Kategorier

Klima-kamæleonen

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen lørdag den 20. oktober 2007

Forskere mener, at miljøministeriet i begyndelsen af regeringens levetid var lidt for kreative med hensyn til at sakse i deres forskningsresultater om klimaændringerne, så prognoserne så mere lyserøde ud i ministeriets publikationer. Dengang så Anders Fogh miljøpolitik gennem de samme briller som Bjørn Lomborg. Ved sin tiltræden i 2001 gik regeringen til kamp mod de offentligt finansierede 'smagsdommere' og beskar derfor Svend Aukens vildtvoksende miljøimperium. I stedet fik Lomborg sin legeplads – det forkætrede Institut for Miljøvurdering, der siden sygnede hen. Forskere mener nu, at de dengang dukkede nakken og lod deres tunge tøjle, når journalister ringede for at høre deres seneste prognose for det globale klimas udvikling. De var bange for at miste bevillinger, forklarer de. Omvendt var forskerne vel dengang nogle kyllinger, der mere var optaget af karrieren frem for at sige, hvad de mente. Den daværende miljøminister Hans Christian Schmidt har måttet forsvare, at han sad med en rød tusch og enten redigerede i eller syltede forskernes materiale. Det er dog indlysende, at regeringen selv må bestemme, hvad der står i dens publikationer. At dens troværdighed i offentligheden, så ryger sig en tur, ja det kan vælgerne så straffe den for i stemmeboksen. Schmidt får lov at kæmpe med denne sag alene, hvor Fogh ikke skal have noget klinket. Han har sadlet om, er ikke længere dus med Lomborg, men øver sig på at tale om klimaudfordringen med samme patos som Al Gore i skæret af verdenspressens blitzlys under FNs klimatopmøde i København i 2009. Schmidt må derfor selv rage kastanjerne ud af ilden. Fogh? Han er til EU-topmøde!

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

2 kommentarer til “Klima-kamæleonen”

Vi er nået dertil hvor højtuddannede akademikere i betroede stillinger lader sig tryne af skide politikere og magtmennesker, fordi de er bange for at skille sig ud, og skade karrieren.
Og de vil have os til at tro på, at deres interesse er – verdens frelse.
Vi lever i verdens pæneste og mest politisk korrekte land. Måske lige bortset fra Sverige – hvor det er grundlovsfæstet at ingen må sige noget andet end det konsensus har fundet ud af.
Skyd konsensus!

Denne sag er simpelthen så rådden som noget kan være! For det første viser den at forskere lader sig styre af bevillinger og karriere '“ ikke at det skulle komme som en overraskelse '“ og derfor ikke rapporterer tingenes tilstand af frygt for repressalier. Hvorfor man må antage at det samme gør sig gældende med omvendt fortegn, nu hvor vinden er vendt i hjørnekontoret i Prins Jørgens Gård.

For det andet viser den med al tydelighed, at Anders Fogh styrer landet som vinden blæser '“ i hvert tilfælde når vi taler indenrigspolitik '“ og virkeligt mener det når han siger at 'Liberalismen er forældet'.

Tænk sig at vi nu har fået folkevalgte embedsmænd, som styrer landet ud fra en idet om …øhhh… ja om ingen ting?!

Lukket for kommentarer.