Kategorier

Ny Alliance er som våd håndsæbe

Blogklumme bragt i Nyhedsavisen den 1. december 2007.

Torsdag i folketingssalen fik Ny Alliance vist statsministeren, hvordan partiet har tænkt sig at balancere dets stemmer imellem regeringen og venstreoppositionen, hvis ikke at han tager dem alvorlig. NA gik nemlig sammen med S,R og SF og stemte for et såkaldt dagsordensforslag med et politisk indhold, der stort set var sakset fra regeringsgrundlaget. Tilbage stod en rasende regeringsleder, der sammen med VK og DF måtte stemme for en konkurrerende, men ret intetsigende paradeforslag, der gik på, at regeringen nu sætter lidt fut i kvalitetsreformen. Fogh havde klart regnet med, at han ved Folketingets åbning kunne demonstrere at VKO plus NA stod bag ham, men det kiksede altså. Frustrationen fik frit løb på regeringsbænkene, og det blev observeret, hvordan Fogh bandede og arrigt kastede papirerne ned i bordet. I Venstre har man siden også brugt krudt på en diskussion, hvorvidt partiets nyudnævnte politiske ordfører Inger Støjberg i situationen viste sig at være tilstrækkelig dreven eller opmærksom under forhandlingerne, siden NA endte med at ikke at ville stemme sammen med VKO-flertallet. For det var i hvert fald tydeligt for alle, at Fogh havde regnet med, at NA'erne var forhandlet 'ned i sækken', hvad de altså ikke var.
Det var den tidligere socialdemokratiske statsminister Anker Jørgensen, der i en lignende situation sammenlignede de radikale med 'et stykke vådt håndsæbe'. Jeg er sikker på, at Fogh har det helt på samme måde med Ny Alliance og deres omskiftelighed i støtten til ham.

Af Jarl Cordua

Jarl Cordua

cand.polit, radiovært samt politisk kommentator. Vært på det politiske TV-program "Borgen Late Night", der sendes hver tirsdag. Tidligere skri ent på Jarls Blog og medvært på "Cordua & Steno"
Født 1969 i Rønne. Bor i Hellerup.
Kontaktoplysninger: jarlATjarlcordua.dk Telefon: 31718718

3 kommentarer til “Ny Alliance er som våd håndsæbe”

Kan du eller en anden ikke forklare mig hvordan det gik til at det blev vedtaget. Så vidt jeg ved har VKO 89 mandater, så hvordan kan det lade sig gøre at 86 mandater fra de fem partier ABFYØ kan bestemme noget?

Lukket for kommentarer.