venstre-vælgere, det skriver Nyhedsavisen med henvisning til en undersøgelse fra analysebureauet Epinion, som offentliggøres i Ugebrevet A4 mandag.

Avisen konkluderer, “Dermed går Venstres vælgere stik imod den midtsøgende kurs, som statsminister Anders Fogh Rasmussen(V) har haft stor succes med i de fem år, han har dannet regering.”

Ifølge Venstres politiske ordfører, Troels Lund Poulsen, giver undersøgelsen ikke grund til bekymring:

“Der er jo ikke overraskende, at et flertal af Venstre-vælgere mener, at der skal være en kant til Socialdemokraterne. Det er også afspejlet i den politik, som vi fører,” siger han til Ugebrevet A4.

Gad vide hvad Troels Lund Poulsen mener med det? Det kan i hvert fald ikke være finansloven, der var kemisk renset for liberale idéer.

Nyhedsavisen skriver videre:

Ifølge lektor i statskundskab ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen, har statsministeren dog råd til at ignorere sine vælgeres ønsker om en mere liberal linje.

 »Fogh kan tillade sig at gå meget langt i sin midtsøgende kurs. For de liberale vælgere i partiet har ikke noget reelt alternativ til Venstre. Men hvis det kommer, bliver Venstre tvunget til at tage kritikken fra sin højrefløj meget alvorligt, « siger Kasper Møller Hansen og henviser til partiet Liberalisterne, som forsøger at blive opstillet til næste Folketingsvalg.

Det Møller Hansen reelt siger er, at Anders Fogh og Claus Hjort kynisk spekulerer i, at liberale vælgere – hvis ikke Liberalisterne bliver opstillingsberettiget – ikke har andet alternativ end Venstre. Det har han ikke helt ret i. Kritiske og skuffede vælgere kan blive hjemme eller stemme blankt. Det er faktisk set før at netop sofa-effekten har afgjort valg. Claus Hjort og Anders Fogh taber for hver dag troværdighed overfor liberale vælgere, og senest i går aftes i TV-Avisen erklærede Claus Hjort – igen – at man ikke ryster på hånden. Den socialdemokratiske linje bliver videreført. Med andre ord: DSB (Dem Som Bestemmer) blæser fuldstændigt på, hvad Venstres egne vælgere faktisk mener.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718