Kategorier

Røsten fra fortiden

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen fredag den 2. november 2007.

Alskens godtfolk, der følger valgkampen er enige om én ting. Den ligner mildt sagt ikke de tidligere af slagsen. Et tendens tegner sig: De fire gamle partier VK og SR får tæsk, mens SF og Ny Alliance går frem. Hvad skyldes så Villy Søvndals succes? Mit eget bud er hans forførende retorik og SFs klare ideologiske profil. Ny Alliance toner også rent flag med hensyn til at kræve skattelettelser.
Forleden blandede tidligere statsminister Poul Schlüter sig i valgkampen ved at slå fast, at det var en stor fejl, at de konservative ikke var gået til valg på skattelettelser. Der er ingen visioner i valgkampen, så i stedet burde K satse på grundholdninger og ideologi, mente han. Tænk engang og det kommer fra en mand, der engang sagde, at 'ideologi er noget bras'. Måske K skulle høre efter, hvad den gamle nu siger?
De konservatives Lars Barfoed hørte i al fald den gamles basun gjalde, sprang op med spændt bælte og en idé: Måske man kunne give skattelettelser ved at droppe børnechecken og efterlønnen til de rige? Et lille døgn efter meddelte K, at Barfoed var blevet 'misforstået''¦0-1
Ved hjælp af statistik fremmaner socialdemokraten Mette Frederiksen under valgkampen et billede af, at VK-regeringens politik har gravet en ny 'social massegrav'. TV2s faktagruppe kunne dog bevise, at hendes tal for socialt udsatte grupper var forkerte. Pinligt, men pyt. Frederiksen gav da bare tallene skylden! 1-1

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

8 kommentarer til “Røsten fra fortiden”

Jeg har ikke forstand på politik, men …hvis Søvndal og den øvrige Venstrefløj kommer til roret ved valget, så kan befolkningen vel regne med at de nuværende sorte tal på bundlinien gradvist skifter farve ?

Jeg kan ikke frigøre mig for tanken om sprederen der kommer efter samleren.

“TV2s faktagruppe kunne dog tilbagevise, at hendes tal for socialt udsatte grupper holdt stik. ”

Lidt uklar formulering, jeg går ud fra der menes, at tallene ikke holdt stik? “Tilbagevise at de holdt stik” kan tolkes på samme måde, men lyder ret forvirrende. 🙂

Jeg så omtalte indslag og fik ikke det indtryk at tallene ikke holdt stik, men at man i 3 af omtalte tilfælde var de op til en ret “fri” fortolkning afhængig af tid eller hvem man medregnede. Men du fik altså noget andet ud af det?

3. Et ud af de fire tal, som Mette F. rejser rundt med kunne verificeres. Og så tilstod hun jo, at man måtte sikre, at tallene var i orden. Det var altså ikke hendes skyld, men tallenes. Hvor troværdigt er det? Jeg er med på, at vi langt fra er ude i “en Villy” eller noget, men det var dybt pinligt!

SF ´s fremgang tror jeg kan skyldes flere ting:
Ideologi er blevet moderne, selv fru Jensen er bange for global opvarmning, Villy er MEGET folkelig, og meget menneskelig -lige noget for danske kvinder, og det at danskerne er trætte af Fogh mod Thorning -man vil gerne have noget mere bredde. Ny Alliances fremgang tror jeg skyldes nogle af de samme faktorer – Naser har folkeligt appel ligesom Villy -især hos Quins, og de baner vej for bredde – måske ikke i kraft af deres politik, men bare ved deres blotte eksistens.

Jarl:

Mit overordnede problem er at TV2 er mere optaget af formatet end af fakta – de 3 tal kunne bruges og misbruges efter behov, det var for uklart. Det er selvfølgelig surt for TV2’s selv-iscenesættende nymfe, at hun, efter at have spildt en hel dag på at verificere tal, ikke havde mere krudt i pistolen og derfor måtte forsøge sig med en lige så tvivlsom fortolkning som Mette Frederiksen selv.

I forhold til “Søvndahl-gate” så var dette en fis i en grisestald…

Hvis Mette Frederiksens omgang med tal er pinlig, hvad er så VK-regeringens omgang med tal for vindenergi?

TV2s faktapatrulje var ikke i tvivl, og fik for en sjælden gang skyld Lars Løkke til at virke noget ulden i munden. Ved et møde idag måtte Per Stig i øvrigt medgive, hvad faktapatruljen altså senere på aftenen viste.

Lukket for kommentarer.