Kategorier

"Nu dages det Karen, det lysner i Øst(jylland)"

Karen Jespersen erklærede forleden åbent og ærligt på TV2: 'Jeg er ikke liberalist'. Må man have lov at spørge, hvad hun så vil i Venstre '“ Danmarks liberale parti? Hvorfor insisterer partiet på at kalde sig Danmarks liberale parti, hvis det ikke længere netop er et parti for liberale eller liberalister? Hvorfor vil Venstres stærke mand Claus Hjort Frederiksen forhindre – med sine mange tidligere indvendinger – andre i at opstille til folketinget under navnet 'Liberalisterne' når disse mennesker frit, åbent og uden nogen som helst betænkeligheder nu vedkender sig at være, netop liberalister?
Indtil for ganske nylig har Venstretoppen med deres protester/indvendinger effektivt “saboteret” Liberalisternes muligheder for at samle underskrifter ind for at kunne blive opstillingsberettiget. Halvandet år tog det samlet set at behandle sagen. Først ét år i indenrigsministeriet hos Lars Løkke Rasmussen. Da så Liberalisterne brokkede sig, røg sagen over til Lene Espersen i Justitsministeriet, der “kun” brugte et halvt år til at overveje sagen. Ingen kan endnu forklare, hvorfor det tog så lang tid. Havde den samme sagsbehandling fundet sted i udlandet, havde samtlige folketingspolitikere uden tvivl råbt op om magtfordrejning og derpå gået i fakkeltog til Rådhuspladsen m.v., men vi er pæne mennesker her i landet. Tamilsag til trods, så kan vi ikke i levende live forestille os, at regeringsembedsmænd ligger under for nogen form for politisk pression ved bevidst at sylte sager som denne. Derfor sker der nok heller ikke meget mere i denne sag, hvor partinavnet Liberalisterne '“ Frihed og Velstand i øvrigt også – og pinligt langt om længe '“ er godkendt. Forestillingen frem til finanlen var i hvert fald uskøn, og skyggen falder på Venstre-toppen.

Nu skal de gode folk i Liberalisterne måske i stedet koncentrere sig om at få lidt bedre styr på kommunikationen. Foreløbig er det lykkes for dem at fremstå som et parti for forkælede veluddannede fornærede mænd omkring de fyrre uden nogen som helst form for appel til kvinderne. Forsigtigt tror jeg på, at Liberalisterne har et potentiale, men der skal bedre styr på udmeldingerne '“ ellers giver de Claus Hjort alt for let spil mht at underspille partiets muligheder over for “regeringsskribenter” som Thomas Larsen på Berlingske mfl. For der er et behov for et egentligt liberalistisk parti til højre for Venstre og de konservative. Ellers kan Fogh lade sin flanke til højre stå helt udækket, mens han og Claus Hjort 'pakker Helle Thorning-Schmidt ind i vat' ved at brænde endnu flere offentlige midler af på velfærdsgoder til befolkningen, med inspiration i socialdemokraternes tænkelige og utænkelige velfærdskatalog. Jeg vil i øvrigt sent glemme tirsdag i sidste uge, hvor den liberal-borgerlige statminister Anders Fogh Rasmussen skamløst stod og pralede af, at de offentlige udgifter aldrig havde været større (!) Tænk at man skulle opleve det fra en mand, som for 15 år siden talte om 'velfærdsnarkomani'.

Dengang hørte jeg til dem, der mente, at Fogh overdrev velfærdsstatens skyggesider i bogen fra “Socialstat til Minimalstat”?. Måske var det bare et “spin” eller en nyttig rekvisit i en kynisk selviscenesættelse af sig selv som “ideolog” med henblik på at få intern opbakning til at blive Venstres leder efter Uffe? Nej, det kan det næppe være, for hans kone – førstedamen – sagde i et stort interview i Søndagsavisen, at hun hadede spin. Jeg mener, hun kan da ikke sådan gå og hade, hvad hendes egen mand går og laver, vel?

Er der da nogen ende på Venstres ryk mod venstre? 'Nu dages det brødre, det lysner i øst(jylland)' Måske er det efterhånden heller ikke helt utænkeligt, at Claus Hjort går og fløjter denne gamle socialdemokratiske melodi. For først stjal han og Fogh socialdemokraternes politik. Siden løb de med en af partiets toneangivende politikere, så hvorfor nu holde sig tilbage med at tilrane sig Socialdemokraternes håndfaste kulturklenodier såsom den røde rose? Hvorfor ikke lade Venstres landsmøde indlede med en sang af arbejderdigteren Oskar Hansen?

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “"Nu dages det Karen, det lysner i Øst(jylland)"”

Fjohget er parat til offentligt at afsynge internationale med blussende kinder og blikket vendt mod himlen, hvis det kan vende meningsmålingerne.
Karen er parat til(og har)en pagt med fanden for at forhindre at betondogmetikken uddør og bliver overtaget af “reason”, det drejer sig om at vælge fjender der er genkendelige og at indskrænke hadefeltet til ikke mere end tre til fire punkter.
Om det er AAB. jyde, opel,dialekt.
eller tørklæde, pitsaria,overskæg,dialekt er et fedt. en gang dogmatiker altid d….

Kloge ord om den skadaløse behandling af liberalisterne. Dansk politik er for tiden er absurt totalteater, men jeg syntes nu du gør Thomas Larsen uret, det kan godt være han arbejder på Berlingske, men at hans analyser skulle være specielt regeringsstøttende har jeg svært ved at se. De mindst objektive analytikere er i mine øjne Erik Meyer Carlsen, Ralf Pitelkow og Karen Jespersen – og hvis der kommer noget godt ud af Karens uhellige ægteskab med Venstre, så skulle det være at vi bliver fri for at høre på flere af hendes “analyser”.

@Niels Henrik

Du har ret så langt, at Thomas Larsen da et eller andet sed er kritisk – som han nu skal være, når man trods alt skriver for en avis. Fx. er der oplagte tabersager for regeringen, som han bliver nødt til at behandle på en objektiv måde. Men Thomas Larsen er efter min mening ALT for modtagelig overfor regeringens spin. Det har hen bevist flere gange. Det er ofte gerne Foghs og Claus Hjorts verdenssyn, han kolporterer, men pakket ind i hans egne gevandter. Sammenfaldet kan være en tilfældighed, men det tror jeg ikke. Larsen vil sikkert selv hævde, at han blot skriver “objektive” analyser.

Efter min og andres opfattelse er Berlingskes redaktion – med et par undtagelser – generelt meget optaget af at please den siddende regering og ligge under for dens spin og brokkerier overfor pressen. Men der er da heldigvis en del undtagelser og især blandt de skrivende Berlingske-journalister. Et eksempel så man jo netop her i dag, tirsdag.

Lukket for kommentarer.