Kategorier

Tal om svigt af værdikamp

Venstres ideologiske agterlanterne Claus Hjort Frederiksen, som ifølge ham selv – deler afgørende værdier med Dansk Folkeparti, kæmper nu for, at den borgerligt-liberale tænketank CEPOS bliver medlem af den højeste økonomiske sagkundskab i Danmark – Det Økonomiske Råd. Forslaget møder dog hård modstand i regeringen hos erhvervsminister Bendt Bendtsen (K).
Berlingske fremstiller det som et “usædvanligt” “offentligt skænderi” mellem to medlemmer af regeringen:

På en avisforside og i flere personlige breve til den konservative partiformand, økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen har han talt varmt for, at Cepos dermed kunne agere modvægt til Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der i dag sidder med i Det Økonomiske Råd. Men i et nyt lovforslag holder Bendt Bendtsen alligevel Cepos ude af Det Økonomiske Råd – til frustration for Claus Hjort Frederiksen.

Bendt Bendtsen afviser dog, at han holder Cepos ude af det gode selskab for at provokere Claus Hjort og Venstre. Nej, Cepos er ikke kommet med, fordi medlemsantallet i Det Økonomiske Råd er blevet reduceret fra 29 til 26 medlemmer.

Claus Hjort som formentlig har plantet hele historien har sågår fået én af sine skødehunde til at bjæffe lidt af den konservative leder:

 »Jeg undrer mig over, at en konservativ økonomiminister ikke benytter lejligheden til at give Arbejderbevægelsens Erhvervsråd et modspil. Det er fuldstændig ubegribeligt, at han ikke tager Cepos med. Bendt Bendtsen svigter den borgerlige liberale værdikamp i Danmark, « siger videnskabsordfører Torsten Schack Pedersen (V), der agter at forfølge sagen.

Yeah right. Venstrefolkenes hykleri er ikke til at holde ud. Bendt Bendtsen har gjort mere for at fremme borgerlige liberale værdier herunder skattelettelser end de to herrer, som i stedet for at lede landet og slås for liberale værdier bruger mere tid på at få Det Ny Venstre til at ligne Socialdemokratiet mest muligt. Foruden i øvrigt at drive klapjagt og hetzkampagner i offentligheden og internt marginalisere alle frihedstænkende Venstrefolk.

Cepos i DØR er isoleret set en god idé, men sagen handler ikke om tænketanken. Ideén med “Cepos i DØR” udnyttes af Claus Hjort til at profilere sig over for Bendtsen. Det sker i et let gennemskueligt forsøg fra venstremandens side på at fremstå som særligt optaget af liberale idéer.

Nu er det længe siden, at Claus Hjort var optaget af frihedstanker eller at nogen i ædruelig tilstand med kendskab til Venstres politik OG uden at grine har påstået, at beskæftigelsesministeren er liberal i klassisk forstand.

Det er dog andre, som flittigt har pyntet sig med liberalismens gevandter for at blive valgt til det høje ting. Fx burde en Torsten Schack Pedersen skamme sig over sin belæring af Bendtsen. Han, som sidste gang gik til valg med store annoncer i Jyllandsposten med krav om skattesænkninger. “Max. 50 pct. i skat” hed det dengang.

Siden er Schack faldet til patten hos Claus Hjort, hvor den tæmmede tandløse løve eftersnakker beskæftigelseministeren, hvor han kan komme af sted med det i et ynkeligt forsøg på, at der engang skal falde lidt tungere ordførerskaber af. (Rolig nu Torsten, du bliver aldrig minister!)

Jarls blog vil gerne hjælpe med et nyt valgslogan for Torsten Schack, for han kan få svært ved at blive valgt næste gang: Stem på Torsten Schack, så bliver det ved snak!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718