Kategorier

Analyser om københavnsk politik

Jarls Blog har nu fået en lille opgave med at analysere københavnsk politik. De store blade som Berlingske, Politiken, JP og Nyhedsavisen mfl. har enten nedprioriteret eller helt opgivet Rådhus-dækningen, mens et lille gratis 14-dagesblad som Bryggebladet, der trykkes i 8600 eksemplarer og drives af en håndfuld arbejdsomme og nøjsomme mennesker på Islands Brygge i København, tværtimod finder politisk baggrundsanalyse, og hvad der foregår i korridorerene på Københavns Rådhus tilstrækkelig vigtigt til, at min ringhed har fået denne opgave. Du kan læse de tre første analyseklummer på “Københavns politik”, hvor den seneste blev bragt onsdag.
Nu holder Bryggebladet sommerpause, men vi er tilbage igen den 22. august.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “Analyser om københavnsk politik”

Tak for disse analyser.

Jeg ved godt Københavnsk lokalpolitik måske ikke har den store interesse i blogosfæren, men for os der bor her i Kbh (og selv er lidt involveret) er det meget interessant.

/Limagolf

Jeg savner faktisk et forum hvor man for alvor kan grave lidt i Københavnsk lokalpolitik, og desværre er bryggebladet nok ikke det rigtige forum for lidt skarpere og dybere analyser. Jeg er helt enig i dine klummer, men de fremstår mere som referater af begivenheder end egt. analyser.
Vi har tidligere diskuteret det herinde, men jeg syntes faktisk af JP trods deres fejl af og til gjorde et hæderligt forsøg på at lave lokaljournalistik. Det jeg savner i dag er nogle af analyserne bag den til tider bizarre adfærd blandt BR-politikere.
En person som kommenterer Winnie Larsen Jensens afhopning med samme lidenskabelighed som et vred bjæf fra Clausescu 😉 I den forbindelse kan jeg da oplyse at det er mere end et år siden at jeg hørte unge socialdemokrater begynde at sprede rygter om hendes tiltagende alkoholmisbrug. Mon det er det er har skubbet hende ud over rampen? De samme socialdemokrater sladrer også om hvordan den anden Winnie ligger i med borgmester fra SF. De benytter virkelig sladderapparatet til at dolke nye og gamle fjender.
Hvad med nogle af de højspændte budgetforhandlinger, hvor skolebevillinger bliver glemt fordi borgmesteren er uforberedt eller hvor bevillinger fjernes fra alle oppositionens mærkesager.
Jeg hørte for nyligt at en konsulentundersøgelse havde vist at sundhedsforvaltningen i Københavns Kommune brillerede med højest sygefravær, dårligst moral og størst utilfredshed med ledelsen. Den slags er heller ikke stort nok til landsdækkende aviser.
Så er der endnu en gang de billige boliger. Jeg tror ikke at nogen udenfor systemet vil tro på hvor sindsygt alt omkring byggesager i København kører. Stik imod al saglighed i forvaltningen flyttes alle projekter der indeholder noget der lugter at billige boliger forrest i rækkefølgeplanlægningen. Ingen ledige områder kan bruges til noget som helst idræt eller aktiviteter fordi alt er reserveret til genhusning af fodboldbaner fra Kløvermarken. Sagsbehandlere i både økonomi og teknikforvaltning ligger vandret for at finde løsninger på billige boliger mens andre projekter syltes på ubestemt tid. Oven i dette kommer at de to tyranner Ritt og Bondam begge er udstyret med et snagegen og et veludviklet temperament, så de ansatte sidder på kontorerne og ryster. For at føje spot til skade har man ansat Klaus Juhl, som er notorisk kendt for sine manglende evner indenfor personalepleje.
Resultatet er også et historisk stort dyk i medarbejdertilfredshed, særligt i økonomiforvaltningen, hvor alt går op i positionering og synliggørelse for isdronningen.
Jeg er desværre jobmæssigt forhindret i at starte bloggen, men jeg kommenterer gerne hvis nogen tør tage handsken op 🙂
Og hvis nogen journalister skulle læse med, så vil jeg opfordre til en begæring om agtindsigt for alle omkostninger forbundet med planlægning og udførsel af planerne for billige boliger. Min egen sjusning er noget med 10 – 15 årsværk af 500.000 kr. + konsulentydelse. Måske i omegnen af 8 – 10 mio. kr. for 12 boliger. Måske var de slet ikke så billige endda.
Hermed skulle opfordringen være givet videre….

Tak for de positive ord.

Jeg er med på at jeg måske er lidt for referende. Det skyldes især, at Klummen lige er startet, og jeg skal have alle med. Desuden skal den seneste klumme lige før sommerferien samle alle boldene op.

Spændende med alle disse sager. Der er noget at gå igang med journalister, der følger med på dette site! 😉

Lukket for kommentarer.